Пица
За блата:
200 гр. овесени трици
2/3 кофичка кисело мляко
1 яйце
1/2 ч.л. сода
сол на вкус
Всичко се обърква хубаво на гъста каша. Изсипва се в голяма тава с дебелина на блата около 2 см (като за пица). Тавата предварително я покрих с хартия за печене, за да няма нужда от мазнина и да не залепва. Блата се изпича до зачервяване, след което се слага плънката отгоре и пак се запича.
За плънката:
пуешко, пилешко филе
луканка от щраус (оказа се доста вкусна)
парченца пилешко бонфиле (запечено)
няколко парченца лук
кашкавал (лайт естествено) за поръсване
чубрица
шарена сол
1/2 кисела краставичка
доматено пюре
гъбки
Всичко се реже на дребни парченца и се реди върху блата, който предварително е намазан с малко доматено пюре. Пече се до зачервяване на плънката.
хапва се по едно парче на ден, заради голямото количество трици.