Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 908 135
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 25
от мен една рецепта за пица, която стана изключително сполучлива - чак не мога да повярвам.


Пица

За блата:
200 гр. овесени трици
2/3 кофичка кисело мляко
1 яйце
1/2 ч.л. сода
сол на вкус

Всичко се обърква хубаво на гъста каша. Изсипва се в голяма тава с дебелина на блата около 2 см (като за пица). Тавата предварително я покрих с хартия за печене, за да няма нужда от мазнина и да не залепва. Блата се изпича до зачервяване, след което се слага плънката отгоре и пак се запича.

За плънката:
пуешко, пилешко филе
луканка от щраус  (оказа се доста вкусна)
парченца пилешко бонфиле (запечено)
няколко парченца лук
кашкавал (лайт естествено) за поръсване
чубрица
шарена сол
1/2 кисела краставичка
доматено пюре
гъбки

Всичко се реже на дребни парченца и се реди върху блата, който предварително е намазан с малко доматено пюре. Пече се до зачервяване на плънката.


хапва се по едно парче на ден, заради голямото количество трици.

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 08:41 от angel_sin

# 541
  • София
  • Мнения: 2 210
Ефирна, вкусна закуска(свърши за секунди, затова снимка-другия път):

за двама:
3 яйца
6 с.л овесени трици
подсладител на вкус
3/4 ч.ч. прясно мляко
ванилия
половин бакпулвер, разтворен в 2 с.л кис.мляко 0.1%

Всичко се разбива в указаната последователност.
Изсипва се в тавата на фурната в/у хартия за печене и се пече на около 200 градуса ( в моята- за около 10-15 мин)  в предварително затоплена фурна.
Леко, бързо и мнооого вкусно.
Става още по-хубаво с една ч.л. какао (за тези, които прегрешават с него)

# 542
  • Мнения: 249
ШАРЕНА МУСАКА
3 МАЛКИ ТИКВИЧКИ
2 -3 СРЕДНИ ДОМАТА
200-300гр ИЗВАРА
ЧЕСЪН/ аз ползвам на прах , но може и пресен /, СОЛ И КОПЪР
ЗА ЗАЛИВКАТА - 3 ЯЙцА И 1/2 КОФИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО

Нарязвам тиквичките на ивици, а доматите на кръгчета. Овкусявам изварата със сол , чесън и копър. В подходяща / средно голяма / тава започвам да реда в следната последователност
1.тиквички 2. доматите 3. изварата 4. отново домати  и накрая пак тиквички.
Пече се в умерена фурна след което се залива с яйцата и киселото мляко -става много , много вкусно.

# 543
  • гр.София
  • Мнения: 184
Ледени доматчета

Необходими продукти

700 гр домати

2 белтъка

мащерка, босилек

сокът от един лимон

може 1с.л. ленено масло

сол и пипер

Начин на приготвяне

Потопете доматите в гореща, леко подсолена вода за няколко секунди. После ги залейте със студена вода, за да махнете ципата.
Прецедете ги, за да отстраните и семчиците. Сложете ги в блендер заедно с малко сол и пипер и разбийте.
В отделна купа излейте лимоновия сок и сложете стритите на ситно мащерка и босилек, лененото масло и разбъркайте.
Разбийте белтъците на сняг с малко сол в голяма купа. Прибавете лимоновия сок с мащерката и разбитите домати.
Разделете сместа в четири чаши и ги сложете във фризера за три часа. Сервирайте с малка изварена розичка и магданозени листенца.

Благодарим за идеята на:

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 23:11 от dilu

# 544
  • София
  • Мнения: 2 210
Карфиол на фурна

300 гр. карфиол (около)
200мл прясно мл. 0,1%
2 яйца
1 ч.л., царевично нишесте (мисля, че може и без него)
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2. ч.л. черен пипер
сол на вкус
обезмаслено сирене - 50гр (аз го правих без него, но се усещаше, че липсва нещо)
За третофазничките - пармезан наръсен накрая

 Карфиола се сварява на розички почти до готовност с малко сол (като извадите 1 розичка и я опитате леко да хруска, да не е съвсем сварена), изважда се и се залива със студена вода за да спре варенето, изцежда се и се изсипва в подходяща тавичка. Докато се вари карфиола в дълбок съд разбивате яйцата, млякото, нишестето и подправките (аз ги слагам в този ред). Върху карфиола наръсвате сиренето, ако е за мазане го слагате в заливката и заливате карфиола. Печете на 180 гр. до зачервяване. Аз правя огромни порции за цялото семейство и при мен се пече 40-50 мин.
 Предполагам може да стане и с кисело мляко.
  Количествата не са задължителни, а примерни, най-малкото съм ги делила понеже аз го правих от 2кг карфиол, литър мляко и тн.
 Рецептата е адаптирана за режима от друга такава, която не помня къде съм чела.


Модификация с броколи-
без нишесте, с добавка няколко кубчета замразен спанак, броколите на по-малки розички, магданоз, копър и (по случайност останала) половин тиквичка наситно
Разбърква се с малко извара, аз слагам доста черен пипер, прясно мляко и 3 яйца.

# 545
  • гр.София
  • Мнения: 184

Запечени зеленчуци
Вкусните запечени зеленчуци с нискомаслена извара са страхотна и лека вечеря за пролетните прохладни вечери. А гарнитурата от риба тон им придава по-свеж и интересен вкус.
Продукти:
3 бр тиквички
2 бр моркови
200гр карфиол
150гр зелен фасул
200гр. броколи
ИЗВАРЕНА СМЕС:
200гр извара
1бр белтък
копър, мащерка, черен пипер

Тиквичките и морковите се нарязват на по-тънки колелца. Карфиолът и броколите се разделят на малки цветчета.
Изварата се са разбърква с белтъка, копъра, мащерката и черния пипер.
В малка тефлонова тавичка или йенска тенджерка се нареждат половината количество от зеленчуците – ред тиквички, ред моркови, разпръскани карфиоли и броколи.
Заливат се с половината от изварената смес и се посоляват. Подреждат се останалите зеленчуци, посолянат се и отгоре останалата изварена смес.

Съдът, в който ще изпечете зеленчуците, се покрива с фолио за да не загори отгоре. Пече се 10 минути с фолиото на 200 градуса, след това го махате и допичате още 30 минути - наглеждайте ги, всяка печка си е различна.

Рибата тон

1 консерва риба тон в собствен сос
сокът на един лимон
1 щипка черен пипер

Рибата се овкусява с лимона и черния пипер, след което се използва като студена и свежа гарнитура към зеленчуците на фурна.

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 23:29 от dilu

# 546
  • гр.София
  • Мнения: 184


Пилешко с лимон.

Необходими продукти:

4 парчета пилешки гърди без кости
1 лимон
1 супена лъжица ленено брашно
250 грама домати или в краен случай 200 милилитра сос
2 скилидки чесън, счукани на дребно
1 чаена лъжичка черен пипер


Начин на приготвяне:

Настържете кората на лимона и го изстискайте, а след това отстранете семките и едрите частици от сока. Заедно с това в подходящ съд нарежете доматите, добавете лененото брашно и разбийте добре.
Прибавете чесъна и черния пипер, а накрая сложете и пилешкото месо. Захлупете съда и оставете в хладилника за няколко часа.
Изпечете пилешкото месо на тефлонов тиган или във эурна, докато загуби розовия си цвят от вътре. Постоянно го заливайте с маринатата

Сервирайте със салата или запечени зеленчуци.

# 547
  • Мнения: 58
Тази рецепта съм я готвила и преди да стана дюканка и се харесваше на цялото семейство newsm64
и сега с малко подобрения "по дюкански" :

ЛОДКИ ОТ ТИКВИЧКИ

Тиквичките се обелват и разрязват по дължина. След това се слагат във вряща подсолена вода
за около 3-4 минути и се изваждат с решетеста лъжица да се охладят. Издълбава се сърцевината
с малка лъжица и получените "лодка" се подреждат в тефлонова тавичка. Отделно се смесват
ивара+обезмаслено сирене в пропоция 50/50 ,яйца, пасиран чесън и копър. С така получената смес
се запълват "лодките" и се изпичат в предварително загрята фурна. Може по желание малко преди
да станат готови отгоре върху всяка тиквичка да се покрие с кръгчета домат или пък да се поднесе
с кисело мляко.
  chef

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 21:08 от iskrica_nadejda

# 548
  • София
  • Мнения: 2 210
Mammanarali- писах я тази рецепта почти в същия вид на миналата страница, но ти си я систематизирала по-добре   (само я оцвети в зелено- не става за първа фаза, а сиренето е спорно режимно  Wink) bouquet
Ето снимки- да допълним екипа Simple Smile



п.с. издълбаното от тиквичките слагаш ли го вътре и яйца?(на ЛС-да не спамим)

# 549
  • Мнения: 456
Ето това закусвам в последно време. Много добре ми действа на желанието за ядене на сладко.

Портокалов сладкиш

Продукти: 1 яйце, 3 с.л. овесени трици, 2 ч.л. кисело мляко, 3 ч.л. извара, степ портокал, бакпулвер, ванилия

Начин на приготвяне: Всичко смесвам в йената, разбърквам добре и пека в микровълновата 4 минути с капак и 3 минути без на пълна мощност

Допълнителни уточнения: Да не се прекалява с количеството степ, бакпулвер и ванилия. Може да се сложи малко повече извара . Времето на печене е относително и зависи от гъстотата на "тестото" и мощността на микровълновата. Възможно е да се експериментира и с други видове степ за получаване на различни вкусове - правила съм го, но със степ портокал е най-вкусен според мен.

# 550
  • София
  • Мнения: 2 210
ПУЕШКИ ШНИЦЕЛИ "ЕМИ"

продукти:
-1 кг. пушки гърди/филе  (засега ги намирам само в ХИТ-цена 7!!лв за кг)
-междинна смес(крем):
половин връзка магданоз, нарязана на ситно
пресен чесън или лук-за който обича-на ситно
1 с.л. дижонска режимна горчица
2 с.л. кис.мляко 0.1%
-подпраки на вкус

приготвяне:
Пуешките филета се разрязват напречно на тънки филета почти до разделянето им. Така се получава основа с "капаче"
Наръсва се вътрешността с подправки на вкус (ползвам една "Диетична за скара" -пак от ХИТ, с калиева сол, черен пипер и къри)
Намзва се със сместа и се захлупва с другото филе.
Пекат се до зачервяване  в предварително загрята фурна с малко вода на дъното на тавата.



Разрез:
http://images26.snimka.bg/006121697.jpg

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 21:09 от Emi

# 551
  • Мнения: 243
ПРАЖОЛА ОТ ПИЛЕШКО БУТЧЕ /ИЛИ БЯЛО ПИЛЕШКО МЕСО/ : Пържолите се начукват леко и се посоляват малко чер пипер  и солчица. Слагат се в тавичка, налива се едно пръстче вода, завива се тавата с алуминиево фолио и се слага във фурната, която загряваме предварително, на 250 градуса. Оставяме за половин час или три четвърти, вадим тавата и посипваме върху пържолите 4-5 глави едро нарязан лук, около 300 гр. мариновани гъби и поливаме със ситно нарязани или смлени домати. Завиваме пак тавата и печем още половин час, след което вадим и отвиваме тавата, смъкваме я по ниско във фурната да изври водата и да се запече  яденето. Става страшно вкусно ядене за периода ПЗ Добър апетит.

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 20:16 от iskrica_nadejda

# 552
  • Мнения: 4 329
Не знам дали е публикувана моята рецепта, а уж четох темата, но нека все пак си я кажа Simple Smile
Вчера докато се прибирах от работа, така ми се прияде сладолед, че не е истина - в тази жега наистина много ще ми липсва това изкушение.

Сладолед
Нискомаслено или обезмаслено кисело мляко
Степ-че по избор

Смесват се киселото мляко и част от степ-чето, толкова колкото Ви харесва (аз слагам по малко от половината на една кофичка Верея и пак става мног онаситен вкус). Разбърква се добре, докато млякото съвсем се хомогенизира и стане гладка смес. Сместа се изсипва в подходящи малки съдчета и се забучва по една клечка за зъби във всяко. Слага се във фрузера да стегне и следва хапването Simple Smile


Не очаквайте кой знае какъв слладолед - става на тънички парченца лед - като размръзнал се и наново замръзнал сладолед, но пък е вкусно и разхлаждащо Simple Smile

# 553
  • Мнения: 1 170
"Отворени" лозови сърми

- около 15-тина броя лозов лист
- към 300гр месо (аз го направих със свинско, но за 1 и 2 фаза трябва телешко, разбира се)
- 1 домат
- 1 морков
- 2-3 стръка пресен лук (със стар ще стане може би дори по- хубаво)
- сол, чубрица (ако има прясна, още по- добре)

Ако листата са пресни се попарват с вряла вода (аз мойте бях ги бланширала предния ден, за да ги слагам във фризера).Смила се месото. Лука се задушава в малко вода на тефлонов тиган. Морковът се настъргва на едро ренде, както и доматът, за да се получи доматен сок. Всичко се слага в тава, овкусява се, залива се с вода, за да покрие изцяло продуктите и се пече в нормална фурна, докато почти изфиряса водата.


След като я направих си помислих, че по- добре може би щеше да стане, ако бях задушила и месото с лука. Но.. следващия път Simple Smile
 За 3-та фаза с лука може да се задуши и малко ориз Peace

# 554
  • Мнения: 1 170
Зелена салата с тиквички

*Забележка: рецептата е взаимствана от предаването БонАпети, но с промяна на половината продукти Wink

- 1 тиквичка
- 1 салата.маруля
- сокът от 1/2 лимон
- 3-4 с.л. кисело мляко
- копър
- чесън
- четвърт краставица
- парафиново олио


Тиквичката се нарязва надлъжно на нетънки филийки и се запича на тефлон от двете страни до леко покафеняване. След това се нарязва на кубчета. Салатата се нарязва в купа. Прави се винегрет от: лимона, чесъна, копъра, парафина и краставицата (аз краставицата я рендосах на едно супер дребно ренде и ефекта беше като след пасиране, но ако нямате такова, всички продукти просто се пасират). Тиквичките се слагат при салатата, залива се всичко с винегрета и се сервира с киселото мляко.

Става божествено Crazy!

Общи условия

Активация на акаунт