🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 4)

• 57 190
  • 1 020
  •   1
Отговори
# 780
Че то този блок е доста далеч от мястото, от което пазаруваше и дори не е в квартала.

Може би там работи и пазарува след работа в тези магазинчета?

# 781
  • софия
Може, но някой писа, че адресът бил към Раковски. И ми се струва, че спомена нещо, че са в центъра и било шумно/динамично. Да не се окаже, че е като Миричка Добрева, която представи къща на приятелка, която се оказа съфорумка, за своя.

# 782
Може. Но ми се струва, че спомена нещо, че са в центъра и било шумно/динамично.

Ами там на това кръстовище е много шумно и динамично, да. Е, горе долу са в центъра, широк център да речем. Не е като да са в Дружба или Овча Купел.

# 783
Не,там някъде живеят.Аз често съм виждала Асен точно на ''Екзарх Йосиф''.Последно лятото в кафето в сградата на ирландското посолство до психодиспансера.Не му научих името на това кафене,но правят много добро кафе.Пускат хубава музика.Да мястото е динамично ,но не бих казала,че е толкова шумно.Даже за център на две крачки от Дондуков,министерски съвет и президентството си е тихо и спокойно място.Проблем са паркоместата.

# 784
  • софия
Мястото е супер. Любим район ❤

# 785
Направи ми впечатление блузата с цип, която носеше Чучков в епизода с Дюзев. Нищо не ми говори това лого, което се виждаше и ме озадачи Smiley Какво е това?

# 786
  • София

Черешката на тортата (15.12.2021)
Сезон 16   Епизод 58

Карин Околие

.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 00:35 от Mari_Mar

# 787
  • София
Тази вечер легендата в българското кино ще посрещне гостите в артистичния си дом. Домакинът е подготвил голям списък, с който ще напазарува своите продукти от малки проверени магазинчета.

Той ще заложи на рецепти, които е опитвал и ще приготви любими негови ястия – съчетание между скандинавската и италианската кухня. Менюто ще включва типична италианска супа „Риболита“, класически италиански брускети, варена сьомга с гарнитура от скандинавската готварска книга – картофена салата със селъри, а за десерт ще сервира класическа плодова салата „Мачедония“.

# 788
  • Sofia
Чак пък “легенда” 🤔

# 789
  • софия
И аз бая мислих кой ще готви днес като прочетох "легендата в българското кино". Отгатнах на принципа на елиминирането по професия.

# 790
Явно този сезон ще се пазарува от малки магазинчета. Или от предаването са решили да подкрепят българското, или (по-вероятно) са се скарали с големите вериги, не са получили спонсорство и сега си отмъщават 😉
Чета супа Риболита, основно риба... Очаквах и десертът да е риба 😂
Супата със сигурност не е с риба, де, интересно ми е каква е.
Добро меню за мъж!

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 11:32 от птица

# 791
Хипстърите явно пазаруват само от малките магазинчета в центъра на София.
Аман вече от италиански менюта. Други кухни няма ли за нашите хипстър-випове?

# 792
Да,в центъра се пазарува предимно от малките магазинчета.Свикнали сме.Има и била и лидъл,та се оправяме някак.Определено и опашките са по-малки в кварталният магазин.Вчера разбрах,че един такъв е затворил след 25-26год.работа.
Не ми пречи италиянската кухня.Тя наистина е много вкусна и ми е начело с мексиканската.Проблема ми е,че аз не съм между гостите. Joy И днешната вечер ще бъде интересна.Сериозни хора,добре се държат,но има някаква скованост.Уж се познават повечето,а не успяват да се разчупят.И пред камери и публика са работили и пак са вдървени.

# 793
  • София
Не съм споделяла след вечерта на Сабина. Менюто й много напомняше на това на Дюзев - и патладжаните с домати, и телешкото, и десертът беше подобен / кремовиден/. Обаче успя да поразчупи компанията Wink
Самата тя ми е хем симпатична, хем някак дразнеща Wink
Карин беше голяма скица - внесе добро настроение и интересно меню Wink. Хареса ми това с пръстите / като дете на село много обичах да топя  питка  с пръсти в някои ястия Joy/. Обаче повечето се държаха като ощипани Joy За моя изненада Дарина - примата - се държа най-естествено Stuck Out Tongue Winking Eye

И не мога да разбера какво се хвърлиха всички на вино - аперитив, основно, десерт... А пък предястие с червено вино Rolling Eyes То вЕрно "In vino veritas", ама...Wink

# 794
Няма нищо лошо,че Сибина пазарува в малките квартални магазинчета.Трябва ли да се вдигне от центъра до някоя по-голяма верига?Има наоколо ''лидъл'',но да не се лъжем,че плодовете и зеленчуците не са добри там.Отделно дори с един хляб трябва да чакаш на дълга опашка.Плод-заленчука на тази улица наистина е много богат,с мн.добра стока целогодишно.В др.теми пък призовават да се подкрепят малките магазинчета,а не чуждите вериги.
Гледа си удобството жената и е абсолютно права за себе си.Направо се самоназначих за нейн адвокат,без да искам.Не,че примирам за нея.Ако ме поканят у тях,веднага отивам.После ще ви кажа с какво са ме нахранили и дали е приятен събеседник тя.За Асен знам,че си пасваме.

Добър събеседник е, но Асен по-добри истории разказва:)

Общи условия

Активация на акаунт