🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 4)

• 56 856
  • 1 020
  •   1
Отговори
# 870
Разкошна Дарина ,истинска прима.От Йоли съм се учила да готвя и да првя торти.Нямам грешка ,щом приготвям ядене по нейна рецепта.Това месо с лимонов сос ще трябва да го правя.
Дарина омъжена ли е?Обичам такива хора.Със самочуствие,победител,браво!

# 871
Впечатленията ми от седмичните домакини:

Карин е много свежа, непринудена, жива и приятна. Присъствието и е леко, енергично и младежко.
Дюзев е скован, иначе е приятен и спокоен човек, но не особено харизматичен.
Чучков ще го опиша с две думи - безличен и скучен.

Дарина е страхотна, запомняща се, аристократична, стилна, с класа, харизматична, очарователна, обаятелна и т.н. - само суперлативи. В същото време земна и много човечна.

Русата дама, Сибина или Сабина, гледаше през цялото време на вечерята у Дарина с някакво невярващо изражение на лицето. Май се почувства твърде прозаична в сравнение с домакинята.

# 872
Опитвам се да отворя сайта на Йоли и не се получава.Някой знае ли рецептата за месото в лимонов сос?

# 873
Дарина беше страхотна! Наистина прима! Страшно ми харесаха чашите, посудата, апартамента и лекотата с която готвеше и обясняваше. И на младини е била красавица! Искам да виждам повече такива домакини с класа, от които да черпя вдъхновение и да ме зареждат положително. Жалко, че се разделят с този красив апартамент.

# 874
  • София
Опитвам се да отворя сайта на Йоли и не се получава.Някой знае ли рецептата за месото в лимонов сос?
Сто процента сайта на Йоли сега е претоварен.
Между другота някой помагаше на Дарина при сервирането.

# 875
  • софия
Да, и аз забелязах червения нокът.

# 876
  • Sofia
Ирландският хляб на Йоли е страхотен. Преди няколко години все него правех. Много хубава рецепта. Предполагам, че и всичко останало ще е безобразно вкусно.
Здравейте може ли рецептата на хляба.
Ето, макар да не в сайта на Йоли, където не се отваря въпросният хляб, както и други неща, някои пък се отварят... https://bakerymom2.blogspot.com/2015/06/blog-post_30.html

https://www.yoli-bg.com/%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1% … d1%81%d0%be%d1%81

А! Ето и хляба - https://www.yoli-bg.com/%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1% … d0%bb%d1%8f%d0%b1

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 21:57 от Morena

# 877
Е,не го отварям и това е.Нищо утре ще пробвам пак

# 878
Да,приятна седмица,но компанията през цялото време беше вдървена.Популярни хора,свикнали с камери,а всичките яли гипс преди вечерите.Без най-малката,но състезателите са така и леля и Дарина също.Те затова са победители в професионалните си занимания.Сибина се държа като недисциплинирана,незаинтересована ученичка.Наистина такова ровене в украсата,не се очаква от жена на средна възраст.
С голям интерес чаках Кари,да видя има ли някаква промяна,през израстването и,което съм изпуснала.В едно интервю мин.год.малко ме беше разочаровала.Радвам се да видя същото добро,ухилено до ушите,непринудено момиче!Същата както преди.Точно тя ме трогна най-много,без маниерничане и лигавщини на нейната вечеря повтори,че истински вдъхновител за нея е приятелката и диабетик.Няма поза,щом двете момичета се събират в неделя и месят,готвят,експериментират.Ходи ми се на сватбата на Кари,един ден.Сериозна съм.
Джаста Праста благодаря за линка.Йоли ще ми е от полза,когато........ми дойде музата.

# 879
  • Sofia
Скрит текст:
Печено свинско с лимонов сос
Продукти за 6-8 порции:

около 1,5 кг свинска плешка без кост
сол и черен пипер

сос:

80 г масло
2-3 с.л. каперси
1 голям филетиран лимон
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 скилидки ситно нарязан чесън
1 с.л. сушен риган
1 с.л. сушена мащерка
1-2 ч.л. семена резене или копър
сол и черен пипер

друго:

1 лимон на кръгчета
200 мл говежди бульон

Приготвяне:

* Посолете месото и го поръсете с черен пипер. Сложете го в дълбок съд за печене с капак.

* За соса загрейте маслото. След като започне да се пени добавете останалите продукти и разбъркайте.

* Залейте месото със соса и го разнесете равномерно по повърхността му. Тук-там сложете кръгчета лимон. Отстрани налейте булона и печете във фурна на 200* един час.

* Отхлупете съда и доизпечете до пълна готовност и апетитна зачервена коричка. Да ви е сладко!

# 880
  • София

Сезон 16 Епизод 60

Черешката на тортата (17.12.2021)

Линковете са без реклами
отварят се и в чужбина.

Скрит текст:
За МОБИЛНИТЕ, не са нужни добавки,
но за да се отворят в браузър на КОМПЮТЪРА,
трябва да се инсталира разширението HLS плеър
.

за Хром

за Мозила -

В спойлера е показано, как се отварят тези линкове.

# 881
Скрит текст:
Печено свинско с лимонов сос
Продукти за 6-8 порции:

около 1,5 кг свинска плешка без кост
сол и черен пипер

сос:

80 г масло
2-3 с.л. каперси
1 голям филетиран лимон
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 скилидки ситно нарязан чесън
1 с.л. сушен риган
1 с.л. сушена мащерка
1-2 ч.л. семена резене или копър
сол и черен пипер

друго:

1 лимон на кръгчета
200 мл говежди бульон

Приготвяне:

* Посолете месото и го поръсете с черен пипер. Сложете го в дълбок съд за печене с капак.

* За соса загрейте маслото. След като започне да се пени добавете останалите продукти и разбъркайте.

* Залейте месото със соса и го разнесете равномерно по повърхността му. Тук-там сложете кръгчета лимон. Отстрани налейте булона и печете във фурна на 200* един час.

* Отхлупете съда и доизпечете до пълна готовност и апетитна зачервена коричка. Да ви е сладко!
Много благодаря

# 882
  • На морето!
Дарина е класа, домът ѝ всичко онова, което Сибина е постигнала, вечерята също. Много малко епизоди съм гледала с такова удоволствие, всичко ми харесва в нея- от порцелана до фината увереност и отношението към процеса.
Дъщеря ѝ също е прекрасна, но не е още толкова рафинирана като майка си, вероятно тя е помагачът зад кадър.

Сибина беше кофти кръпката в компанията, сигурно си дава сметка колко нелепо и неестествено стои до тези наистина успели в поприщата си, не натрапчиви хора с техните уютни домове и спокойствието.
Следващата седмица обещава да е забавна, макар че не обичам, когато домакините посрещат извън дома си.

# 883
Стана ясно, че Дарина е класи над другите...интересно ми е обаче как се зарадва на плакета, един нищо и никакъв плакет в една Черешка. Все едно първо място в Миланската скала....! Сладурана!
И аз харесвам много Йоланта Делибозова, но рецептите й са многокомпонентни и трудни за мен за изпълнение, имам няколко обаче, които са ми любими и ги правя!

# 884
Йоли има чудесни рецепти. Тортата й с Дулсе де лече е върхът. Това е единствената торта, която съм повтаряла многократно по желание на хората, които ще я консумират. А е направо елементарна за правене.

Общи условия

Активация на акаунт