Кандидатстване по време на обучение в друг университет

• 691
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! Не че има голямо значение, но все пак аз съм момче - просто пиша от профила на приятелката си. Тази година завърших и кандидатствах медицина, но от насъбралото се напрежение на изпита (понеже беше в един ден, 4 часа), мисля че се провалих, защото почнах да обърквам дори нещата, които знам и съм учил. Мисълта ми е, че ако случайно не ме приемат в Пловдив, аз съм кандидатствал и в друг университет, и там със сигурност ще ме приемат, ще мога ли щом следвам в друг университет догодина например да се явя на предварителни изпити в МУ София? Ще имам ли това право, докато следвам на друго място?
Смисъл този университет не е МУ, а друг, в който ще изучавам различна специалност.
Благодаря предварително за отговорите!

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 23:12 от mimincetu7

# 1
Можеш да кандидатстваш, но имаш право само на една държавна поръчка. Тоест, ако кандидатстваш пак, трябва да прекъснеш в първия, за да ползваш държавната поръчка за МУ, иначе ще си платено, а таксите платено са като за милионери.
Ако смяташ да кандидатстваш пак и си сигурен, че ще влезеш, не виждам смисъл да записваш сега в друг университет - като теглиш чертата в края на годината, ще си няколко бона назад.

# 2
Можеш да кандидатстваш, но имаш право само на една държавна поръчка. Тоест, ако кандидатстваш пак, трябва да прекъснеш в първия, за да ползваш държавната поръчка за МУ, иначе ще си платено, а таксите платено са като за милионери.
Ако смяташ да кандидатстваш пак и си сигурен, че ще влезеш, не виждам смисъл да записваш сега в друг университет - като теглиш чертата в края на годината, ще си няколко бона назад.

Специалността, с която кандидатствам е химическа - имам за цел да опреснявам знанията си доколкото е възможно докато дойде отново другата година. Благодаря много за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт