Агресивни близки с ненормално поведение

• 10 175
  • 185
  •   1
Отговори
# 135
Може имотът да е неин, но с доживотно ползване от бабата.

# 136
Извинете, пропуснала съм, че било къща.

# 137
Развален телефон станало. Някой предположил да не е във Варна. И от там е тръгнало че е чак къща Joy

# 138
И палат да е, и коптор - въпросът е дали бабата е собственичка, а синът й и авторката да са единствените наследници на бабата, примерно. Не знам защо авторката се въздържа от информация. И да не е в нейна полза информацията, пак е добре да се знае, за да се даде съвет, защото тя нали това иска.

# 139
  • USA
Развален телефон станало. Някой предположил да не е във Варна. И от там е тръгнало че е чак къща Joy

Жената е от Варна пише го из старите и публикаци..не конкретно въ тази тема.

# 140
Както ви споменах жилището е мое пък бабата е ползвател. Никога не съм имала проблеми с вуйчото до сега нито пък съм го виждала толкова агресивен че и за нещо толкова незначително и тривиално. По принцип последният път като гостуваше беше също доста изнервен без причина, но към бабата защото тя беше постоянно покрай него. Аз съм на работа през деня или излизам привечер и не стоя много много при тях. Проблемът е че сега със случката която бях описала той ми скочи на мен че чак и тръгна да ми посяга. Допълнително лошо беше че баба ми го защити като много добре знае че не може и не бива така. Тя ми беше споделила че той бил агресивен и на работа (в чужбина), много го дразнели колегите и се сдървал и с тях. Само че за мен е неприемливо да се отнася така с нас че чак и да ми налита (на бабата не е налитал физически но е много суров и критичен и подигравателен към нея).
Не съм си и представяла че ще бъде агресивен, винаги сме се разбирали преди като е гостувал а и са майка и син - не съм си и помисляла да ги деля или пък да не гостува тук. Предната година не се видяхме заради вируса. Иначе като си дойде постоянно те двамата са заедно - и двата имат свободно време. Тя му готви прави кафе салата сервира му, оправя му леглото и т.н. Просто сега стана проблем и двамата ми нарушиха спокойствието и доста ме шокираха. Той ми нахлу в стаята с агресия - никога не го е правил до сега, винаги е чукал и чакал да му кажа да влезе или да му отворя. Влезе, взе това което му трябваше без да пита и пак излезе с гръм и трясък. Абсолютно недопустимо. Може да съм гола, може какво ли не. Винаги сме имали уважението и спокойствието един към друг и се съобразяваме кой къде е и не се врязваме в личното пространство на другия. Елементарни неща.
Не може да няма начин да си адресира агресията и т.н. дори и да отказва сам да потърси помощ. Мен и да ме няма ще налитне на бабата най-накрая както някой беше казал по-рано. Тя не стига че не смее нищо да му каже и да го усмири само както тя си знае, а чак го и защити онзи ден. Безумие. Той говореше глупости от сорта на аз съм по-голям (на възраст и физика) и трябвало да му се подчинявам. Не знам как се е объркал, но агресията примесена с някакъв психо фактор така го избива - въобще не се съобразява къде се намира и с кой говори и плещи всякакви глупости. Ако отиде на хотел или в къща за гости сигурно и там ще вдига скандали ако wifi не работи. Виждала съм подобни типажи другаде но е недопустимо в родата да има такива взаимоотношения.

# 141
  • USA
До кога ще гостува тоя индивид?
Следващия път като реши да идва му наеми хотел, да си видига шума там, теб какво ти пука?
След като си е твоя дом, той как се нанася непоканен?
Откъде баба ти знае какъв е синът и в чужбина....едва ли той и звъни по телефона и разправя как се държи с хората.

# 142
  • София
Той в този дом ли е отраснал? Имам предвид дали имотът е прехвърлен с право на доживотно ползване от бабата? Ако е такъв случаят, той се чувства на своя територия и заради това говори от позицията на по-възрастен. Не коментирам нервните му изблици и дали са коректни.

# 143
  • Най-красивата страна
Значи жилището е твое,а бабата има право да го ползва.
Вуйчото няма собственост.
И няма за какво да ти се репчи.Ако искаш можеш да го изриташ даже.
Покажи ясно и на бабата и на вуйчото,че няма да търпиш такова поведение ,ако трябва и на 112 ще звъннеш,но няма да позволяваш да ти посяга .

# 144
  • София
Авторке, ако беше обяснила това спокойно , когато хората те попитаха, веднага след първия си пост, вместо да ръмжиш и да се държиш неадекватно, темата и отговорите щяха да са различни.
За съжаление обаче и аз не вярвам на достоверността на историята

# 145
  • София
Щом жилището е твое, проблем нямаш. Показваш вратата на вуйчото и да спи на хотел, докато е в България, а на майка си да гостува в твое отсъствие. Как ли пък не, някой ще ми повишава тон и ще ми посяга в дома ми, аз ще му угаждам с удобства.
И спираш проблемния интернет. В дома си не дължиш на никого нищо.
Ако агресора, викаш полиция, че е влязъл в дома ти без твое съгласие и те напада.
Бабата си я траеш, щом е с право на ползване. Ако имаш притеснения за здравето й, говориш с личния й лекар и я придружаващ на прегледи, следиш да си пие лекарствата и т.н. Ако е неадекватна и несамостоятелна, наемаш придружител.
Елементарно.

# 146
Правото на ползване значи, че бабата е нещо като собственик докато е жива. И като такава може да покани сина си, а евентуално и да изгони внучката. Това значи право на ползване на жилище - не е твое юридически, но по всички останали параметри е все едно твое.

# 147
Човешки написан постинг.
Можеш да го отпратиш вуйчото.Явно имотът ти е от другата страна и двете с бабата се погаждате , взаимополезни сте си и нямате проблеми.Той  е проблемът.
Можеш да си развалиш още отношенията, да ти налита често, можеш да търпиш, ако се връща в чужбина.Но не е  решение, защото той  един ден стар  и неработещ  ще смята ,че му е право да се нанася при теб.
Предупреди сериозно баба си, тя е  наясно, че ти е ползвател, не собственик, имаш правото да му покажеш вратата.И на него кажи, че е гост  и  то е докато ти решиш.Като не стане, на палатка .
Няма право в твоя дом да влиза с кални обувки - тоест да ти влиза непоканен по всяко време в стаята ,да ти крещи.
Щом няма имотна част , гост е .
Дано не се повтаря..

# 148
Няма такова нещо. Вуйчото и тя ще са с еднакъв дял. Тя е наследник на детето на бабата. Не знам на нея майка или баща и е.
Да, но докато е жив вуйчото, тя не може да премести и една врата без негово съгласие. А и майка му си е на негова страна, току-виж му препише всичко на него.
Редактирам се,
Щом е нейно да го предупреди и ако няма ефект да го гони.

# 149
  • София
Правото на ползване значи, че бабата е нещо като собственик докато е жива. И като такава може да покани сина си, а евентуално и да изгони внучката. Това значи право на ползване на жилище - не е твое юридически, но по всички останали параметри е все едно твое.

Дали жилището е било прехвърлено от тази баба с право на ползване?
Ако е така, си права!

Общи условия

Активация на акаунт