Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 9

• 52 018
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Аз го карах май месец,но освен обонянието ,започна и кървава урина.После пък кашлица.Но бях на левокса,кръвните ми бяха ужасни и заради тях кортизон.Отделно вид Д и К2,цинк за обонянието,магнезий,кверцетин.Костни бульони със застройка яйца и много лимони(от всичко друго повръщах).Пиех и кръворазреждащо,едно на добавка и още една за черният дроб.Но след ковида нямах никаква сила и нефроложката ми изписа стимол и комбинацията от ензими -фиброзин.Но бактериите се бяха разлудели и започнах дълъъъъг курс с аб,първият -инжекционен.
Бързо да оздравяваш и леко да минава!

# 571
Колко продължи кашлицата ?
Само тя ме тормози и притеснява малко в момента.
Авирон взех, по предписание на личната.То е хранителна добавка.
По време на боледуването , имаше ли някакви други неразположения, освен кашлица и носът, чувстваше ли се изтощена и тн(или само след това )?

# 572
Вервам, аз боледувах от Ковид преди 2 седмици. Кашлицата почти ми отмина. Чувствах се доста изморена и носа ми се запушваше.
Аз последно пуснах урина средата на декември (10 дни след антиботика) и излезна стерилна. За жалост няма да се задържи този резултат. От няколко дни имам засилени симптоми. Като сега дори усещам болка в самия мехур, не знам как да го опиша. Чак корема ме боли както пред цикъл. Утре ще се опитам да пусна нова и да започвам нещо. Четох някъде, че витамин Ц дразнел мехура , а аз заради Ковида пих почти всеки ден по 1000мг. Наблюдавали ли сте влошаване от него?

# 573
Мъжът ме навива, че не било Ковид.
Защото в началото имам един отрицателен антигенен тест.
Ама с кашлица , температура и загуба на обоняние в последствие, мисля, че е баш това .
Ще си направя тест за антитела по-натам.
Иначе сега съм вече добре, остатъчна кашлица имам и аз.
Не ми се е случвало от витамин Ц да имам смущения.
Нали даже го препоръчват при цистит .
И аз си имам разни усещания иначе и мисля, че не съм се доизлекувала.
След седмица трябва да направя стерилна урина .
Иска ми се да задържа поне известно време без лекарства , много ми дойде.
Въпреки, че короната я минавам сравнително леко, значи не е толкова отслабен имунитетът след 1 година прием на над 10 антибиотика .

# 574
Здравейте момичета и за много години! Здрави и стерилни! Вервам, това което мога да те посъветвам е да следиш СРП, Д ДИМЕР и да направиш снимка. Ако там нещата са ок не ти трябва АБ. Също и ако докъм 7-8 ден нямаш сериозна симптоматика значи вероятно ще минеш и без АБ. Аз направих кръвни изсл.и снимка на 6 ден. Почнах АБ, но по-скоро от страх. Пулмоложка ми предписа монтелукаст, което е добро и не е АБ. Дават го за астма по принцип. За кашлицата тавипек пих. Кверцетин, вит. С, вит Д, Селен..
Аз утре ще пускам стерилна. Нямам симптоми, или поне не и остри, но от лабораторията ми казаха да пусна за да проследим. Занесох още 6 вида фаги за тест и резултат 0. Общо 9 препарата са проверени и не дават +резултат. А усещането ми докато ги пиех беше, че действат... По празниците изобщо не съм мислила за това... Пиех си алкохол, кафета, сладки неща... Но сега смятам да почна диета някаква..

# 575
Здравейте,дами. На мен днес ми предложиха ваксината Стровак. Някоя да я е прилагала ? Имаше ли ефект ?

# 576
Май ми мина.
От днес имам вече и обоняние .Не 100% остро, но го има.
От липсата му, както и от променения вкус, смъкнах за 2 седмици 4 кг.
Иначе отхрачвам и кашлям още, но е леко и не се чувствам болна.
Тези дни направихме и 2 прехода в планината по 5-6 км и всичко е точно 🙂
За цистита, имам чувството на моменти, че леко ме пари и ми се ходи до тоалетна често, но може и да си внушавам.
Добавих към билковото лечение и пъпки от топола, казаха, че са добри .
Ще пия тинктуруте + пробиотиците поне година , да не кажа и повече , дано се натрупат .
Слагам и вагинални глобули , а след секс пия и по 2 ЦР, еднократно.
Пандорина, какво излезе на урината ?
И аз трябва тази седмица да пусна .

За ваксината, не съм я чувала и пробвала 🙂

# 577
Вервам, браво на теб! Спазвай режим да засилиш имунитета. Урината излезе стерилна. Не ща да поглеждам вече буркани и пр. Не ща да мисля за урини и бактерии..

# 578
Здравейте,
На 31 цъфнах с цистит Confused. Имаше и кръв.
Стерилната урина показа ешерихия коли.
В петък бях на уролог и ми изписа амоксиклав за 7 дни. Това ми е първа среща с бактерията. Четох малко назад, че е упорита.
Уролога каза нова стерилна урина 5 дни след антибиотика? Не е ли рано? Не трябва ли след 10?
И още правите ли секс през времето на лечение? Имам предвид не в острата фаза, а след антибиотика и до окончателното изчистване?

Ако имате съвети приемам.
Бельо и дрехи трябва ли да се стерилизират Grinning?
Леко съм шашната, признавам си.

# 579
  • Anywhere
За бельото и хавлиите се препоръчва изпиране не висока температура. Може и да ги изгладите. За дрехите, обичайно изпиране.

# 580
Моята урина пак излезна с бактерии. Този път ме боли повече от обичайното. Започнах Нитрофурантоин още преди да ми излезне резултата заради силните симптоми. Изписаха ми само 1 Монурал и след него да пия Нитрофурантоин 3 месеца, обаче вече 5 ден го пия, но ме болят гърдите. Усещам тежест и се притеснявам. Даже покашлявам. Не знам дали да не го спирам.

# 581
По колко пиеш?
Извинявай за глупавия въпрос, но какво общо има антибиотика с кашлица?
Иначе минаха ли симптомите от цистита и в какво се изразяваха, ако може да споделиш?
Имам чувството, че само аз правя такива брутални кризи и се чудя на какво се дължи.

# 582
Аз също кашлям от някои антибиотици,съчетано и с хипотония,уртикария.То и повечето ги пия с противоалергично .
Вервам,как си?
Пандоринка,а ти?
Лайм,пожелавам ти да се намери лечение.

# 583
Съни, благодаря, правя се на разсеяна аз както писах по-горе, чат пат имам тъпи болки из чарковете, но не обръщам внимание.

# 584
Добре съм аз.И от към Ковид и от към Цистит.
Не в перфектно състояние, но не се оплаквам.
Има го лекото чувство, че не съм се доизпишкала, аз вече си го приемам за нормално.Стига да е само то.
Трябваше тези дни да пусна стерилна урина, но не ми се редеше сутрин , в 7 , час и нещо пред лабораторията в това време и ще видя кога ще е.
Иначе от Ковид покашлям от време на време, върна ми се е и обонянието, даже сега е прекалено силно, особено към цигарен дим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт