Мартенски мами 2022 ❤️💙

• 34 119
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Ехографията не облъчва, няма и загряване. В толкова ранен период от бременността, освен ако апаратът не е наисина много нов, няма как да се види “точицата” с трансабдоминална ехография.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 13:32 от Martini_m

# 466
  • Казанлък
Ехографията не облъчва, няма и загряване. В толкова ранен период от бременността, освен ако апаратът не е наисина много нов, няма как да се види “точицата” с трансабдоминална ехография.
Да и тя каза, че вижда точица, но неможе да я уточни, затова ме викаше в неделя. Ще отида утре сутринта и ще пиша. Сега нямам нито сили нито настроение да споря с теб. Така е както казваш!
Навсичко отгоре не четеш и какво съм писала, гледаха ме с трансвагинална ехография.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 13:44 от Сиана1828

# 467
Не спорим, просто съм доста запозната и за това си позволих да коментирам. Пожелавам ти всичко с теб и твоята точица  да е наред, както сега-така и за напред.

И коментарът ми за трансабдоминална ехография е точно защото тя не се прилага масово в толкова ранен етап, а се прилага както при теб -трансвагинална ехография. При мен също беше така извършен прегледа.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 13:55 от Martini_m

# 468
  • Казанлък
Не спорим, просто съм доста запозната и за това си позволих да коментирам. Пожелавам ти всичко с теб и твоята точица  да е наред, както сега-така и за напред.
Доста си запозната? От опит, четеш, учиш или си гинеколог? В следствие на какво е според теб този кръвоизлив, и какво сигнализира?

# 469
  • sofia
Сиана, не нападай така хората, разбираме, че си разстроена и се надяваме всичко да е наред с теб, но нападаш безпричинно. Освен съчувствие от нас не можем с друго да помогнем, аз лично още днес бих отишла на друг лекар и то на място с добра апаратура.
В 6та седмица винаги гледат с такъв апарат, за коремен е ужасно рано.
По време на прегледа боля ли те? Кога последно беше на цитонамазка, ако имаш раничка на шийката може ли тя да е прокървила?

# 470
Хей, не се карам или заяждам с теб. Реших да поясня. Не съм Гинеколог, за това не коментирам кървенето, а само метода за доагностика. Не желая конфронтации, не мисля, че за това сме тук. Събрани сме по хубав повод и кой с каквото може да е полезен-да е.

# 471
Здравейте момичета! Сиана, надявам се всичко да е наред и дано просто да е нещо нормално. Тъй като имам 1 загуба от скоро, единствено мога да ти кажа, че кървенето е много силно, изведнъж, с големи съсиреци и болката също е силна. А да и кървенето е няколко дни, без да спира или намаля. Затова стискам палци всичко да е наред!
Аз ви пиша от морето, вчера дойдохме, тук се чувствам по-добре отколкото в Пловдив 🤣 единствено, че на детето му е за първи път и ни побърква направо, но и това ще мине, просто много му харесва 😁 днес влизам в 3ти месец 🥳 и определено с втората бременност започва да ми личи от по-рано, та сигурно след отпуската ще трябва да кажа в работата. Вие как сте? Някой друг да е морски? Времето е страхотно и водата е топлааа. 😊

# 472
  • sofia
И аз съм на море, но е страшна жега и честно казано леко се притеснявам от силното слънце. Вие на сянка ли седите? Колко време сте навън? Влизате ли в морето?

Иначе коя седмица се влиза в 3ти месец официално?

# 473
И аз съм на море, но е страшна жега и честно казано леко се притеснявам от силното слънце. Вие на сянка ли седите? Колко време сте навън? Влизате ли в морето?

Иначе коя седмица се влиза в 3ти месец официално?

Вчера пристигнахме в 16 часа в Поморие и отидохме на плажа в 17 до 18, защото доста духаше.
Днес сутринта отидохме към 9 на плажа в Несебър и си тръгнахме в 13. Честно казано днес се пекох доста на слънце, даже съм поизгоряла, но когато усетех, че слънцето вече ми пречи и не е окей, минавах на сянка. Влизам в морето да, водата в Несебър беше много чиста и топла.
В трети месец се влиза в 9та седмица.

# 474
Здравейте на всички!!! Скоро не съм писала, но ви препрочитах с голям интерес. Завиждам на тези, които сега си пекат коремчетата на морето, аз се завърнах тия дни от там. Отрази ми се много добре, освен като изключим голямото повръщане на отиване и връщане. Все още ми се гади и не ми се хапва много, но лека полека отшумява и това.
От два дни и аз съм в първата седмица на трети месец, т. е. 9 седмица и 2 дни.
Не знам при вас как е, но тук в Русе е 42 градуса, дано вече се поразхлади, че не се издържа.
 Хубав и прохладен ден ви желая! ❤️❤️❤️

П. С. Имали мами на Еутирокс и следите ли стойности?

# 475
Сиана, аз имах кръвоизлив с първата бременност. Пих същите неща, които са ти изписали.
Бих те посъветвала да лежиш и почиваш много, да не кажем постоянно! Стискам палци!

Момичета, запознати ли сте дали е опасна за мен варицелата? Синът ми има в групата, аз съм я карала, но все пак съм спечена много.

# 476
  • sofia
Сиана, аз имах кръвоизлив с първата бременност. Пих същите неща, които са ти изписали.
Бих те посъветвала да лежиш и почиваш много, да не кажем постоянно! Стискам палци!

Момичета, запознати ли сте дали е опасна за мен варицелата? Синът ми има в групата, аз съм я карала, но все пак съм спечена много.

Варицелата е много опасна, ако не си боледувала. Все казвам на голямата ми дъщеря, че не я е карала и да го има предвид.

Кати, аз съм на Еутирокс, при бременност стойностите на ТСХ се повишават и е важно да се следи на 30-40 дни.

# 477
Кати09, аз съм на Еутирокс 25мкг/сутрин. Всичко стойности са ми нормални, но трябва TSH да е с малко по-ниска стойност от моята, за това приемам терапия в момента. Към 12-13ти ще пусна контрола и после ще се свържа с Ендокриноложката ми

# 478
Сиана, мога да те уверя, че причината не е вагиналният ехограф. С предишната бременност ме гледаха с такъв на всеки две седмици, заради скъсена шийка и абсолютно не е имало проблем. Това са някакви страшни отживелици бременните да не позволяват такъв преглед, да не говорим, че повечето продължават да правят секс, което е много по-хард от преглед с вагинален ехограф. Опитвам се да ти дам разумни доводи, над които да помислиш. Аз имах прокървяване с предишната бременност, но бях в 11-та седмица и после д-р Сигридов ми обясни, че плацентата ми е била ниска, но се мести нагоре и кръвта е била от това, беше яркочервена, обилна и спря така рязко, както почна. Няма как да знаем при теб какъв е случаят, но почивай повече, слагай хапчетата и стискаме палци всичко да е наред.

# 479
Аз пък не виждам проблем и в правенето на секс, ако АГ изрично не е упоменал, че е проблем...

Общи условия

Активация на акаунт