„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 36 630
  • 741
  •   4
Отговори
  • Другата България
След като беше представен в тазгодишното издание на Берлинале, най-новият български сериал „Майките“ – по едноименния роман на Теодора Димова – ще направи своята премиера в ефира на NOVA. От 20-и март в 22:00 часа, в продължение на шест седмици, зрителите ще могат да проследят историята на шест различни семейства и взаимоотношенията между родители и деца. Мини сериалът изследва проблема на нарушената семейна връзка, която води до съкрушителни житейски избори.
Сюжетът на социалната драма проследява историите на шест деца, които създават връзка с новата си учителка Явора (Боряна Братоева). На пръв поглед тя не се различава от останалите учители, но оценките на класа се подобряват, приятелствата - също, а отношенията между учениците започват да се променят. Във всяко семейство има скрит или явен проблем. По тази причина Явора, която децата почти обожествяват, се превръща в онази липсваща майка, за която всички те мечтаят.
В ролите на родителите зрителите ще видят едни от най-популярните и обичани български актьори, някои от които вече имена и на световната кино сцена - Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Юлиан Костов, Гергана Плетньова, Рая Пеева, Петър Антонов, Доля Гавански, Петя Силянова, Мартина Апостолова, Деян Ангелов и Илияна Коджабашева. В техни деца ще се превъплътят младите актьори Евелина Бибова, Матю Горанов, Грета Георгиева, Светлозар Янакиев, Лора Ахтарджиева, Иван Иванов и Ясмина Радева.

Автори на адаптацията на „Майките“ са Александър Чобанов, Лило Петров и Владислав Тинчев. Режисьор е Виктор Чучков – син, оператор Александър Станишев. Продуцент е Александър Христов, музиката е на Любомир Денев-син. Сериалът се реализира с подкрепата на ИА Национален филмов център и фондация „Лъчезар Цоцорков“.

# 1
Много харесвам книгата и ще гледам сериала

# 2
Помня, че книгата на моменти доста ме "стискаше за гърлото", та ще дам шанс на сериала. Дано си струва.

# 3
  • София
Определено ще дам шанс.
Инстинктът ми подсказва, че това ще е добро, така че ще гледам със сигурност.

Този сериал май е правен точно за Бг мама. Wink

# 4
  • Враца
Приветствам българските продукции.
Записвам се, за да не забравя да гледам.

# 5
  • София
Много ми се иска да дам шанс на филма. Дано е направен добре, но не знам дали ще имам сили. Романът е сред любимите ми, но първото му прочитане буквално ме смаза. Когато осъзнах финала, сякаш го съпреживях лично. Не знам дали ще успея да гледам, без да изпитвам буквално физическа болка, но зависи как ще е пресъздадена историята.
Харесвам Боряна Братоева и вярвам, че ще изиграе добре Явора.
Желая успех на сериала, а аз първо ще чета тук и после ще реша дали да гледам.

# 6
  • USA
За какво става въпрос?

"Тревога" така и не започнах да гледам,но мисля този сериал да не го пропускам. Звучи интересно и очаквам историите на няколко семейства,драми и щастливи моменти като наблегнат на децата и как това им се отразява.

# 7
  • София
Прочети книгата.
Ако напишем за какво става дума ще развалим финала, но щастливи моменти в книгата няма, за съжаление.

# 8
  • София
Книгата съм я слушала в Сторител. Ще гледам, дано е интересно. Иначе цялостно авторката никак не я харесвам.

# 9
  • Другата България
Подсещам ви, че този четвъртък е първи епизод на сериала.

# 10
Ще гледате ли днес?
Чух от Цитиридис, че децата са много талантливи. Надявам се, че те ще са приятната изненада

# 11
Ще се гледа, естествено!
Много се радвам на всеки български проект!
Идвам като абсолютен профан без да съм чела книгата, надявам се да е успешен💪

# 12
Ама какви са тези извратени истории

# 13
  • Sofia
Днес изслушах в Сторител книгата.
Със смесени чувства съм 🫤

# 14
Засега ми харесва.
“Има и нормални хора!”

Общи условия

Активация на акаунт