„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 634
  • 931
  •   1
Отговори
# 45
  • София
...
Явора е убитата.Добре се вижда лицето.
...

Ееее, това в книгата се разбира буквално на края. Тук наистина ли още в първа серия са го разкрили?

# 46
  • Sofia
Да😡
Поне не показаха как загива 🫣

# 47
  • София
Значи май наистина няма да го гледам.

# 48
  • Другата България
Убита или самоубита?

# 49
  • София

Е, ако и това разкрият, съвсем няма да има смисъл.

# 50
  • София
Съжалявам, че започвам отзад-напред, но много лош край, който може да прецака целия сериал според мен.
Как може да дадат смъртта на Явора в началото. Мисля, че е тя, няма никаква логика за развитието на сюжета да е майката, защото тя би трябвало да се преоткрие със сина си в хода на сериала. За да има смисъл от всичко казано от Явора. Децата явно попиват думите и.

И сега в следващите епизоди какво ще гледаме? Ретроспекции. Няма да е в реално време. По-скоро ще се разглеждат драмите в семействата на децата и как Явора е станала толкова важна за тях.
Аз между другото още в първите минути разбрах, че цялата тази история ще завърши трагично, защото Никола говореше в минало-свършена време за учителката си (монолога на старта на епизода). А пък Явора я видях още в началото една такава кахърна и си мислех, че ще се окаже с рак в последна фаза с метастазий и малко оставащо време, а то какво излезе...

Сериалът засяга изключително важни социални теми и го изгледах на един дъх. Много по-добър от този с Рачков на Милошев. Но и този е драма, а онзи по-скоро комедия. Аз винаги бих предпочел първото.

Децата играят много добре. И Бг Шаламето и момичето. Талантливи деца.

Рая Пеева защо по дяволите непрекъснато преиграва? Личи си играта, усилието което полага (а не трябва, трябва да е стествено), а още по-лошото е, че излишно насилва нещата и от там се получава това преиграване.
Вече натрупа сериозен опит, би трябвало да оправи този проблем. Или не го вижда? Или просто не може?
Захари е класа, спор няма. Само с изражението му и без да говори му се разбира всичко...
За Юлиян Костов ми е рано още да кажа, но не мисля, че е чак толкова слаб. Всеки случай ми хареса повече от майката. На Пеева и се получава само когато е наистина тъжна или щастлива и просто гледа в една точка. В момента в който започне да говори или играе с лицето и става проблем.
Братоева се справя добре според мен. Нейната роля ще е най-важната. Ще е голямо предизвикателство за нея. Но все още ми е рано и за нея да кажа. Но засега ми харесва.

Иначе аз навремето бях влюбен в учителката ми по философия. А и бях любимец също така, та и аз си представях някакви нереални филми в главата... Беше трудно. Но се преодолява. Много е важно семейството в тези години. И средата в която движиш. На мен по-скоро ми помогнаха книгите, защото много четях и по-бързо съзрях, иначе лесно можеше да потъна.
Така че да, явно и един мъж може да открие много неща в сериала. Нищо, че е направен за жени според мен.

Доволен съм засега.

# 51
Рая Пеева е много зле. Преиграва, крещи, зъби се, много неприятна ми е.
Децата обаче страхотно се справят. Харесвам и Юлиан Костов.

# 52
  • Между гори и планини
Току що изгледах серията, има я в сайта на Нова телевизия.
Тежък сериал ще е.
Първо тази злобна майка. Голяма къща, всичко ѝ е уредено и вместо да е спокойна, тя е като доберман. Вероятно в хода на действието ще се разбере, защо е толкова злобна.
Най гнусно ми беше вечетинката садо мазо. Мега гнусно и още по гнусно, че тийна приключи гледайки такива неща и родителите си 🤢
Като майка на момчета, едното от които на подобна възраст, направо ми се доповръща.
Захари Бахаров - прекрасно показа за минута алкохолик, без дори да каже две изречения.

# 53
Тези садо мазо сцени бяха отврат. Защо дават това нещо по телевизията?
Скрит текст:
Колкото и някои хора да плюят по турските сериали, такива неща няма да видите никога там, нито пък сексуални сцени. Все пак телевизията трябва да действа възпитателно, а не с разврат и простотии, визирам и последните броеве на Хелс Китчън с лесбо сцените. Нека си ги има, но не по телевизията, ако може. Камо ли национална и една от най-гледаните телевизии
Рая Пеева не я ли дават едновременно и по конкурентната БТВ в "Кажи честно"?  По същия начин както дават Рачков едновременно в неделя вечер по Нова и БНТ1.

Рая преиграва ужасно. Супер силни гримаси, присвиване на очички, съскане... чак пък толкова...
И същата - гадже с Явор Бахаров, брат на Захари. Плюс още две двойки в сериала: Цитиридис и приятелка, Юлиан и приятелка. Шуро Баджо отвсякъде Grinning
Може ли някъде да се гледа първи епизод? Любопитна съм, макар и скептична към българското кино.
Eто: https://play.nova.bg/video/maikite/season-1/maikite-2025-03-20/644141

В последната сцена ми се стори лицето на Рая Пеева, с лежащата в кръв жена.

# 54
  • София
Погледнах последния кадър. Ясно се вижда, че е Боряна Братоева.

# 55
  • София
Рая в момента я дават и по БНТ, и по БТВ, и по Нова. 😃

# 56
Значи правилно ми е усещането, само от промото, че е мега натоварващ. Само, като ви чета и ме отблъсква.

# 57
Явора е самоубитата, мисля аз.
Ако е така, наистина убиха сериала.
Защото остават 5 серии ретроспекции, водещи до тази трагична смърт.
Тягостно и безнадеждно.
Каквито и трансформации да очакват Рая и останалите родители, все тая щом вече разбрахме за Явора.
На мен наистина ми се гледаше нещо по-обнадеждаващо като сценарий.
Харесвам трагичниото начало в американските уестърни, но на родна почва исках малко повече позитивизъм. Все трагедии.
Сериалът на Рачков приключих още с първи епизод - и ненормално леки комедии недолюбвам.

# 58
  • Между гори и планини
Добре де, коя учителка която твърди че обича децата, ще ги извика на среща, за да я видят умряла? И да им остави травма за цял живот?

# 59
Веселяшка, в книгата на Теодора Димова няма нищо обнадеждаващо, а сценария е по нея. И не смъртта на учителката, а тежки дефицити в семействата довели до нея са същността. Образите нямат развитие, а само дисекция на характеропатия и поведение.

Общи условия

Активация на акаунт