„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 633
  • 931
  •   1
Отговори
# 60
Точно.
И аз това си помислих.
Никак не ми се гледат истериите на Рая и трагедиите на горките ученици.
Много тягостно.
Добре, че някакси пропуснах книгата.
Американският Landman е пълен с човешки драми, още от края на 1я епизод също, но така те грабва, че и дума не може да става да се почувстваш отблъснат от прекален драматизъм както тук. Шеридън е все пак, той е от друга планета.

# 61
Никола живее в Делта Хил, пък учи в 18-о училище... то това си е 2 часа път в посока Grinning Не са го доизмислили тука.
Скрит текст:
Иначе за въпросното училище съм чувал само добри отзиви, преподават се арабски, японски, китайски, корейски... Трудно се влиза там, доколкото знам, трябва мн. висок бал.
Значи 6 епизода е целият сериал?

# 62
  • София
Шест истории за различни семейства, събрани в 6 епизода.

# 63
Да, Merri_An го е казала в най-първия, обяснителен пост на темата. Шест семейства, шест тежки истории, шест епизода, по веднъж на седмица.
На мен и шест май ще са ми много.
Лично усещане.

# 64
Никола живее в Делта Хил, пък учи в 18-о училище... то това си е 2 часа път в посока Grinning Не са го доизмислили тука.
Скрит текст:
Иначе за въпросното училище съм чувал само добри отзиви, преподават се арабски, японски, китайски, корейски... Трудно се влиза там, доколкото знам, трябва мн. висок бал.
Значи 6 епизода е целият сериал?
Това е филм все пак и с какъв бал се влиза не е релевантно Simple Smile Всъщност във филма показват ли, че е 18 СОУ?

# 65
Пише го накрая, хаха. А и... хора, които живеят в тузарски квартал от затворен тип, се предполага, че си пращат децата на частно училище.

И следващият епизод ще е съвсем друга история, но със същите актьори?

# 66
  • Между гори и планини
Добре, че е един път седмично.
Аз също направих аналог с турските сериали, които показват много, често някоя история ме е хващала за гърлото и съм плакала, но такава погнуса каквато изпитах от този епизод - не. Не знам умишлено ли е било, но не ми харесва такъв реализъм и то по националната телевизия. Но явно когато режисьор, сценарист и актьори имат дефицит в творчески план, избиват на реализъм. Очаквам сега и някой пияница реалистично да пребие жена си, щото нали и това го има в живота?!

# 67
Веселяшка, в книгата на Теодора Димова няма нищо обнадеждаващо, а сценария е по нея. И не смъртта на учителката, а тежки дефицити в семействата довели до нея са същността. Образите нямат развитие, а само дисекция на характеропатия и поведение.

Писали сме в един и същ момент🙈
Не мога да чета такива книги.
Характеропатия казваш. Значи отникъде спасение няма. Другата седмица като седна пред екрана, ще съм на тръни, че Захари ще го играе (страшно убедително при това) алкохолик.
Никога не съм харесвала Рая.
Все отблъскващи персонажи играе.
Сериалът започна точно с нея, голям карък.
Даже като плачеше пред сина си, не ме убеди в драмата си.

# 68

Е, ако и това разкрият, съвсем няма да има смисъл.

Точно. Чела съм книгата, но няма смисъл да разкривам. Въпреки това ми е интересно как ще покажат останалите майки.
Не харесвам Рая Пеева, но ѝ отива да играе "кучки". Стига да не преиграва и гримасничи толкова.

# 69
Онзи сериал с Рачков се опитах да гледам, но не издържах до края дори първия епизод,заради много повърхностна актьорска игра,особено на тази изрусената. Сега я виждам и в този сериал,та й научих името коя е-Рая Пеева,въобще не я бива,горката,както и този,който играе мъж й,и двамата са гола вОда.
Виж Захари е друго нещо,и Братоева харесвам,засега ще гледам. Дано няма много извращения нататък,че ще го зарежа.
Рая Пеева беше супер само в сериала "Скъпи наследници" (препоръчвам го) от там насетне почна мнооого да преиграва и вече не ми е любимка... И водеща стана и там преиграва... Майка ѝ също много дразни... Ааа всъщност малкия ли уби учителката или някой друг (болната героиня на Рая - майка му) ... Предполагам тепърва ще се разбере... Тази т.н. "майка" , не е истинска майка и е обида за всички Майки с главна буква, дори да не сме перфектни...

# 70
  • София
Историята е една, случилото се с учителката Явора, покрай това ще проследят взаимоотношенията на няколко деца от класа на Никола с техните семейства в отделни епизоди.
Общото между всички ще бъде липсата на любов от страна на майката.

# 71
  • София
Онзи сериал с Рачков се опитах да гледам, но не издържах до края дори първия епизод,заради много повърхностна актьорска игра,особено на тази изрусената. Сега я виждам и в този сериал,та й научих името коя е-Рая Пеева,въобще не я бива,горката,както и този,който играе мъж й,и двамата са гола вОда.
Виж Захари е друго нещо,и Братоева харесвам,засега ще гледам. Дано няма много извращения нататък,че ще го зарежа.
Юлиан Костов-съпругът на Р.П. е мениджър таланти, основател на някаква фирма за управление на таланти,която представлява и Мария Бакалова. Като му гледам играта, засега в 1еп. , гледайки на къде върви филмопроизводството,Холивудското такова и без да съм гледала каква актриса е Мария Бакалова си отговарям на много въпроси.За жалост изводите ми не са много приятни.

# 72
  • София
... малкия ли уби учителката или някой друг (болната героиня на Рая - майка му) ... .

Отговорът на първия въпрос е относителен, а на втория е отрицателен, но пък се надявам да не разкриват до последна серия, както е в книгата, за да има смисъл да изгледам сериала след края му (наведнъж).
Затова и следя активно темата.

# 73
Рая Пеева е такава заради майка си, която продължава да я побърква с изключителната си взискателост.

# 74
Вчера ме потресоха някои сцени и хрумки на сценария. Стана ясно, че ще е тежък и мислех, че Явора не може да има свои деца, затова е така привързана към учениците и, и уволнението ще я тласне към самоубийство. Обаче прочетох какво се случва реално в книгата и се отказах тотално от сериала. Много мрачен и извратен сценарий. Повече няма да разкривам.

Общи условия

Активация на акаунт