Перилни препарати и омекотители - 66

• 41 795
  • 715
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте, относно прането на дрехи с УВ филтър какъв препарат се препоръчва? Може ли обикновен сапун за пране? Чела съм че не е препоръчително масовите прахове за пране или гелове, понеже съдържат омекотители, които не са Ок за такива дрехи, и за непромокаеми материи също не било препоръчително.
За дрехи с УВ-филтър не знам, но знам, че за ски екипите се препоръчват течни перилни препарати, които били по-щадящи и не се задържали между нишките. В спортните магазини има специални препарати за тях - SLS например.
Можеш да провериш там дали има и препарат за дрехи с УВ защита.

# 136
Как по две капсули Ариел, бе? Трябва да плащам трицифрена сума за вода после.
Имах капсулите за цветно Ариел от Германия,  изхабих ги само за силно замърсени работни дрехи, каквито вече не пера.
Или трябва да е натъпкана до горе пералнята, защото нямаха изплакване.
Не са лоши, но аз обичам да си дозирам препарата по собствено усмотрение.

# 137
Здравейте, относно прането на дрехи с УВ филтър какъв препарат се препоръчва? Може ли обикновен сапун за пране? Чела съм че не е препоръчително масовите прахове за пране или гелове, понеже съдържат омекотители, които не са Ок за такива дрехи, и за непромокаеми материи също не било препоръчително.
Купи си препарат за вълна . Препаратите за вълна не съдържат ензими и оптични избелители .
Как по две капсули Ариел, бе? Трябва да плащам трицифрена сума за вода после.
Имах капсулите за цветно Ариел от Германия,  изхабих ги само за силно замърсени работни дрехи, каквито вече не пера.
Или трябва да е натъпкана до горе пералнята, защото нямаха изплакване.
Не са лоши, но аз обичам да си дозирам препарата по собствено усмотрение.
Явно моята пералня плакне прекалено добре ..
Имам останали капсули на Даш /аналог на Ариел/ , мога да ти покажа колко пяна ми се получава с две капсули ..

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 11:46 от blueberrу

# 138
Вчера видях, че една червена тениска има драснато с химикал и малко петно като от мазнина до него. Напръсках със Sill, изчаках 10 мин. и пуснах в пералнята на 30 минутна програма при 30 градуса. Като извадих тениската имаше мъничка дупчица горе-долу там където беше петното. И друг път ми се е случвало такова нещо, но не помня дали тогава пак съм пръскала с препарат за петна. Знаете ли защо става така?

# 139
Здравейте! Преди доста години мъжът ми донесе от Австрия прах Tandil със страхотни препоръки - хем евтин, хем пере безотказно. Наистина много ми хареса качеството на изпиране. Не мога да открия предлагане в България. Наскоро дъщеря ми инцидентно ми донесе от Германия същия прах отделно за бяло и за цветно. веднага пробвах. Бялото няма засечка. За цветно пуснах за теста доста замърсени работни светло сиви чорапи. Качеството е на ниво. Та, има ли някой с подобни впечатления и ако знаете от къде да си купя в България

# 140
  • Варна
pavlina_hrist0va, наскоро ми се случи да третирам една работна тениска с големи петна от кръв, която вече бях прала веднъж, с един невзрачен препарат Изи тайфун. Пише че става и за цветно и за бяло. Напръсках тениската вечерта, а на сутринта я пуснах с другото пране и петната се изпраха! Пробвах и на моя теениска с петна от някаква храна и отново се получи. Опитай, и да не стане, поне препарата е евтин!

# 141
  • Русе
Тандил е собствена марка на една от големите вериги(дали не беше Алди, не мога да се сетя). Освен в магазин за паралелен внос, не мисля, че другаде биха продавали такива прахове.

# 142
  • БГ
Здравейте, за бяло пране - Персил или Денкмит да избера Confused

# 143
# 144
И аз съм за Персил

# 145
Аз също съм за Персил.

# 146
Тандил е собствена марка на една от големите вериги(дали не беше Алди, не мога да се сетя). Освен в магазин за паралелен внос, не мисля, че другаде биха продавали такива прахове.
На Алди марка е .
Svetlisa , кой видове пробва ?
Аз преди няколко дни намерих от този вид /https://www.aldi-nord.de/produkte/aus-unserem-sortiment/haushalt/waschmittel-weichspueler/ultra-color-colorwaschmittel-2547-0-0.article.html/ и мисля да го пробвам ..

# 147
Исках и аз да пробвам Мегаперлите на Персил...потърсих в интернет...намерих един сайт, където пишеше, че са изчерпани, втори сайт с малко по висока цена към 17лв за 18 пранета...поръчах ама вече втора седмица никой не се обади за потвърждение, нито пратка получих...та вчера ходих до Т маркет, там имаше само Сензитив...ама взех, че нямах никакъв за бяло и то на 12лв...изобщо не обичам да им плащам редовната цена, като често ги има намалени 😁 Както и да е, та можете ли да ми кажете сайт от където сте ги поръчвали и да има наличност, че мерак ми е да ги пробвам...особено лятото много нося бяло и да видя ще има ли разлика, като си изпера белите дрехи...по изкрящо бели ли ще са

# 148
Исках и аз да пробвам Мегаперлите на Персил...потърсих в интернет...намерих един сайт, където пишеше, че са изчерпани, втори сайт с малко по висока цена към 17лв за 18 пранета...поръчах ама вече втора седмица никой не се обади за потвърждение, нито пратка получих...та вчера ходих до Т маркет, там имаше само Сензитив...ама взех, че нямах никакъв за бяло и то на 12лв...изобщо не обичам да им плащам редовната цена, като често ги има намалени 😁 Както и да е, та можете ли да ми кажете сайт от където сте ги поръчвали и да има наличност, че мерак ми е да ги пробвам...особено лятото много нося бяло и да видя ще има ли разлика, като си изпера белите дрехи...по изкрящо бели ли ще са
За колко пранета са ?
Аз купувам за 12 лева , 18 пранета ..
Онлайн ги намерих само на едно място – тук /https://pochisti.business.site/posts/4813817275259994102?hl=bg/ .
Писах им каква е цената ...
Отговориха ми , че е за 23 лева , 23 пранета ...

# 149
  • София
Ето едни перли, обаче са голямо количество, има същата и за цветно пране:
https://www.amazon.de/-/en/PUM18-Persil-Universal-Megaperls/dp/B … nFromLogin=1&

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 12:32 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт