Машина за хляб - 67 тема

• 50 822
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Добрич
Благодаря, прочетох ,че  42 грама жива мая са за 1000гр брашно и  съответно сметнах необходимото количество.
Имам още 1 въпрос- имам рецепта за бял хляб, в която има сухо мляко. С какво мога да го заменя?

Ползвам почти само прясна мая (сухата също е жива, иначе тестото няма да втаса). На 750 г. бяло брашно зимата слагам 12г. прясна мая, а на 900 г. пълнозърнесто брашно 14 г. прясна мая.

Сухото мляко го слагах само в началото (2009-2010г.). После прясно, кисело, айрян, а сега само вода и хлябът става чудесен!

# 181
Две покупки вървят ръка за ръка, хлебопекарна и домакинска везна. Всичко останало е относително. Даже от една и съща марка, брашното е с различна влажност и се променят количествата. Везната няма да те подведе никога.

# 182
  • Буркина Фасо
да, и чашите за вода са различни. 200-250-300 мл ...
и лъжичките са с различна вместимост
ама да не спамим темата

Важното е да ползваш една и съща чаша в една рецепта Wink
хора, когато публикуваш дадена рецепта четящият я как да разбере какви са ви чашите ?
аз в първият момент си помислих за ракиени чаши.  ами няма как да се получи хляба.

# 183
  • София
Две покупки вървят ръка за ръка, хлебопекарна и домакинска везна. Всичко останало е относително. Даже от една и съща марка, брашното е с различна влажност и се променят количествата. Везната няма да те подведе никога.

Подкрепям, от години всички рецепти са ми в грамове(течностите също).

Я кажете, кой е най-актуалния модел в момента? До сега използвах машина само на вилата, избирах да е с керамично казанче. Сега ще взимам втора за апартамента. Не искам да правя гимнастики и да поръчвам от чужбина, нека да е най-доброто на нашия пазар.

Тефала с 2 бъркалки, гледам че е 1500W?

# 184
  • София
...Я кажете, кой е най-актуалния модел в момента? До сега използвах машина само на вилата, избирах да е с керамично казанче. Сега ще взимам втора за апартамента. Не искам да правя гимнастики и да поръчвам от чужбина, нека да е най-доброто на нашия пазар.

Най-доброто на нашия пазар е Панасоник. Най-лесна за поддръжка е Тефал/Мулинекс.

# 185
  • София
Не са ли слабички, как се справя с печенето с тези 550 или 800W?!? А и са за хляб под кило.... предпочитам машина с две бъркалки, рядко меся по-голямо количество, но е хубаво да ги има.

# 186
Тефала с двата реотана и приставките за багети е 1600 в. У нас не се одобри, че прави дебела кора и го върнахме, но това си е въпрос на вкус. Като цяло е много харесван и купуван модел, според мненията.

# 187
  • София
Тефала с двата реотана и приставките за багети е 1600 в. У нас не се одобри, че прави дебела кора и го върнахме, но това си е въпрос на вкус. Като цяло е много харесван и купуван модел, според мненията.

Кората не се ли регулира, поне на всички модели, които сме имали е имало възможност за регулиране.

# 188
Регулира се, но пак си беше дебела за нашия вкус. Но пак казвам, това си е въпрос на кой какво харесва.

# 189
  • Добрич
Дебелата кора е "запазена марка" за Мулинекс (вече Тефал), независимо от степента. Лично на нас ни харесва хляб с по-дебела коричка.

# 190
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Подкрепям, от години всички рецепти са ми в грамове(течностите също).
Я кажете, кой е най-актуалния модел в момента? До сега използвах машина само на вилата, избирах да е с керамично казанче. Сега ще взимам втора за апартамента. Не искам да правя гимнастики и да поръчвам от чужбина, нека да е най-доброто на нашия пазар.

вземи си машината от вилата за апартамента, а за вилата си купи някоя евтина с 1 или 2 бъркалки.

# 191
  • София

вземи си машината от вилата за апартамента, а за вилата си купи някоя евтина с 1 или 2 бъркалки.

Старичка е, на 6г., правим нова кухня и най-накрая си обособих място за подобен тип уреди, иска ми се да е нещо ново.

# 192
  • о`майна лунна нощ е
Потвърждавам за дебелата кора при Тефал. Малко ни беше трудно да свикнем, но с времето не ни прави впечатление вече. Този модел се оказа подходяща като големина за нашето семейство.

# 193
  • София
Регулира се, но пак си беше дебела за нашия вкус. Но пак казвам, това си е въпрос на кой какво харесва.

Лошото е, че можеш да разбереш дали ти харесва кората, чак когато я купиш и направиш поне 3 хляба - по един на всяка степен за изпичане Joy

# 194
И ние имаме Тефал с приставка за багети. Факт е,че прави доста дебела кора, дори и на степента за най-тънка. Това малко ме ядосва, защото на втория ден тази кора става твърда и остава доста малко количество от вътрешността на хляба, което става за ядене. Ако знаех,честно казано нямаше да я взема, а си е от скъпата категория хлебопекарни. Правила съм от книжката и рецептата за хляб без кора, но пак се получава накрая кора. Ако имате някоя рецепта за тази хлебопекарна, която да не прави такава кора ще се радвам адски много ако я споделите!

Общи условия

Активация на акаунт