Машина за хляб - 67 тема

• 50 148
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Буркина Фасо
За много години! Имам въпросче😊  Казанчето на моята 15-годишна Fif-ка започва да сдава багажа. Започват да се вадят бъркалките. Идея от къде мога да купя ново, съвместно с модела?
съвместимо с модела Smiley
назад в темата са давани линкове където предлагат резервни части.
но ... по принцип бъркалките се вадят и на новите казанчета и това е нормално.
вероятно друго искаше да кажеш Smiley

# 166
Избери си модела и търси от тук.

# 167
  • София
Понякога е по-рентабилно да се купи нова евтина хлебопекарна, за която в момента има консумативи. Не винаги смяната се налага поради естественото износване. Аз, като голям сръчко, съм изпускал казанче на плочките в кухнята, след което се наложи да купувам ново. При това за Мулинекс, марка с доста скъпи консумативи. Казанчета има тук - https://www.gloria94-bg.com/chasti-hlebopekarni?page=1 но  евентуално ще трябва да се търси подобно по размери и начин на поставяне в машината. Казанче от лидълска машина ползвах и за моята Мидеа. Когато и то се разпадна, взех още по-подходящо по размери от Горение, понеже лидълското беше по-ниско от оригиналното със сантиметър и малко Simple Smile.

# 168
Здравейте,
От днес имам хлебопекарна Tefal Pain Doré и  тъй като  има само рецепти със суха мая, искам да попитам какво количество се слага от живата, за хляб 500, 750 и 1000 гр?
Също така необходимо ли е да я разтворя предварително?
Имам няколко пакетчета, закупени на 07.12 и съхранявани в хладилник. Мога ли да ги използвам?
Благодаря ви , но тепърва навлизам в правенето на домашен хляб и имам някои неясноти.

# 169
  • Буркина Фасо
жива суха -  3:1
маята се слага спрямо количеството брашно

# 170
  • Sofia
За хляб 700гр слагам 3-3.5 гр. суха мая, т.е половин пакетче от 7гр.
Това е според рецептата в моята книжка.

# 171
Не се разтваря живата, натрошава се отгоре в кладенче, както се поставя и сухата.

# 172
Благодаря, прочетох ,че  42 грама жива мая са за 1000гр брашно и  съответно сметнах необходимото количество.
Имам още 1 въпрос- имам рецепта за бял хляб, в която има сухо мляко. С какво мога да го заменя?

# 173
  • Буркина Фасо
пропусни го сухото мляко.Smiley

# 174
  • Sofia
Рецептата е за моята машина - за 700гр хляб :

3 чаши брашно
280мл вода
3-3.5 гр суха мая
1 с.л захар
1 с.л сол
2 с.л олио
На дъното се слагат течностите, след това брашно и в брашното се слага мая. Нищо друго не е нужно.
Мляко има само в рецепти за ръжено-пшеничен хляб при мен.

# 175
42 грама жива на килограм брашно е за козунаци, за хляб е страшно много, особено за машина. Използвай пропорцията 3:1 жива суха, която ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ е дал. Млякото може да го пропуснеш, а захарта ако смяташ че ще ти сладни, да я намалиш.

# 176
  • Буркина Фасо

3 чаши брашно
280мл вода
3-3.5 гр суха мая
1 с.л захар
1 с.л сол
2 с.л олио
На дъното се слагат течностите, след това брашно и в брашното се слага мая. Нищо друго не е нужно.
винаги съм бил противник на мерни единици различни от стандартните.
веднага ми изниква въпроса чашите за брашно с каква вместимост са? - защото чашите са различни Smiley

# 177
  • Sofia

3 чаши брашно
280мл вода
3-3.5 гр суха мая
1 с.л захар
1 с.л сол
2 с.л олио
винаги съм бил противник на мерни единици различни от стандартните.
веднага ми изниква въпроса чашите за брашно с каква вместимост са? - защото чашите са различни Smiley

От най- масовите за чай/вода които има във всеки офис например. Аз такава ползвам, нямам представа,към 300 мл са вероятно.

# 178
  • Буркина Фасо
да, и чашите за вода са различни. 200-250-300 мл ...
и лъжичките са с различна вместимост
ама да не спамим темата

# 179
да, и чашите за вода са различни. 200-250-300 мл ...
и лъжичките са с различна вместимост
ама да не спамим темата

Важното е да ползваш една и съща чаша в една рецепта Wink

Общи условия

Активация на акаунт