Машина за хляб - 67 тема

• 49 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, понеже съм в дилема за хлебопекарна, идвам с въпрос и се надявам на помощ Simple Smile Някой може ли да препоръча машинка, която да прави малък хляб (примерно около 500 гр), освен големия (срещам по 900-1200 гр)? Конкретно за Лидл-ската, ако някой може да каже какви грамажи позволява? Благодаря!

# 541
  • Буркина Фасо
Здравейте, понеже съм в дилема за хлебопекарна, идвам с въпрос и се надявам на помощ Simple Smile Някой може ли да препоръча машинка, която да прави малък хляб (примерно около 500 гр), освен големия (срещам по 900-1200 гр)? Конкретно за Лидл-ската, ако някой може да каже какви грамажи позволява? Благодаря!
около 1500 гр. е.
но това не означава, че не може да меси и по-малък грамаж. примерно 900-1000 гр.

# 542
Тони, аз съм супер доволна от моята. Малкия хляб е с 400 гр. брашно, но аз съм правила и с половин доза, с по 200 гр. брашно. Малко е скъпичка, но е тиха, хляба се вади супер лесно. Абе много съм доволна, вече една година си я ползваме. Взех я за 300 лв на черен петък от Емаг
https://www.emag.bg/hlebopekarna-panasonic-lcd-displej-30-progra … kxe/pd/D9G5LKMBM/

# 543
  • София
Благодаря, че сте толкова бързи! Значи няма да е Лидл-ската, защото целта е до около 600-700 гр максимум да пека. Просто няма кой да го изяде иначе, а хляб да хвърлям ми е грехота...
Йоанко, цената не е проблемно висока, освен ако човек не е в дилема, като мен, дали да меси и пече или да си вземе хлебопекарна. И дали да сложи още един уред на плота. Все си казвам, че мога да взема и ако не ми хареса или не я ползвам често, да я подаря на майка ми. Обаче 300-400 лв за експеримент май ми се свидят и сега ще има да размишлявам.

# 544
  • Буркина Фасо
не е проблем лидълската да се справи с 600-700 гр.
проблем е малката да се справи с голям грамаж. Smiley

# 545
  • София
А, това вече е много полезно Simple Smile За всички хлебопекарни важи, предполагам, щом и Йоана каза същото за нейната?

# 546
Тони, моята стои на земята, в едно ъгълче Simple Smile Приятелка имаше от Лидл, и се оплакваше, че много трудно се вади хляба. Накрая я подари и ще си купува друга.

# 547
  • София
Аз имам Лидълска машина от 3 години и хлябът излиза от нея, сякаш че се хлъзга, нито веднъж не съм имала проблем с ваденето.

# 548
Интересно, тя много се оплакваше от ваденето. Може и други хора да споделят, че ми стана интересно, дали нейната се е оказала дефектна

# 549
  • София
Аз съм с Тефал Pain et Tresors с една бъркалка за до 1 кг.хляб/тесто. Това ми е първата и нямам база за сравнение - много съм доволна. Ползвам я от януари тази година-не съм купувала хляб .Аз основно правя пълнозърнест хляб от 500 гр. през около два/три дни. За тесто -месих козунак -също перфектно ,правих и веднъж кекс- за друго не съм ползвала.

# 550
  • София
Интересно, тя много се оплакваше от ваденето. Може и други хора да споделят, че ми стана интересно, дали нейната се е оказала дефектна

Най-вероятно дефектът е на друго място.

не е проблем лидълската да се справи с 600-700 гр.
проблем е малката да се справи с голям грамаж. Smiley

Машина с две бъркалки трудно се оправя с малко количество брашно - около и под 400 грама. Пробвано многократно на 5-6 марки и модели. По принцип от 400 грама брашно излиза около 600 грамов готов хляб. Ако и този грамаж е голям, по-удачен избор ще е машина с една бъркалка. И това, което казва Бонго е вярно, но зависи и от семейните желания. Ако целта е правенето само и единствено на маломерни хлебчета, то най-добре малка машина с една бъркалка. Проблемите се появяват, когато в един прекрасен ден решите, че искате да месите и козунаци например. Тогава се оказва, че малката машина не може да развърти бъркалката, камо ли да омеси като хората тестото.

# 551
  • София
А, не, козунаците си ги меся с ръчички - обичам по принцип тестото да  минава през ръцете ми. Просто от всичко само хлябът не ми се получава и се чудя дали наистина ми се занимава да разбера защо, вместо да взема машинка Simple Smile  Много благодаря за съветите, ще го решавам.

# 552
Търси машинка с една бъркалка.
Аз лично бих предпочела с две бъркалки точно заради козунаците де.
Моята машинка е от лидл с две бъркалки, докато съм пекла хляб вътре, не е имало проблем с изваждането. Но вече я ползвам само за бъркане на тесто - хляб, фокача, тесто за пица и т.н., - след първото втасване вадя и оформям, след това пека във фурна.

# 553
  • София
В момента има Мулинекс( което си е Тефал) в Кауфланд за 149.90 лв. -взимате и пробвате, ако не Ви харесва продавате/подарявате.

# 554
  • София
Пристрастена съм към Панасоник. С една бъркалка е. За мене няма друга марка. Пробвала съм 2 Мулинекса и 1 Силвъркрест (като тази на Лидл, но с 1 бъркалка). Всички се справят, но от Панасоник съм изключително доволна. Младите правят малък хляб, ние с ММ си правим голям (изпечен е около 960 г). Тесто за козунак правя с машината, но пека във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт