Пазаруване от Amazon - тема №97

• 59 853
  • 818
  •   1
Отговори
# 180
Blue75 Прави ли хубаво кафе автомата на De'Longhi?
Да, много ми харесва. Трябваше ми малко време, за да я настоя, така че да е, както ми харесва. Има доста писано за нея в темата за кафе автоматите и в YouTube
Jenn_kata беше 128 евро след отстъпката от 20%

# 181
И какво предлагате да правя?
Нищо няма да правиш! Ще си седиш вкъщи и ще си чакаш поръчката да ти я доставят! Няма да те занимават с никакви митници, не се притеснявай!

# 182
  • Варна
Аз също искам да взема кафемашина Gaggia, обаче има различни модели и не мога да разбера каква е разликата между тях, освен цената. Например: https://www.amazon.de/-/en/Gaggia-Viva-Style-Coffee-Maker/dp/B07 … 519650&sr=8-3
https://www.amazon.de/-/en/Gaggia-ri8423-12-GRANGAGGIA-gg2016/dp … 519681&sr=8-5
https://www.amazon.de/-/en/Gaggia-RI8423-coffee-maker-Freestandi … 19681&sr=8-16
Някой по-запознат може ли да ме просветли, че искам да взема за свекърва ми?

# 183
В предната тема беше писано че ще се начислява ДДС за стоки от английския амазон, има ли някакво усложнение сега за поръчки от там към превозвач освен качването на фактура и опис на продуктите?

# 184
  • София, България
Случайно имам и двата вида. Едната е с копче вместо с врътка и тази с копчетата май е малко по-голяма. Иначе са абсолютно еднакви. Кафето го правят едно към едно еднакво, просто вземи по-евтината, която е към момента.

# 185
В предната тема беше писано че ще се начислява ДДС за стоки от английския амазон, има ли някакво усложнение сега за поръчки от там към превозвач освен качването на фактура и опис на продуктите?
Към момента за Габиели няма друго изискване. Но целия м. август са в отпуска и английския склад няма да приема онлайн пратки.

# 186
  • Sofia
И какво предлагате да правя?
Нищо няма да правиш! Ще си седиш вкъщи и ще си чакаш поръчката да ти я доставят! Няма да те занимават с никакви митници, не се притеснявай!

Това как го реши? Работиш на митницата и ще му удариш един печат на пратката ли?

alex_bg, по принцип трябваше да попрочетеш малко, или да попиташ преди да поръчаш. Ако беше пуснал поръчката до английски адрес, щеше да си спестиш известна сума пари и занимавката по освобождаването на пратката.
Има тема за митниците, там най- точно ще те ориентират, но може да се наложи да си изкараш ЕОРИ номер (ако нямаш такъв)- става за 2 мин и е безплатно и с пълномощно куриерската фирма или пощите ще ти освободят пратката.

Ако поръчката ти не е изпратена още, можеш да я канселираш и да пуснеш нова до адрес на превозвач.

п.с. Нямам опит с пратки през бг пощи, освобождавала само през DHL.

# 187
# 188
  • Сф
Влязах през старите си поръчка в един от артикулите, и ми се появи банер заб5 евро в немския. Не мога да дам линк, имаше бутон само

# 189
  • Sofia
И на мен ми се появи този банер, даже употребих €5-те. Важи само за артикули, продавани от Amazon EU.

Купих това, евентуално да ползвате линка, за да се появи банера.

# 190

Това как го реши? Работиш на митницата и ще му удариш един печат на пратката ли?

alex_bg, по принцип трябваше да попрочетеш малко, или да попиташ преди да поръчаш. Ако беше пуснал поръчката до английски адрес, щеше да си спестиш известна сума пари и занимавката по освобождаването на пратката.
Има тема за митниците, там най- точно ще те ориентират, но може да се наложи да си изкараш ЕОРИ номер (ако нямаш такъв)- става за 2 мин и е безплатно и с пълномощно куриерската фирма или пощите ще ти освободят пратката.

Ако поръчката ти не е изпратена още, можеш да я канселираш и да пуснеш нова до адрес на превозвач.

п.с. Нямам опит с пратки през бг пощи, освобождавала само през DHL.
Трябва ли да работиш задължително на митница, за да имаш елементарни познания за ДДС и митническо облагане?
И не разбирам това неистово желание на някои съфорумки да се изказват по всякакви теми, без значение че очевидно нямат дори базови компетенции за дискутирания проблем. Така не само, че не помагат, напротив- вредят като заблуждават четящите форума и ги вкарват в излишни затормозяващи мисли!

# 191
И на мен ми се появи този банер, даже употребих €5-те. Важи само за артикули, продавани от Amazon EU.

Купих това, евентуално да ползвате линка, за да се появи банера.
Honey (някакво приложение  ) предлага кодове. Не на всеки акаунт са валидни,при мен не се хващат.
GESCHENK5E25
GESCHENK5E
GESCHENK5E15

# 192
  • София
Много Ви моля, тук не е темата митници!
От години пазаруваме, минали сме през препятствия, учили сме се в движение.
Тук не е мястото да се доказваме колко сме велики и да изразходваме натрупаната енергия.

# 193
  • Варна
Случайно имам и двата вида. Едната е с копче вместо с врътка и тази с копчетата май е малко по-голяма. Иначе са абсолютно еднакви. Кафето го правят едно към едно еднакво, просто вземи по-евтината, която е към момента.
Благодаря, двете са на еднакви цени, ще разгледам описанията и ще преценя с коя да рискувам.

# 194
Термометър https://www.amazon.co.uk/dp/B0865RL4PH/ref=cm_sw_r_as_gl_apa_glt … 5SkumqQElrn4hKXaQ , код : W5ROKWDR сваля 10 лири от цената. Бройките от дневната сделка са свършили, но кода работи и за редовната цена

Общи условия

Активация на акаунт