Августинчета 2020г. ....тема 12....

• 23 374
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
То пък само майките да гледаха като отровени. Факт е обаче, че тези които срещам не са от най- дружелюбните. Опитвам се да говоря с тях, но удрям на стена. Няколко пъти вече се случва да вадят зрънчо и да раздават на всички деца, но подминават моето, а то гледа право в пакета със зрънчо. Добре че нося с нас малък пакет зрънчо и му давам една пръчка, че да не ги гледа като ядат.

# 106
Аз пък приемам такива покани с най-голямо удоволствие. Все си мисля, че от сега децата разбират различните емоции. Освен това е и разнообразие за мен.

# 107
Аз също бих приела и бих поканила, но по-близките. Това значи нааай много 2. Просто не желая излишно да ми дрънкат на главата. И е факт, че има съобразителни майки и спрямо чуждите деца, и спрямо другите майки. Просто са много малко.
Аз също мисля, че канят заради детето, но отново бих премислила.
Савова, може би ти личи какво мислиш, затова те заобикалят. И мен вече ме обикаля една, скоро мисля, че ще са повече. Но не ме притеснява никак 🙂 Никой не може да ме убеди, че е редно 3-годишно момченце да пипа бебето по лицето многократно и това да му е цел, а реакцията на родителя да е постфактум. Ами ще ме обикаля, да.
Относно публикуването тук и разпознаването - въпрос на личен избор е какво ще споделиш тук. И щом Rrr3 споделя, може би е преценила "риска".

# 108
  • Пловдив
Аз пък се радвам, когато поканят малката на рожден ден, защото за нея това е емоция, да бъде с децата и да се забавлява. Повечето ни приятели нямат деца и ако чакам на тая кълка, детето няма да иде скоро на парти.
Едва ли някой е умрял за мен, съгласна съм с Котка, че канят заради детето Simple Smile

Иначе ние я къпем във ваничката, тя си играе вътре с играчките, голяма забава е. Simple Smile

# 109
Нямам фейсбук, не възнамерявам и да имам. Затова не съм се присъединила. Пък ако не ме канят ще ми е по -добре. Имам кръг от хора който обичам и с тях ми е супер добре на всички празници, не само на рожденни дни.

# 110
ssd, какво мисля? Нищо не мисля. Просто се виждаме всеки ден и е редно поне да се поздравяваме. Държат се така сякаш ще им искам пари на заем.

# 111
Аз ще правя бебешки рожден ден на малката с няколко майки, с които всеки ден си бутаме количките заедно, дори започнахме да излизаме семейно. Всички бебета са около нейната възраст 9м. - 1г.3м. Ще е чисто детски рожден ден - с надуваеми басейни, топки, дървени кончета, камиончета за бутане, дървени уокъри и прочие. Вярвам, че малката разбира и то адски много, защото на тези дечица от 200 метра им познава количките и пищи от кеф, сочи ги пръст. Също е много социална, обича контакта с хора.
Лично на мен с тях ще ми е по - приятно, отколкото да събера няколко лелки и бабки от родата, които ще се избиват коя по - напред да я мачка.
Пък й рождените дни е ясно, че са за децата. Да, няма да седим, да си бием лафа и да си почиваме, а ще сме в жили, преведи с децата, но все пак и ние сме били деца, и нас са ни водили. Сега им е моментът да трупат емоции и впечатления.

# 112
Те са толкова малки още, разбират , но не осъзнават......като каня за РД на дете, каня децата, с които моето се харесва и разбира, дори да не харесвам майката. И аз съм "за" емоцията на детето, не моята. Като цяло и аз страня от майките, защото често има големи разминавания между разбиранията ни. Не мога да стоя и да гледам как насила се храни дете, което плаче и се дърпа, не мога да гледам как му се налива бира в устата пред блока, да ми се хвали как му давала мастика/ракия, за зъбобол и подобни( реални са примерите и трите различни майки) И аз се чудя защо много майки гледат като натровени. Или ще се държат все едно до преди малко сме били на маса заедно или все едно им искаш пари, за да дишат. Да не говорим, че аз безцелни разходки трудно правя .Вървя бързо и по много. Повечето край мен ако детето спи засядат на пейките да клюкарят, пушат и др. Ако не спи, въртят около пейката, докато заспи.

Това с черпането също много ме дразни, но по други причини. На баткото не съм давала боклуци и не исках да го черпят на площадките. А някои упорито му тикаха всякакви неща в ръцете, без да питат може ли, има ли алергии, няма ли( не че е имал, но приницпа е важен). Аз все носих резени плодове, моркови, краставички или домаши овесени бисквити, американски палачинки.( дори знаех, без да искам, които деца на площадката имаха непоносимост към млякото и се съобразявах) В началото ме гледаха децата странно, какво е това дето го нося, после  бях като "камион за сладолед",  знаеха, че при мен има домашни неща и свежи плодове и идваха да си хапват. А като цяло яденето на площадката не го одобрявам , нито харесвам поради ред причини. От страни на пейката да, ама да се разхождат с храна и да се дразнят едно друго, с пълни усти се блъскат, разсипват, после никой не чисти.....

Ваничката винаги влиза в употреба през няколко дни, дори баткото ако иска да си прави "плаж" му я пълня, къпането на дупе на мивката, другото с мен под душа. Даже няколко пъти ги оставям с баткото да се плискат във ваната, малко им е тясно , ама за 10-15 минути става.

# 113
И за мен е излишно да се канят деца на 1 рожден ден. Моят не проявява и интерес особено към децата, защото просто не ходя по площадки 🤣 И аз като Хариста излизам с цел, и бързо. Рядко се заседавам, пък и той обича да го возят, така че вариантът да седна и да си пия кафето, а той да спи в количката е изключен 😃 Сега, като проявява интерес към ходенето, съм се застоявала в парка и другите деца идват да му дават боц, да го пипат и тн, лично аз не съм се сблъсквала с нагли родители, винаги подхождат с разбиране и искат позволение децата им да пипат моето. 🤔 И на мен ми звучи странно да каня за РД майки от площадката 😃 Аз лично съм затворен човек и трудно завързвам запознанства, а какво остава приятелства.,Щщ, затова може би ми е странно. Като стане на 4-5 си мисля, че ще му правя РД с деца. Знам ли, много отговорно ми се вижда преди това, с какво ще ги храня тия деца на 1 година 😃🤷🏻‍♀️

За яденето на площадки, не знам, както казах, рядко седя на площадки, но ние сме изградили толкова твърд график с яденето, че няма да позволя да яде нещо извън графика 🤣 Като поотрасне, тогава може, но засега на мен ми е удобно така, на всяко ядене си яде с апетит и не се стига до рев от глад до следващото хранене.

# 114
Здравейте мамита 😃
Аз не съм писала от много време, едва ви изчетох.

Карам по последните теми направо 😛
Къпя Борис сама в душ кабината със слушалката.
По площадки ходя, но рядко, да кажем два пъти в седмицата. За сега съм завързала приказка с една баба която гледа внучета на 3 г. и на 5 г.
Ако някое детенце дойде до моето и иска да го пипа, просто му казвам НЕ ГО ПИПАЙ и гледам със зловещ поглед 🙃

Рожден ден ще правя с роднините, поводът е прекрасен и за мен е най удобния случай да се съберем и да се видим. Има и такива които до момента не са виждали Борис, та да покажем наследника ☺️❤️

Мога да се похваля с 5 зъбчета, 2 пъти сън по средно час и половина на ден. Яде обща храна вече. Пие от сламка. В сряда правихме малка питка за прохождане, пуска се, но само на кратки разстояния.
На море няма да ходим 🥴
Това нещо НЯМА да си го причиня.

Това е от мен, бъдете усмихнати и прекрасен ден. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

# 115
  • Пловдив
Ние ще правим кръщенка с доста народ- деца, приятели и роднини.
Това е възможността да се видим с доста хора, за които не ни остава време, а и част от тях още не са виждали детето. Та и ние като MamaNasi ще ги запознаваме на празника Simple Smile

Според мен е още нормално рядко да сме по площадки, защото децата са малки. Малко като порастнат искаме, не искаме, ще се наложи да ходим - те самите ще искат. Нашата като мине покрай люлките и започва да ги сочи и да писка и да драпа към тях... та не е до въпрос на избор понякога Simple Smile
На мен също не ми се ходи и не ми се занимава да съм там, но ако за нея е по- забавно и иска да играе, ще го преживея.

# 116
Всеки ден излизаме и го водя там където се събират майки с деца. На него му е интересно да гледа. Някои деца идват да го видят и нямам нищо против да го пипнат, стига да са внимателни. По- скоро не искам възрастните да го пипат.

# 117
Савова, имах предвид ако не ти е приятно и по някакъв начин го показваш, повечето майки ще те мислят я за надута, я за заядлива....и затова да те отбягват. 
И ние сме всеки ден, преди обед, на една площадка и вече се познаваме. Интересно й е и се радва, че може да се бута между останалите Grinning
Странно ми е, да не кажа неприятно ми е да я пипат - и деца, и възрастни. Около нейната възраст съм ок, но по-големи ми идва като MamaNasi да реагирам.
Работя върху реакциите си и относно играчките на площадката - виждам, че се разменят, препипват, издърпват се от нечии ръце....все си мисля, че ще свикна, повтарям си, че са деца.
Признавам обаче, с риск да ме помислите за пълна злобарка, че ме дразни, когато някое дете й дръпне от ръцете играчка, с коята тя се забавлява Disappointed
Винаги давам нашите играчки да се пипат и играе с тях и затова тя като види нещо, ми се иска да му се порадва, а не да й го дърпат.

# 118
Ssd, за съжаление така е на площадките с повечето деца и повечето играчки. Много тъпи ситуации има, в които както и да реагираш все си "крив".  Много се дразня на криворазбраното " сами ще се разберат", ще се разберат,  но ако ти като родител не си ангажиран да го научиш, да му покажеш, да дадеш пример как точно ще се разберат?! Което е по-агресивно ще разреве всички на площадката и гордата майка, че детето е "самостоятелно" и взимам какво си поиска се дразни,  ако някое дете иска играчките на нейното. При мен беше трудно да науча баткото да не  си дава играчките и да не дава да му ги взимат. Той все даваше, все отстъпваше и сега е така, но поне разбира повече и ми е по-лесно да му обясня "защо".  Рядко ще има нещо, което толкова много да хареса, че да се натъжи ако му откажат да го види. И много рядко си позволява да пипне нещо чуждо без разрешение.

# 119
Трудно е да преглъщам да ми пипат детето
(днес няколко души я докоснаха- поне не беше за лицето или ръцете ).
В началото си им казвах, но е безсмислено- понякога я нападат още преди да мога да реагирам.
Има  недружелюбни майки по  пейките със скъпи лъскави колички- верно гледат все едно си им изял десерта.
Понякога ги заговарям, аз съм скучаеща и комуникативна, а и съм пълно перде - дори и да ме отритнат, хич не ми дреме.
Има една, дето ме недолюбва- 2 пъти я разпитвах за количката й, защото съм със същата.
Боже, всички сме на същия хал и минаваме през подобни проблеми, каква е тая злоба и липса на адекватна емпатия и куртоазия, не го разбирам..

Общи условия

Активация на акаунт