Августинчета 2020г. ....тема 12....

• 23 375
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Савова, имах предвид ако не ти е приятно и по някакъв начин го показваш, повечето майки ще те мислят я за надута, я за заядлива....и затова да те отбягват. 
И ние сме всеки ден, преди обед, на една площадка и вече се познаваме. Интересно й е и се радва, че може да се бута между останалите Grinning
Странно ми е, да не кажа неприятно ми е да я пипат - и деца, и възрастни. Около нейната възраст съм ок, но по-големи ми идва като MamaNasi да реагирам.
Работя върху реакциите си и относно играчките на площадката - виждам, че се разменят, препипват, издърпват се от нечии ръце....все си мисля, че ще свикна, повтарям си, че са деца.
Признавам обаче, с риск да ме помислите за пълна злобарка, че ме дразни, когато някое дете й дръпне от ръцете играчка, с коята тя се забавлява Disappointed
Винаги давам нашите играчки да се пипат и играе с тях и затова тя като види нещо, ми се иска да му се порадва, а не да й го дърпат.
Кое да ми е неприятно ? Та нали аз съм тази, която ги поздравява и се опитва да създаде някакъв контакт.

# 121
Не търся контакт, не споделям особено, не питам и не давам съвети. Ако ме попитат и заговорят винаги отговарям и помагам с каквото мога. Грешка е, че търся същото и от другите.

# 122
Аз съм много доволна от майките, които намерих. В началото, като бяха по-малки децата все сама седях, и ги гледах другите майки как са по 2 по 3 и завиждах, защото съм социална и много ми липсваха контакти. Сега като са по-големи децата и си взаимодействат е по-лесно. Майките, с които вече сме групичка ( децата много се разпознават от далече и си махат ) са страхотни момичета, възпитани, кротки, никога не е имало проблем с калвото и да е. Ако някое детенце ще се храни, майката се мести на друга пейка, за да не дразни другите, всяка носи играчки и нямаме проблем децата да си играят с каквото хванат ( чуждото е по-хубаво винаги ), но ако се случи някое да дърпа играчка от ръцете на другото, винаги се намесва родител, който обяснява, че така не се прави и трябва да пита ( хубаво е от малки разбират или не , да се възпитават ). Татковците, които се присъединяват от време на време също са много отгорни. За мен най-важното е Ади да е щастлива, а тя се чувства много добре в тази компания и се радвам, че родителите допадат и на нас.
Факт е обаче, че има и майки, които те гледат на кръв, виждат как съм си пуснала детето да ходи босо по тревата и край, тяхното вече не може да общува с нас ( ние сме мръсни и нечистоплътни, хигиена нулева ).
Хубаво е дечицата да си имат компания, толкова бързо и лесно усвояват нови неща, за това и не съм против да каня или да ме канят на детски рождени дни - празника е на детето Simple Smile

# 123
Момичета, къде в София водите децата в тези жеги? Водите ли ги на басейн и къде?

# 124
  • Пловдив
Не съм в София, но се включвам- на детски център по моловете. Много се забавлява

# 125
На терасата в надуваем басейн Grinning . Едвам го вадя от басейна, като жаба е.

# 126
Не я водя по басейни, камо ли софийски. От 12 до 18 ч. сме вкъщи - обядва, спи, после за ръчичка обикаляме стаите, намира и хвърля играчки, отваряме и затваряме чекмеджета, после следобедна закуска, пак придремва и излизаме навън.
Басейн на терасата не съм й правила, въпреки че намирам идеята за добра Blush

# 127
Има ли някой, който е наясно докога трябва да поддържаме сумарно бодърстване от 10ч.30мин? Докато са на 2 дремки ли?
Не мога да разбера на моята госпожица кое точно й яде от нощния сън, но започна да става сутрин в 6ч. и изобщо не ми харесва тази работа. До преди една седмица спеше до 7:30 някъде.

# 128
И моят спеше до преди месец може би до 7.30, а сега всеки ден е различно, я 4, я 5, я 6 ако имаме късмет 😃

Не му следя колко му е спане и бодърстване, започна много да се буди и през нощта да яде и като цяло лягам с напрежение, защото знам, че в 2 или 3 ще се надигне за ядене😩

Ох, искам да му правя нормални каши, както на нас едно време 😃 Кога мога да давам прясно мляко? Знам, че кравето трябва да се забави, ама поне овче или козе?

# 129
Не броя часовете на будуване. Все още си кара по старому. 3-3.5 часа будуване и дрямка.

# 130
Kitty, между 10-12 месец има регресия. Характерно е ставането рано, протест преди дрямка. Ния от няколко дни насам изобщо не иска да си ляга през деня. Приспивам я по 1 час понякога. И спи доста кратко.

# 131
+1 за регресията. После има и периоди, в които ще се будят след полунощ и ще са супер активни Simple Smile
И у дома ранното ставане е факт от около седмица, която рефлектира върху закуската и дрямките.  Вчера си правиха "плаж" с батко си в банята, голям смях падна. Тази година баткото се нави на аква обувки, но си мисля да ли да не взмеа една пазарска количка на колелца, която да ми  е помошник за багажите за плажа. До пясъка ще позлвам колцета, после ще я влача....само дали стане......ако съм сигурна, че няма да ме затрудни направо отивам и купувам една.

# 132
Аман вече! Една регресия как не я подмина... 3 седмици плач по цяла нощ, за да изкара 3 зъба. Няколко дни спа нормално и сега ново 20.
А да не говорим, че докато е будна не сяда за 30 секунди, постоянно е в движение, но иска някой да я държи за ръчичката. Нямам сили вече 😆

# 133
И Ния постоянно е активна. Болна е, та е супер нервна. Излиза зъб сега. А като я приспивам по един час 2 пъти на ден.. Направо ще се гръмна. Дано скоро да отмине. Grinning

# 134
И ние минахме през тази “регресия”. Същото беше от ставане в 7:30 , отиде в 6:10-15 и много драма посред нощ. Около седмица беше така, а аз исках да се гръмна.

Общи условия

Активация на акаунт