Августинчета 2020г. ....тема 12....

• 23 377
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Ние от край време си ставаме в 6.30. Даже понякога в 6 като я чуя, кака кака кака и и викам каква кака ма муцуно, лягай да спиш. А тя супер доволна, че съм и проговорила започва с куку и чака аз да викам дзак. Но пък в 8.30 ако не сме измити и в леглото започва рев. Най най - късно с изключения 9.

# 136
Ние категорично минахме на 1 спане денем Sad Цяла седмица се мъча да остава две спанета, но той е много недоволен. Сега става в 6:30 будува 5,30ч. Заспива в 12:00 и спи до 15:00. В 20:00 максимум 20:30 е заспал без протести и сърдене. Просто този режим му се отразява добре. Знам че  у е супер рано, но той от както се е родил върви винаги напред в таблицата за спане и бодърстване. Предадох се Joy И яденето си е увеличил, но е супер активен и е слабичък все още. През нощта като се буди вече му давам вода и минава номера. Още НЯМА зъби... но пък отказва пюрета и си дъвче всичко с кеф. В момента виждам два горни и три долни, имам чувството, че всеки момент ще избият изведнъж. Ама още ги няма.

# 137
Ох не знам какво ще правя като мине на едно спане и да чукам на дърво все още не показва никакви признаци, че иска да спи само веднъж.
При нас пък се случи точно обратното, че сутрин почна да спи до към 8.30 и това автоматично измества дрямките назад и след това, това се отразява на вечерния сън и си ляга към 9.30. Иначе през деня пие си млякото и заспива в ръцете ми докато го пие.

# 138
Преди да прехвърли на една дрямка точно беше започнал да ми заспива в 10 вечерта. За това един ден го оставих буден без втора дрямка и той заспа в 8 вечерта и стана в 6. От тогава на едно спане му е идеално. Просто той си изкарва 5-6 часа буден. Даже тази вечер го приспивахме в парка и една жена вика "О колко е игрив, сигурно до сега е спал". Викам и не, той след 10мин ще заспива. Тя не можа да повярва, след 15мин я засякох пак и малкия вече спеше Joy

# 139
  • Denmark
Ричард също мина само на една дълга дрямка 2-3 часа на обяд, но нощния сън все още си е кофти, както и приспиването. Поне последното е с едно по-малко вече Unamused както и ще минаваме само на едно мляко вечер, защото иначе не е гладен, когато трябва да яде нормална храна и е мъчение храненето. Като цяло е голям купон у нас Joy

# 140
Борис наскоро мина на 2, надявам се да е далеч оставането на една дрямка 😅

Последната седмица е някакъв ужас нощно време. Буди се по сто пъти, нищо не го успокоява освен мляко. Не знам дали е окей между 21 и 6 сутринта да изпива по 3-4 млека 😩 Мислех че пак растат зъби, ама така като гледам не е от това. Надявам се, ако е някакъв период, скок или не знам си какво да приключи скоро, защото имам нужда от сън. През деня също няма сядане, не може да върви, а иска да тича вече.

# 141
Все още не може да издържа повече от 3-4 буден. Оня ден имахме гости и не можах да го сложа да спи навреме и щеше да заспи на рамото ми. Говоря за втора дрямка.
Вчера пък като обикновено, сутринта не успях да го прибера на време и беше заспал в количката.

# 142
И моят отскоро е с 2 дремки 😃 Към 1.2 месеца трябва някак плавно да го приуча на една, от 12 до 3, за да му е лесно в яслата 😳 При нас е голям проблем сънят, тая вечер направо ни подлуди, 100 пъти се събуждаше, ама сигурно защото през деня спа 2 пъти по 2 часа 🤔

И преди малко падна по лице и си разби устата, подул се е доста 😩 Ама е голямо диване, никакво чувство за самосъхранение няма... Прави по 5-6-7 крачки и в един момент се затичва и пада напред... Хич не внимава, като гледам вашите проходили колко внимателно и премерено си ходят, не виждам кога ще стигнем тоя баланс...

# 143
Моята маймуна също ходеше с малка синина на главата,кой знае къде се е тръшнала..
Много ме изнерви, днес ми е имен ден, а тя ми съсипа настроението.
Излязохме за памперси, а тя е жив цирк-то не бе извиване, реве, не иска в количката..
Не може да ходи, не съм й купила още сандали и я сложих боса на плочките, за да види колко е гадно да стъпва  по твърдата площ .
Не знам дали мога да я приуча на една дрямка- днес будува 4 часа преди да си легне за предобеден първи сън.
Вчера спа само един сън, будува около 5-5.30 ч., Тати я приспала в 18.30 , та откара чак до 7.40 днес сутринта, но доста събуждания направи...
Поне 4 пъти ме е будила, та съм малко кисела..
Сигурно е скок в растежа, няколко нощи ме буди по няколко пъти.

# 144
Защо бързаш да минава на една дрямка. Когато му дойде времето сама ще я махне. Още е малка и дефакто на тази възраст повечето деца са с 2 дрямки. Даже питам жените около мен които имат по- големи деца и повечето спят по 2 пъти. Ако детето не е готово на 1 дрямка, само ще му разбуташ яечерния сън.

# 145
Katerichka, честит имен ден! Да си здрава и благословена! Въпреки по-киселото начало, хубав и усмихнат остатък на празника! Hug

Моята си е с 2дремки и от известно време няма проблем със заспиването и нощния сън. Определено зависи и дали се е изморила достатъчно по време на будуване, ако не е, нещата са съвсем различни и направо ужасни.

# 146
Чудех се за дремките и дали не е готова за една дрямка, но според мен й е рано.
Често не успява да заспи за следобеден сън и се приспива направо за нощен.
Днес е извънредно палава, не знам какво става. Явно е някакъв лош период.
И моята ако не спи 2 пъти на ден, става хиперактивна, развихрена и понякога адски кисела.

# 147
Ние почнахме да имаме ужасен проблем с оставянето да си спи в нейното легло за нощния сън. По принцип я кърмя и тя задрямва и после като се поунесе я местех в нейното легло, позалюлявах я малко, тя се унасяше и аз се изнизвах от стаята по терлици и после пей сърце. Да но сега като я преместя и тя почва да се кокори, да се ядосва и да се напъва да сяда и понякога е по час борба и после съм останала без нерви 😤 А преди и да не искаше са заспи веднага в леглото, я оставях да си пореве 2-3 минути и си заспиваше, ама сега се изправя, скача в леглото и реве все едно някой я коли 😩 Сутрин спи до след 9 часа и аз я будя, а тя не иска да става 😒 След 2 часа и половина заспива пак (с цицата естествено) и я оставям да спи час и после пак я будя 😃 След това стои 3 часа и 30 мин будна и пак спи около 2 часа. Вечерта излизаме на разходка и заспива към 21:30-22, но след това следва борбата за леглото 😬

# 148
Ния спи 2 пъти по 30-40 минути, но поне компенсира с нощен сън от 12 часа. Вчера направи една къса и една дълга дрямка през деня и нощта спа само 10 часа. Предпочитам да спи повечко нощен сън май.

# 149
На моята дунда нормата за сън за едно денонощие е около 13ч. Ако денем спи повече, нощем спи 10ч. и обратното.
Иначе си е на 2 дремки - една дълга и една къса. Но виждам, че все повече й се будува, все по - трудно се успокоява, за да се унесе и самостоятелното заспиване е мираж - мръдна ли 1 крачка от леглото й, вече е на крака.

Общи условия

Активация на акаунт