Августинчета 2020г. ....тема 12....

• 23 689
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Честит имен ден, Katerichka! Да си жива, здрава и щастлива! Хубав празник!

И нашата беба за последната седмица-две е станала много палава - само по белите е, а не я оставям сама да се вихри, все има някой край нея... 😵

Относно съня - и нашата не иска да си заспива в нейното легло, отдавна не ми дава да я приспивам на спалнята (само през нощта и то с кърмене). През деня я приспивам с люшкане и в последно време приспиването става все по-продължително, предполагам защото сега има повече хора вкъщи и се превъзбужда, и иска до тях... Иначе и баткото беше така (приспивах го на ръце, но той пък през нощта много ми плачеше)... И знам че и това люшкане на ръце ще премине, после идват други периоди... Иначе гледах и уебинар за съня, четох статии, и вие тук давате съвети, но няма да имам  търпението, за да постигна това да си заспива сама или поне да не я разнасям... От опит знам, че все някога ще започне - рано или късно... 😂
Както съм ви казвала отдавна (може би от както мина на 3 дневни съня) ми спи по около 11 часа общо на денонощие - минимумът за 2г.и доста далеч от заветните 14ч. за нейната възраст, както бях проверявала тогава, а сега вече са 12-15ч.според сайта на копче за сън. Само като беше болна с Т и след това известно време спеше по повече.
Та все още голяма част от времето - се храним и приспиваме 😵 Е като имаме някакви задачки из града - и няма кой друг да я гледа я вземам с мен - та това са ни разходките. 😀
Зависи колко е спала през нощта, кога се е събудила сутринта, и др.  - спи 1, 2 или 3 пъти през деня. Нормално са 2, но ако някой ни разбута режима - както се случва напоследък всеки ден е различно.

# 151
Ох някой може ли да даде съвет как да махна млякото през нощта? Независимо какво и в колко часът е ял, малкият се събужда като
часовник в 12 и в 5 и абсолютно нищо не го успокоява освен млякото. Според мен се събужда не защото е гладен, а по навик.

# 152
Ох някой може ли да даде съвет как да махна млякото през нощта? Независимо какво и в колко часът е ял, малкият се събужда като
часовник в 12 и в 5 и абсолютно нищо не го успокоява освен млякото. Според мен се събужда не защото е гладен, а по навик.
Аз ако го йвана в момента на събуждане го гушкам и приспивам, така се унася и продължава да спи. Но ако не съм го чула и е мрънкал 1 мин му давам задължително...

# 153
  • Пловдив
И нашата си яде в 1:00... беше го махнала по едно време и ядеше чак в 4-5 сутринта, сега пак яде в 1:00... няма спасение 😄
Засега ще и го давам, след годинката може би ще и слагам една лъжица в мляко в много вода, да видим какво ще стане. Просто в момента предпочитам да и Дам млякото и да си спи, вместо да експериментирам със съня на всички Simple Smile

# 154

Яна, консултанта по сън ми каза , че 60мл е количеството, с което детето може да се засити, так че да не е гладно, но и да мине без това мляко. Може да пробваш с 60 мл мляко само за известно време и постепенно да намаляш или бебчо да реши, че за такова количество не си заслужава да се буди Simple Smile

# 155
Ох, от моя опит мога да кажа че нищо не ноже да махне вечерното мляко. Просто идва един момент в който само решават, че няма да пият. До края на Април ядеше по 2 пъти след полунощ, но сега яде само веднъж в около 5 сутринта.

Yanna, даваш ли мляко преди заспиване? Ако не даваш пробвай да дадеш когато си легне.

# 156
Дайте съвети за справяне с хрема. Вече 10 дена има течащ нос. Бистър, воднист секрет. Успокои се за 1 ден и пак започна да тече. Бърша и нослето през 10 секунди. Промивам със Стеримар, правя инхалации с физ. р-р. Пръсках и капки. Друго? Tired Face

# 157
Не знам дали е глупост и на какъв принцип действа, но някои хора капят и вит. Ц в нослетата.

# 158
Ох, от моя опит мога да кажа че нищо не ноже да махне вечерното мляко. Просто идва един момент в който само решават, че няма да пият. До края на Април ядеше по 2 пъти след полунощ, но сега яде само веднъж в около 5 сутринта.

Yanna, даваш ли мляко преди заспиване? Ако не даваш пробвай да дадеш когато си легне.

Без значение дали съм дала мляко на записване,или не същата работа 😩

# 159
  • Denmark
Аз 2 нощи вече не дадох мляко. Абе, зор си е Sweat Smile понякога минава номерът с вода, друг път реве и мрънка по 1 час. Ама не е разбрал още, че аз съм по-големия инат Joy През деня също махам млякото вече. Като цяло тук ме съветват след едната годинка да се махат шишетата и дори и да пие мляко, да не е бебешко и да е само от чаша. Да видим дали ще се справя.. Sweat Smile

# 160

Добро утро и от нас.
 За нощното хранене, който е решил, че ще го маха, давайте само по малко вода. Няма да мине без мрънкане, трябва да си прежалите една седмица. Моята започна да пие вода, тъй като беше зимата я държах в леглото бибероната за да не е студена.  Постепенно измествах млякото към 4, към 4.30/ 5/ 5.30 и сега заспива в 8.30/ и хапва сутрин към 6.30/ 7. Като има вечери в който от 4 до 5 има голямо въртене и давам мляко в 5, но рядко се случва. Голямото дете го кърмих почти до 2, всяка вечер ставаше по хиляди пъти, като го отбих, не давах ни вода(въобще не я искаше), ни хумана, ни сокчета или други. Е плака 2 вечери и започна да спи по цяла вечер. Всяко дете си е индивидуално. Ако хапва и спи, нека хапва и това ще мине. 🙂🙃

# 161
  • Denmark
Съгласна съм с Rrr3. Снощи не успя да се успокои 1 час и накрая в 4 часа му дадох мляко и спахме до 8. Когато мине - мине, когато не - не Sweat Smile лошото е, че все още се буди и мрънка много пъти, съответно и аз. И се чудя дали да не го сложа да си спи в неговата стая. Хем той да не се буди от нас, хем ние от него (освен ако не е рев).

# 162
Буба започна да си ляга много рано, доспива й се към 19-20 ч, ако не е се наспала, даже и в 18.30 се приспива.
Четох някаква консултантка по съня и се чудя дали не се преуморява, често прави много големи интервали на будуване- над 5 ч.
Сутринта в 6-6.15 е на кукуряк, будна,готова за лудуване, а аз лежа, трупясана.
Веднъж я връчих на баща й, не е честно той да спи като бей до 8-9 ч, а ние да си играем от ранни зори..
На моменти хич не й се доспива, няма признаци на умора, ако аз не й следя часовете, с нищо не подсказва..
След 6 сутрин разсъни ли се, няма заспиване.. Явно е някаква криза, освен това е залепена за мен и не ме пуска. Види ли мъж, вкл. баща
й, реве и се крие в мен.

# 163
Тези и подобни трудно периоди само стискам зъби и минава. 
До скоро пък Бухта много обичаше д ами бърка в пъпа, побърквах се.  Като кажа "не".....и "хуква" да пълзи и да се смее, ако продължа да настоявам, че е "не" почва да се кара с мен. Голяма лепка е последно време Sad, мрънка за всичко. Снощи уж за дрямка, поспа малко и като се разрева, че иска още да спи........Напоследък ми е малко по-натоварено и съм изморена, на моменти се чудя това моите деца ли са, че не ги разбирам, стоя си като зомби и се чудя "защо прави сега така?!"....

# 164
5 часа будуване е много, независимо от рова колко са различни децата. Има и едн такъв момент,че от толкова много будуване не се умарят, а се превъзбуждат и става още по - трудно да заспят.

Общи условия

Активация на акаунт