Августинчета 2020г. ....тема 12....

• 23 369
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Аз имам чувстово че скоро няма да мога да си видя къщата подредена 🤣. Навсякъде по земята намирам ластици за коса, играчките от шоколадовите яйца, и всякакви други джунджурийки на каката.
Още от сега ми става тъжно като знам че догодина ще го пускам на ясла. И много се надявам поне по това да прилича на кака си, да се адаптира лесно.

# 91
Аааааа, за трети път почвам публикацията .....гррррр Та ,ето нещо полезно за морето: https://purvite7.bg/prva-pomoshh-pri-oparvane-ot-meduza/
Добавям и Лидокаин унгвент, може да се прилага  при новородени и кърмачета, но на малко участъци.

# 92
Благодаря ви много за отговорите! 🤗

Елосин - да, случвало се е и 10 минути да спи 😵 Но в повечето случаи, ако съм до нея да я приспя отново - продължава да си спи.

Нашия батко също се връщаше от яслата и градината с много енергия, но впоследствие ми направи впечатление като се налагаше да си остава вкъщи, че му остава още повече неизразходвана енергия 😵

И нашата започна да "разглежда" с голям интерес бебешките книжки - и така може да си откара цели 15 минути в кошарата, ако не й се мяркам пред погледа 😀

# 93
Приятелка захранва 6- мес. си бебе като всеки ден му дава различно пюре- различен плод или зеленчук.
Докторката така й била казала, много странен начин- за мен това е анти- логика.
Даже вече му е дала кисело мляко, грис ( бебето е на АМ).
Все пак, й е забранила да дава кис. мляко засега. Уж няма алергична реакция или запек, но закъде бърза да му даде да пробва всичко.. Уж не цели да замества хранения.
За морето се чудя дали да взимаме сгъваемата вана и столчето за хранене, не може ли в столчето за кола да яде ?

# 94
Първата седмица и аз бях започнала да захранвам “както трябва”, но после почнах да давам каквото имам. Също така много от пюретата бяха смесени плодове и зеленчуци.

# 95
Здравейте, момичета, отдавна не съм писала.
От 2 дни излезе зъб номер 2. Нищо не ядеше машкото мрънкало няколко дни, почти само на кърма.. откакто изби зъбът вече хапва. Явно при всички е това мрънкане, то не се издържа понякога, за 2 минути не спира😃
Катеричка, ние вече в 90% от случаите го къпем направо под душа, абсурд и ваничка да мъкна на морето. Столче също няма да нося.
Чудя се за пояс, гледах тези swimtrainers, ама 40лв бая ми се струват за пояс, знам ли. Пише иначе, че е до 4г и ако го използваме дотогава май ще е ок.

# 96
Аз храних Ния в количката, когато бяхме на морето.

# 97
Няма да взимам ваничка на морето, къпем я със слушалката или както се сети ММ снощи - седнала на гърнето. Даже се замислям да я продам тази ваничка....вече не ми се иска с нея да се занимаваме.
За храненето на морето - ще яде храна от хотела, тя ще е на годинка, без няколко дни. Ще я храня в количката и аз. В хотела има кошарка с матрак, та и това няма да взимаме.
Остава да я науча да пишка в гърнето и всичко ще е перфе...ама не 🙄

# 98
За морето бях взела сгъваем басейн от декатлон. С две ръце за него, много е удобен. От там взехме и пояс, бански, хавлия, памперси за плуване и палатка. Всичко е супер и на много приемливи цени. Хранихме го само в количката, а там го научихме да го къпим директно под душа със слушалка. Чудя ви се как се къпите с бебето, ние двама човека не можем да го удържим Joy сама не бих се навила като че ли.

# 99
Откакто го къпя в един голям леген седнал е голямо спокойствие.
Пускам му вътре някоя друга играчка  и чак не мога да го изкарам от водата.

# 100
И ние сме вече в кръгъл леген. Щастие и половина. Ваничката стана напълно излишна, легнала абсурд.
Ето това съм аз в най-точния смисъл на думата.

Майки с който никога не сме били в близки отношения,  пет пъти сме се засичали по пързалките и всички, айде на рожден ден. Станах като спонсор на детски магазини. На вече не отидох извиних се, че съм имала ангажимент. Сега обмислям и втора да отрежа. Как мислите още като ме поканят да казвам, че няма да ида или просто да не отивам. Не възнамерявам по два три дена в месеца да съм на бебешки рожденни дни.   Незнам грубо ли е, ама наистина съм възмутена. Не се ли канят на рожден ден само по близки роднини и приятели, а не всички майки от парка 🤪

# 101
Казваш им че си от църквата Сеидетели на Йехова и не празнуваш рождени дни Stuck Out Tongue Winking Eye.
Мен за сега никой не ме е канил. Бих отишла ако детето беше по- голямо и можеше да върви. А така тря ва през цялото време да го мъкна на ръце, а той ще иска да ходи при децата.

# 102
Бих поканила макс 2 майки с дечица и то "най близките" на пейката. Това ще е обаче от втората годинка, за да играе с децата и да си усети празника. Сега нищо не разбира още и ще сме с роднини. Предполагам, Rrr3, затова те канят или пък другия вариант - има хора, които мислят, че сте си станали близки щом сте обсъдили детските въпроси, а всъщност те са никои в твоя живот и ти - в техния. Хич не ги обичам тия, вторите. Аман от лепки, които умират да разказват историите си в детайли. Ох, дано да не звуча грубо, извинете ме.
Тепърва ми предсоят такива "паркови" и "площадкови" контакти.... Neutral Face

# 103
Всеки ден засичам едни и същи майки с децата си, и си говорим по малко, обаче даже не си знаем имената Stuck Out Tongue Winking Eye.Така ме не мисля, че изгарят от желание да ме поканят на рожден ден Simple Smile

# 104
Хората най-вероятно ви канят заради детето и не виждам място за възмущение. + това по писаното във форума и качваните снимки на детето, които конкретно в този форум са абсолютно публични и хич не сме само ние тук, въпреки че не пожелахте да се присъедините към затворената фб група, вашите познати много лесно могат да разберат, че пишеш именно ти, и на бърза ръка да си станете непознати след този коментар и от там и да секнат тия "неприятни" покани. Аз пък не разбирам що половината майки все се гледаме като отровени. Разбирайте го както искате.

Общи условия

Активация на акаунт