За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 527
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте. Момченцето ми е на 1 месец и няколко дни, със светла кожа и по бузките и клепачите има видими капиляри, някой знае ли на какво се дължи и дали ще изчезнат? Роден е нормално.

# 46
При първото посещение у дома на педиатъра каза да даваме вода,(кърмена) в началото се мусеше едва пиеше по две глътки 😄
Давам Бебелан и розов девин

# 47
Да, и моята ми каза да му давам вода, но аз се информирам от повече източници и прецених, че няма да давам.

# 48
И аз предлагам вода, но не иска. Отпива и като усети какво е я плюе.

Големият ми син също не искаше вода. Пропи при захранването.

# 49
  • Пловдив
Smurfie, моя имаше червеникаво-розови жилки по клепача, в един момент изчезнаха.

# 50
  • Варна
Smurfie, моя имаше червеникаво-розови жилки по клепача, в един момент изчезнаха.

Да така е по клепачите, но и по бузките, педиатърката нищо не каза, много бил бял не се знаело..  хубаво бял, ама то прозират направо тия капиляри.. Sad

# 51
До колко висока температура може да се вдигне при никнене на първи зъбки? Бебка вчера вдигна почти 38С, дадох и панадол както беше предписал педиатър ако бебето вдигне температура. Днес пак сме 38С. На педиатърката телефона и е изключен, което значи чак утре 2ра смяна... Иначе само температура, хленчи обаче за разлика от преди не си лапа пръстите, което ме кара да мисля че може и да не е от зъбите.

Имаме поставена 1 ваксина на 22.06, тогава и ротарикс и дадоха 2рата доза. На 4м сме почти, забави ги малко. Не знам от ваксините ли е, от друго ли е... Почти не излизаме сега в тази жега. Много ограничено от към контакти с други хора. Буквално на никой не давам да я държи или пипа. Всички на 2-3м разстояние от бебка, много са ми ядосани роднините за това, но с тази пандемия... Не ми се рискува да не би да хване таз чума.

# 52
Включвам се за водата Бебелан: аз също я ползвах в началото, когато не бях много ориентирана в правенето на АМ.
Обаче един ден я пробвах.. беше си неприятна. Преварената вода или някоя от другите марки, подходящи за бебета, са 100 пъти по-приятни за консумация. Аз намерих една , Iceberg. На нея И пише, че е подходяща за бременни, кърмачета и приготвяне на адаптирано мляко. Много е мека и пивка, за разлика от Бебелан. И ценово също е по-приятна. Simple Smile

# 53
До колко висока температура може да се вдигне при никнене на първи зъбки? Бебка вчера вдигна почти 38С, дадох и панадол както беше предписал педиатър ако бебето вдигне температура. Днес пак сме 38С. На педиатърката телефона и е изключен, което значи чак утре 2ра смяна... Иначе само температура, хленчи обаче за разлика от преди не си лапа пръстите, което ме кара да мисля че може и да не е от зъбите.

Имаме поставена 1 ваксина на 22.06, тогава и ротарикс и дадоха 2рата доза. На 4м сме почти, забави ги малко. Не знам от ваксините ли е, от друго ли е... Почти не излизаме сега в тази жега. Много ограничено от към контакти с други хора. Буквално на никой не давам да я държи или пипа. Всички на 2-3м разстояние от бебка, много са ми ядосани роднините за това, но с тази пандемия... Не ми се рискува да не би да хване таз чума.
Възможно е да е вирусна инфекция , най-добре лекар да види детето

# 54
Малката неще и да стъпи на плажа ..кажете трик..😃ходим с количката,носим я до брега на ръце вижда морето и почва не не неее да не говорим да стъпи на пясъка или във водата

# 55
Какво точно ви притеснява в случая?

Да така е по клепачите, но и по бузките, педиатърката нищо не каза, много бил бял не се знаело..  хубаво бял, ама то прозират направо тия капиляри.. Sad

Мими, пробвай да строите замък от пясък. Оставяш я в заведението/на кърпа/ някъде, където няма пясък и в близост почваш да се забавляваш и да си строиш замък.
Може и с някоя любима играчка да пробваш да оставиш в пясъка, дали няма да отиде да си я вземе.
А да не би да й пари на крачетата?

# 56
  • Пловдив
Давам вода от самото начало, първо беше на кърма, после на АМ. Някак неестествено ми се струваше да не пие вода, а и тя никога не е отказвала да я пие. Сега вече си пие още повече в жегите ( на 10++).

Температура от зъби не се вдига, коментирала съм го с лекари и зъболекари. По- добре да го види лекар детето и да му пусне кръвна картина и урина.

Mimi, от колко време сте на плажа? Нашата беше така първите три дни, след това започна да и харесва Simple Smile

# 57
Малката неще и да стъпи на плажа ..кажете трик..😃ходим с количката,носим я до брега на ръце вижда морето и почва не не неее да не говорим да стъпи на пясъка или във водата
Хехе, и моята е точно така, не иска да докосне пясъка или водата. И аз ще следя за съвети Wink

# 58
Здравейте мамчета, имам един въпрос към вас. Бебка е на 9 месеца. 8ми месец някъде по средата я записахме на детска бемлечна кухня. На няколко пъти направи реакция от десертите- кисел с боровинки и кисел с праскова. Педи каза да спирам десертите. Ще опитам след някой друг ден пак. Днес дадох едно зрънце бисквитка на боровец от бебешките с банан- и отново зачерви бузките за 5/10 мин. ☹ Чудя се какво да правя? Дали тези реакции след време изчезват , кога ще е добре да се пробва пак? И още един въпрос. Относно плодовите пюрета с мляко които са , някой знае ли какво мляко съдържат? Има нещо ли против да й давам от твх?

# 59
С икейското столче за хранене сме. Да, ама беба от няколко дни щом я сложа в него, веднага се изправя, дори с коланите. Реве, нервничи, даже се извива назад. Не смея да се отдалеч и на сантиметър, имам чувството че всеки момент ще се изтърси. Някой с подобен опит?

Общи условия

Активация на акаунт