За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 572
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
До 6 е стойността на ЦРП в Лината. Моята миналата седмица беше с 10, а СУЕ 23 (при реф. 16) и изписаха антибиотик. Лекарката каза, че не са много завишени резултите, но беше петък, трети ден лечение без подобрение и го започнахме.

# 646
Ние я заведохме в Рамус.Там е до 5mg/l референтни црп .Кога пускате кръвни попринцип може би 2-3 дена ако не се повлияе от домашно лечение (Панадол,Нурофен и т.н )

Тя е само с т .от 31 вечерта ...дето се вика оздравя и тогава пуснахме кръвните,но 1-ви неделя,после до личната,тя втора смяна ..дните си минаха😕

# 647
Ние сме били с ЦРП 12 при референти стойности до 6 и педито каза, че изобщо не е притеснително. При серизона инфекция ЦРП скачало десетки пъти над нормата. Не знам до колко е вярно..

# 648
  • Бургас
Ние сме били с ЦРП 12 при референти стойности до 6 и педито каза, че изобщо не е притеснително. При серизона инфекция ЦРП скачало десетки пъти над нормата. Не знам до колко е вярно..

И според нашата лекарка е така.
Плюс това се гледа цялостното състояние на детето - повлиява ли се от лечението до момента, симптоми и т.н.

# 649
Здравейте.
Тези дни ще вкарвам месо. По принцип са ми казали един ден месо, един ден жълтък, но проблем ли ще е ако дам 2 дни поред месо и после 2 пъти жълтък? Ще ползвам заготовка на месо и пише да се даде половината и другата на следващия ден.

# 650
  • Пловдив
Доста майки покрай мен правиха така, за да могат да ползват заготовките и не е имало проблем , доколкото знам.

# 651
И аз давам два дни месо от бурканчето, жал ми е да го хвърлям. Жълтък един ден и на следващия постно пюре, в което, обаче слагам сирене, че моето диване остава гладно.
Заготовките на Плазмон по цяло бурканче ли давате, ако месото вече е въведено? Знам, че едно бурканче съдържа само 30 процента месо, ама все пак...

# 652
Тъй като моя бебок не изяжда цяло бурканче му давам примерно два дни някакво пюре с месо, на третия ден жълтък и отварям зеленчуково пюре, което остава и за 4 ден. Не съм давала 2 дни жълтък 🙂

# 653
  • Благоевград
За CRP-то за съжаление от личен опит мога да кажа, че ако има силно възпаление или инфекция скача не само десетократно, а при синът ми и стократно - беше над 200, което беше ясен сигнал за много силен възпалителен процес в организма. СУЕ тогава му беше в норма. До тези стойности се стигна след като 3 дни поддържаше температура до 38.5 и не можехме да я свалим по никакъв начин. Предписа се антибиотик и всичко се нормализира. Според реф. стойности на лаборатория Рамус максимума за CRP е 10, в случая мисля,че при вас всичко трябва да е нормално.

# 654
В момента давам жълтък през ден и препоръките на невролога бяха ден жълтък, ден месо, без постен ден. На изследванията за 6ти месец излезна ниско желязо, явно заради това препоръчват повече жълтък. Че и педиатъра каза бяла риба да има веднъж седмично, а ние сме въвели съвсем малко храни все още.

# 655
  • Пловдив
Аз като захранвах спазвах правилото ден жълтък, ден месо. Остатъка от Плазмона го замразявах. Сега вече не се съобразявам с това в един ден си случва да дам и месо и жълтък. Веднъж в седмицата давам риба.

# 656
Да тя април беше с црп 16- да, каза повишено но не е чак за Аб, сега си спомням

# 657
Црп показва всякакви възпаления в тялото ли? Ако е в норма значи ли, че няма възпалителен процес и не е нужен антибиотик?

# 658
  • Седмото небе
Да, това е протеин даващ индикации за възпалителни процеси в организма. Също обаче за да се тълкува адекватно трябва да се пусне и СУЕ, и левкоцити мисля. И вече според показанията и евентуално завишение лекаря само може да прецени дали има нужда от прием на АБ и дали е възможно да има възпалителен процес.
Това прословуто црп е нещото, заради което на много новородени в болниците се назначава антибиотик.  Аз в края на бременността имах завишени стойности и на трите показателя, и не можеха да разберат на какво се дължат. Бебка също се роди с високи такива показатели и затова беше на два поредни антибиотика. А при мен беше назначен такъв стандартно, като за след секцио. То всъщност май след всеки вид операционна намеса се назначава Аб.

# 659
Защото днес на изследванията на детето ЦРП в норма, СУЕ в норма, левкоцити под нормата ни дадоха антибиотик. Има завишен албумин в урината и заключиха, че е възпаление на пикочните пътища и бъбреци.... Това личната. После ми дадоха капки за уши , били възпалени и накрая пулмикорт за инхалации, защото имал хрипове в дробовете. Той от 4 дни е с температура,сополи и кашлица. С 5 тръгнали зъба. Та се чудех при всичко това нямаше ли да се отрази на црп то?!

Общи условия

Активация на акаунт