Неангажиращ флирт - изневяра или не?

• 27 819
  • 1 101
  •   1
Отговори
# 585
А грешните помисли броят ли се за изневяра? За един приятел питам....

# 586
  • София
В религиозните текстове хич не е случайно, че се обръща внимание върху помислите на човека, а не само върху думите, които изрича. Има ли мисъл, може вече да има намерение, а от намерение до действителен акт има само няколко пречки за отстраняване. Като в криминалните истории - умисъл, средство и възможност.

# 587
  • София
Ох, голяма грешница ще се окажа значи...

# 588
А брои ли се бой, ако си помисля - бих му/ѝ шибнала един зад врата? От мисълта, до планирането и действието има светлинни години.
Но не съм религиозна и не се вълнувам от църковни канони.

В този ред на мисли е нормално да направиш комплимент на колежката, че роклята й е прекрасна,а тя да ти отвърне закачливо, че специално за теб я е сложила:)
Но такива шеги и закачки не вървят, когато си с половинката си.Пошло и грозно е тогава .
А иначе си е просто закачка и нищо повече.
За мен всичко, което една жена прави с друг непознат/познат мъж, но не би си позволила в присъствието на постоянния, е неприемливо.
В обратния случай, за мъж - също.

# 589
А ако е толкова нормално за двойката, то не би имало проблем да го правят и в присъствието на другия.

Има междинен вариант - ОК съм, ама все пак не го прави пред мен. Какво ще кажеш? Именно, защото винаги може да се случат някакви по-пиперливи диалози (така да ги речем), ние с половинката ми не си ходим един на друг на тиймбилдингите, фирмените партита и на други места, където единият е обвързан по работа. А ти потенциално друго място няма. Може би командировки, ама и там не сме заедно. Пък и някой казват, че каквото стане в чужбина не било изневяра Grinning

# 590
  • София
То и с презерватив не било секс Joy Абе стига половинката да не разбере, всичко е точно Smile

# 591
  • София
В голяма степен ралигиозните текстове отразяват мисленето на хората. Понякога имам подозренията, че Фройд и другите известни аналитици са преписвали здраво от тях. Когато една мисъл се появи, тя е почти материална, а остават подходящите обстоятелства за неалното материализиране. Особено ако тази мисъл започне да се появява периодично или едно по едно обстоятелствата да бъдат конструирани или намирани. Нали си чувала, че хората несъзнателно търсят това, което им е нужно и се стремят към места, на които искат да бъдат.

# 592
Има междинен вариант - ОК съм, ама все пак не го прави пред мен. Какво ще кажеш? Именно, защото винаги може да се случат някакви по-пиперливи диалози (така да ги речем), ние с половинката ми не си ходим един на друг на тиймбилдингите, фирмените партита и на други места, където единият е обвързан по работа. А ти потенциално друго място няма. Може би командировки, ама и там не сме заедно. Пък и някой казват, че каквото стане в чужбина не било изневяра Grinning
Точно този междинен вариант не разбирам. Ако двамата приемаме дадено поведение за нормално, то е такова без значение дали сме заедно или не. Ако се държа по начин, който би засегнал мъжа ми, лично за мен ще е все тая дали ще разбере или не. Важното е, че аз знам, че го правя, при това напълно съзнателно.
Не ми е ок да уважавам чувствата му, само когато е с мен, а зад гърба му, при това пред очите на някакъв страничен човек, да правя неща, които съм пределно наясно, че са му неприятни.

# 593
  • София
Представям си как най-невинно приятелка подхвърля "онази вечер случайно бях в един ресторант, видях мъжа ти да флиртува с една жена, ама нищо, тя му е колежка, както се оказа, няма защо да ревнуваш". Дали тогава флиртът ще е ок за всички флиртуващи тук?

# 594
Точно този междинен вариант не разбирам. Ако двамата приемаме дадено поведение за нормално, то е такова без значение дали сме заедно или не. Ако се държа по начин, който би засегнал мъжа ми, лично за мен ще е все тая дали ще разбере или не. Важното е, че аз знам, че го правя, при това напълно съзнателно.
Не ми е ок да уважавам чувствата му, само когато е с мен, а зад гърба му, при това пред очите на някакъв страничен човек, да правя неща, които съм пределно наясно, че са му неприятни.

Ами той може да няма нищо против, защото не е ревнив и ти вярва, но вече фактът, че другите ще видят как го правиш пред него, а той не реагира, води тези други хора с различни възгледи до разни изводи, които накрая вредят. Тръгват слухове, сплетни и какво ли не.

Представям си как най-невинно приятелка подхвърля "онази вечер случайно бях в един ресторант, видях мъжа ти да флиртува с една жена, ама нищо, тя му е колежка, както се оказа, няма защо да ревнуваш". Дали тогава флиртът ще е ок за всички флиртуващи тук?

Ми когато ние ходим с колеги на кръчма си казваме къде и с кого отиваме. А тая приятелка вече къде си е навирала гагата та да определя дали е флиртувано и как ми идва малко клюкарско и няма да я слушам. Ще кажа, че знам, че е бил там. На ММ му се е случвало покрай бизнес да ходи с клиенти в стриптийз клуб. Ми като се върна разказваше какво е.

# 595
За мен всичко, което една жена прави с друг непознат/познат мъж, но не би си позволила в присъствието на постоянния, е неприемливо.
В обратния случай, за мъж - също.
[/quote]

За мен-не точно.
Както казах, човек трябва да се съобразява в каква компания е, както и с характерите на хората.
Ако, например, мъжът ти е ревнивец, няма нужда умишлено пред него да провокираш ревността му, въпреки че реално не правиш нищо лошо.Да не говорим, че може да ревнува от едно обикновено: "здрасти, как си?"
Ако е широко скроен, пак, според моите представи за етика, не е нужно да демонстрираш умението си за флирт пред него. Някак грозно ми се вижда, както и мъжът да върти главата си като ветропоказател ,когато е излезнал с любимата.Точно затова дадох и този пример.

# 596
Струва ми се че я разбирам Еротика. Един вид, ако ти е палаво и половинката е там, е уместно да се закачаш безобидно с нея. Ако не е там, забавляваш се с който е под ръка и за момента.но е някак неуместно да предпочетеш друг партньор за каквото и да е, при положение, че имаш достъп до избраника си. Естествено, говорим за флирт, не за свалка и секс.
Всъщност аз не бих си го позволила, защото не отговарям за себе си, ако нещо потръгне неочаквано добре, малко като стария лаф Без едно мога, с едно-не. Ама това съм аз, много жени си слагат границата без проблем.

# 597
  • София
Ми аз не си слагам граници - просто определени неща не са ми нужни, и ми идват безвкусни, когато имам партньор.

# 598
  • София
И как точно правим разлика между едното и другото? Никак. Флирт и свалка са все едно и също, просто едното звучи чуждо, а другото нашенско. Разликата я правим според собствения интерес - не върви да кажем "сваляхме се вчера с колегата", а "флиртувахме вчера с колегата". Обаче чуе ли някоя как мъжът й флиртувал с колежката, вече минаваме в "как може да флиртува с колежката, как не го е срам".

# 599
Ами не, не сме се сваляли, защото и двамата (или поне аз) не е имала предвид да се стига да по-горно ниво. Поне по моята терминология да се сваляш с някого значи да искаш да стигнеш до край, а да флиртуваш значи, че може и само това да искаш.

Общи условия

Активация на акаунт