Отговори
# 15
  • София
Големият брат да излезе на светло, да започне да си плаща като всички ни и да изтегли кредит. Решение има, че го мързи да си разбута къщичката - негов си проблем. Тарикат цял живот няма

# 16
И какво излиза сега?- снахата скарва двамата братя 😃

# 17
ако не снахата, няокй друг ще се появи в играта. Орташка работа.

# 18
“ Аз съм съпругата на по-малкия брат.
Аз инициирах мъжът ми да си търси парите,защото….”   Това си е чисто самопризнание 😀

# 19
  • Sunshine state
Голяма грешка е да се купуват общи имоти. Тук вече няма оправия освен продажба и подялба на парите. Такива наплащания от по 100 бона не виждам как ще станат. Защо не живеете в къщата? Мъжът ви не пимисли ли преди да закупи общия инот с брат си?

# 20
  • Варна
Тя не е била в картинката, когато мъжа й е закупил общия имот. А и това вече са минали неща. Мислил, не мислил, все тая. Ама големия батко е рядко нагъл - не можел да изтегли кредит щото криел доходи. Ти да видиш...

# 21
Орташката работа е така, много глупаво решение на братята. Ако беше наследствен имот друга работа, ама да теглят кредит и да си купят обща къща е глупаво решение. Ама и авторката и тя един подстрекател, ей тъй от раз скарва братята.

# 22
  • Sunshine state
И от какъв зор ще тегли кредит да му наплаща като той си е ок с имота? Това, че брат му не го иска вече, си е негов проблем. Като си теглил ипотека, която знаеш, че е за дълъг период от време, трябва да мислиш.

# 23
И от какъв зор ще тегли кредит да му наплаща като той си е ок с имота? Това, че брат му не го иска вече, си е негов проблем. Като си теглил ипотека, която знаеш, че е за дълъг период от време, трябва да мислиш.

Има го този момент. Това, че обстоятелствата са се променили, не променя първоначалното споразумение. Точно затова предложих единственият възможен на момента изход - малкият брат отново да влезе във владение на половината къща и да си живеят заедно поне докато се изплати ипотеката.

# 24
  • София
Авторке, лисица си! Мъжът ти си има етаж от къща на негово име, но ти го натискаш да продава, за да налее парите във ваша обща къща. Поздравления, така се прави!

# 25
  • Варна
Добре де, не е мислил. И какво, да го застреляме ли сега? Човекът има право да си промени решението, има право да си иска дяла. Вече е семеен, не е ерген, мисли за семейство. Тъпо ще е да се набутат да живеят там, по-добре да делят и всеки по пътя си.

# 26
Тегава работа от всякаква гледна точка ; юридически нещата са едно, а вътрешно-роднинските отношения съвсем друго нещо.
Мисля че най-удачно е да се подходи по-дипломатично - след като големия брат иска да си остане в тази къща - добре, но по някакъв начин да компенсира по-малкия.
Не искал да си разкрива доходите - негова си работа, но може да не му иска да плаща поне част от ипотеката, или да се разберат за бъдещи компенсации, за да подпомогне брат си...някак м/у тях си трябва да се споразумеят, че почнат ли съдебни, официални разправии, край няма.

# 27
Аз доколкото разбирам, двамата братя са си направили сами дома, почти са го изплатили, и са живеели задружно по братски там... докато не са се оженили. А след това на всеки жената явно почва да го обработва какво да прави и че другия гледа да го прецака. Дано не е така, защото немалко братя са се скарали заради жените си.
Ако къщата е примерно на два етажа обособени като отделни жилища, защо не си живеят и двете семейства там? Ако ли е пък едно жилище, най-добре да го продадат - да са мислили ергените като са го проектирали така, че някой ден ще се оженят и жените им може би няма да мелят заедно под един покрив.

# 28
  • София
В случая големият брат няма как да тегли ипотечен заем, защото къщата вече е ипотекирана за заема, който изплащат съвместно. Банка няма да даде заем с втора по ред ипотека за неговия дял за 100 хил. лв. Единственият вариант е да излезе под наем, за да може да се продаде имота.
Допускам и конспиративната вероятност големият брат да не иска малкия да излезе от съсобствеността, защото това означава да трансформира лична собственост в СИО, ако са женени.

# 29
Chris, малка поправка: живеели са си добре докато малкият не се е събрал с авторката. Очевидно е, че тя го е издърпала от общия имот, принудила го е да се зароби с втора ипотека, сега го ръчка да вземе някаква безумна сума от големия си брат, независимо че така ще се смразят да цял живот.
Ей, тва жените сме опасна работа 😄

Общи условия

Активация на акаунт