СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 47 929
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Ох наистина са много скъпи нещата.:/  За хубаво зимно одеалце направо почти 100 лв.

Аз така сега търся пелена за изписването, че си взех една обикновена, но нещо не ми харесва. Знам че едва ли ще стои много с нея, но все пак искам да е хубав, а нищо не ми харесва.

# 661
  • Шумен
Взех и аз същото от икеа и много му се кефя,единственото е че малко му се промени формата след като го изпрах въпреки че го прах на 800 оборота на 40 градуса…. Иначе одеалата в икеа са топ…

Имам одеало от Икея. Памучно е и мн го харесвам. Погледни и там. Има и чисто бяло и жълто.

# 662
Аз взех на Mayoral на намаление пелена. Отделно в комплекта за изписване имаше и не е лоша. А целия комплект беше 50лв с много неща вътре.

# 663
Вие ще носите ли колан след раждането за прибиране на корема? Кои са хубави и вършат работа?

Аз ще съм със секцио и може би няма да мога да нося веднага, но искам да си взема някакъв, че ме притеснява да ходя с голям, отпуснат корем..Гледам някои жени мноог бързо влизат във форма, на други им отмена години, незнам дали не е и до ген, години и т.н. Ще включа леки тренировки като се възстановя от операцията.

# 664
Колежката ми предлагаше нейните колани, тя е секцио, но аз отказах - няма да ползвам. Не съм се консултирала с моя лекар, но личното ми мнение е, че по-скоро такъв тип помощни средства правят мускулите лениви и с две думи си правим мечешка услуга.
Ще разчитам на природата и тренировки 😁

# 665
И аз съм със същото одеало от Икеа и е много хубаво, нищо му няма след прането. Струва ми се безумно 100+ лева за одеало. Това си е просто маркетинг, за голям човек дето се казва няма да струва толкова, не се връзвайте.
 А колан аз мисля да не ползвам, май не е най-полезното.

# 666

Първия път бях секцио и към 7-8 ден сложих от стягащите гащи ,които стигат почти до под гърдите . Ами друго си е... определено прибира корема и изглеждаш в пъти по -добре. Със сигурност ще нося и сега. За Пелена си поръчах една от страница хендмейд  във фейсбук към 20 лв. Страхотна -хем за изписване - хем за след това за количка, кошара..

# 667
Аз чух повече негативи за коланите отколкото позитивни мнения.
В едно видео някои каза как корема расте 9 месеца и също трябва да си има време за постепенно прибиране на кожа и мускули заедно.

# 668
С първото дете НЕ си купих колан, макар че признавам си дълго се колебаех. Родих нормално, тялото само се възстанови след може би 3, 4м. Корема се прибра, дупето също 😁
Сега още не се знае какво ще е раждането, но пак  НЕ бих избързала с покупка .
Който написа за мечешка услуга - така е, впоследствие и аз разбрах същото от АГ. (бях в чужбина-доверих се и на мнението на лекаря)
По- добре на първо време леки тренировки в дом условия, а и зависи дали ще се кърми или не, какъв ген и тн

Аз да попитам момичетата, които са вече от 36 гс нататък - по-често ли посещавате АГ, какви документи да искам да даде за болницата, колко често ви следят за тонове и да искам ли последно някакви изследвания да ми се правят, мерси!

# 669
Bella, аз съм в 36-та, следващият ми час е след 20 дни, но предполагам, че е защото моя лекар ще отсъства. Иначе от началото на август ме записва през 14 дни.
Тонове - всяка седмица, миналата правих, тази пак и така.
На последния ми преглед (преди 3 дни) ми даде направление за кръвни изследвания и урина+микробиология.
Даде ми документа за раждане (направление за хоспитализация се води), трябва да нося и амбулаторната карта, ЛК и това е.
Днес си оправих багажа да е готов и когато тогава.
Предполагам, че ако не родя до следващия си записан час ще ме прегледа само, без да изисква допълнителни изследвания.

# 670
Този месец на 09 и на 19.08 бях на тонове, а сега в Петък на преглед. Миналия път ми взе вагинален секрет, даде ми необходимите документи за болницата+ направления за кръв, урина и кардиолог. Тях имам да ги правя до 7 дни преди датата на секциото.

# 671
Здравейте, мами! Понеже виждам, че коментирате и необходимите документи за прием в болницата ще се радвам ако някоя от вас може да ми помогне с един въпрос, който имам относно тях понеже не съм много наясно. А именно обменната карта какво точно представлява понеже казах на следящия ме АГ, че ще са ми нужни вече документите за прием - направление за хоспитализация, което каза че ще ми издаде и на второ място споменах и за картона, в който се внасят изследванията ми през цялата бременност и получих отговор, че всъщност този картон остава за архива и не мога да го получа, а ми трябва амбулаторния картон, в който се внася 45 дневния болничен. Аз през цялото време си мислех, че именно този картон с изследванията е т.нар обменна карта и него трябва да представя в болницата. Та, ако може някой да ми обясни кой от двата картона всъщност е обменната карта или няма нищо общо с тях а е съвсем различно нещо ще съм много благодарна. Благодаря предварително! ☺

# 672
Дес, амбулаторна карта е това, в което се нанася 45-дневния болничен и което трябва да представиш при регистрацията в болницата като стане време да те приемат за раждането. Освен стандартния набор от документи за прием си приготви и документ за кръвна група.
Личен картон, или както там се нарича, ти се води при лекаря следящ те по Здравна каса. Там той съхранява копия (или си отбелязва) на всички направени изследвания през бременността. Този картон няма защо да го имаш - реално може да си събираш всички разпечатки с резултати в една папка и при нужда да го представиш някъде.
Аз така процедирам - кръвни изследвания, протоколи от ФМ, тонове и т.н (всичко свързано с бременността), събирам по месеци в папка. Отделно сестрата при моя АГ изискваше копия и си ги прибираше в техния архив.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 17:42 от Mирa

# 673
Дес, амбулаторна карта е това, в което се нанася 45-дневния болничен и което трябва да представиш при регистрацията в болницата като стане време да те приемат за раждането. Освен стандартния набор от документи за прием си приготви и документ за кръвна група.
Личен картон, или както там се нарича, ти се води при лекаря следващ те по Здравна каса. Там той съхранява копия (или си отбелязва) на всички направени изследвания през бременността. Този картон няма защо да го имаш - реално може да си събираш всички разпечатки с резултати в една папка и при нужда да го представиш някъде.
Аз така процедирам - кръвни изследвания, протоколи от ФМ, тонове и т.н (всичко свързано с бременността), събирам по месеци в папка. Отделно сестрата при моя АГ изискваше копия и си ги прибираше в техния архив.

Много ти благодаря! Значи това, което ми трябва за болницата е картона с 45-дневния болничен, а не личния картон с изследванията. Изследванията и всички документи от прегледи и аз събирам в една обща папка така че също ще представя тях при необходимост.☺

# 674
Аз съм в болнични още от 8-10г.с. ,но не съм давала картона за нанасяне на болничен (сестрата каза ,че вече не се изисква) преди 3 седмици смених АГ и новата сестра ми издаде 45 -дневния болничен и тя също не изисква картон за нанасяне на болничен , както беше преди.

P.S. 45-дневния ми го издадоха на 03.08.
На 04.08 го дадох на ЧР във фирмата ,която работя, а сега в НОИ виждам,че е приет на 11.08 и към момента се обработва.
Ако все още майчинство се изплаща както преди от 1-во до 5-то число на месеца само  вторник или четвъртък,би трябвало на 02.09 (четвъртък ) да ми преведат първото майчинство.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 00:40 от Vi11

Общи условия

Активация на акаунт