СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 47 925
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, дами! Как сте?

Аз съм вече в 32 г.с и от 10-Тина дни забелязвам петна по дрехите си от едната гърда. Четох, че не е изключително предпоставка за това кърменето да е успешно. Изядох книгата на Хедра, но все още си задавам някакви въпроси. Купих чай за кърмачки на хипп и се чудя, дали да си го подготвя в багажа за болницата.

Някоя мама може ли да даде съвет?
Много съм се надъхала да се получи засукването още от първия ден и искам да се подготвя максимално добре да се случи 😊

# 91
Аз имам опит само в цеденето. Синът ми имаше проблем и не можеше да суче, и изкарах 10месеца в цедене. Пих какви ли не чайчета, хомеопатия, но за мен най- добре ми помагаше изпиването на доста вода, понякога и цедене на празен ход.
  Сега съм твърдо решена пак да кърма. Замислям се като понаближи още малко времето до раждането да се свържа с консултант по кърмене, и ако може да ми даде някакви предварителни насоки.

# 92
Здравейте,

някой ще замразява ли стволови клетки? Ако да, къде и каква е цената?

# 93
  • КиТ
Аз Simple Smile,даже АГ-то ми препоръча сега да звъня,че до 30 седмица като си има и няква отстъпка...аз съм в 29та седмица Smile
Та сега звънях,ще ми пратят офертата по имейла (future health става въпрос).
До колкото разбрах,отстъпката е следната
За 20 години 200лв
За 25 години 300лв
За 30 години 800лв
Иначе аз само,за пъпна връв ме интересува,че е най-евтино Rolling Eyes
Ако искате като ми прати по-подробно,ще кача информацията!

# 94
Здравейте Flowers Hibiscus

Daaaamyamama и аз съм взела от този чай за болницата, така направих и за първото раждане.
Не е най-добрият на пазара, но предвид че е разтворим е идеална опция за блницата + пиене на много вода Blush
За книгата на Хедра вече много пъти съм споделяла положителни отзиви и 1-2 седмици след раждането се свързах с нея, защото доста рязко ми се регулира кърмата и се притеснявах, че ще спре.

Дъщеря ми нямаше проблеми със засукването, най-трудно ми се стори постоянното чудене дали се е наяла Grinning за съжаление всякакви глупости може да се чуят и като наговорят, че бебето ТРЯБВА да яде на 3ч и ако иска по-често седи гладно и почват съмненията.

# 95
Аз Simple Smile,даже АГ-то ми препоръча сега да звъня,че до 30 седмица като си има и няква отстъпка...аз съм в 29та седмица Smile
Та сега звънях,ще ми пратят офертата по имейла (future health става въпрос).
До колкото разбрах,отстъпката е следната
За 20 години 200лв
За 25 години 300лв
За 30 години 800лв
Иначе аз само,за пъпна връв ме интересува,че е най-евтино Rolling Eyes
Ако искате като ми прати по-подробно,ще кача информацията!

Да! Благодаря. Аз гледам цените на уебсайта, аванс 1000, после доплащане 3350 лв? От това 200лв отстъпка, така ли?

# 96
За кърменето според мен не бързай с чай и с други методи като допълнително цедене, освен ако няма ясни сигнали, че има проблем. Много мой приятелки от желание за повече кърма се оказаха със суперлактация, тоест много кърма и болки и минаха по доста трудни пътища.
Аз не съм правила нищо особенно, достатъчно е да слагаш бебето при поискване и също и през нощта, всичко само си се регулира.
Аз пък направих грешката да дам биберон още на втори-трети ден. Както си сучеше супер, след само едно смучене на биберон, започна да ми дъвче зърната и ги разрани от едно сукане. Оправих се с изкуствени зърна, биберона захвърлих до по-късно, но това си го отчитам като грешка.

# 97
# 98
Нещо съм пропуснала да се запиша в новата тема. Аз все така нямам нищо за бебето, само легло, скрин и 2 дрешки. Чакам уж да ми дадат количка и дрешки, но кога ще стане не знам. В 32г.с. съм с 20кг отгоре. Гледам вече и багаж за болницата сте оправили. Аз не знам какво е нужно, ще раждам в Токуда. Ако някои вече се е интересувал за там да каже. Нямам оплаквания иначе, корема не ми тежи, но кг. си тежат особено в краката. Искам да родя като вляза в 9ти месец по отрано, не ми се чака до края. Имам някаква нагласа. Глождят ме и въпроси свързани с това какво се случва с връзката на родителите и появата на новия човек и сексуалните въпроси след естествено раждане. Как сте и с хормоните, на мен ми е депресирано като цяло от сега. Реве ми се постоянно.

# 99
Мен също ме хващат депресивни състояния на моменти , в последните дни даже доста често . И аз ще раждам в Токуда , списъка за родилното си го намерих в сайта на болницата , смятам другата седмица да си набавя необходимите неща . Прикачвам ти снимка на списъка
[/b]
Нещо съм пропуснала да се запиша в новата тема. А все така нямам нищо за бебето, само легло, скрин и 2 дрешки. Чакам уж да ми дадат количк и дрешки, но кога ще стане не знам. В 32г.с. съм с 20кг отгоре. Гледам вече и багаж за болницата сте оправили. Аз не знам какво е нужно, ще раждам в Токуда. Ако някои вече се е интересувал за там да каже. Нямам оплаквания иначе, коремен ни тежи, но кг. си тежат особено в краката. Искам да родя като вляза в 9ти месец по отрано, не ми се чака до края. Имам някаква нагласа. Гложфят ме и въпроси свързани с връзката на родителите и появата на новия човек. Сексуалните въпроси след естествено раждане. Как сте и с хормоните, на мен ми е депресирано като цяло от сега. Реве ми се постоянно.

# 100
Благодаря за споделената информация. Относно това, дали бебчето наддава съм в чуденка, дали ако имам бебешка везна вкъщи е добра идея. За мое спокойствие особено преди посещението при педиатъра първият месец. НО от друга страна може да се филмиран супер много, ако има кратък период, в който леко изостава в теглото.

Някоя от вас ползвала ли е?

# 101
Петя при нас отношенията не са се променили. Относно секса, аз се възстанових доста бързо след нормално раждане, лохии имах до около 40тия ден и след това възстановихме контактите. Е, със сигурност се случваше по-рядко, но в началото е нормално тъй като и двамата бяхме постоянно изморени.

За везната и аз се чудих предния път, но повечето мнения бяха, че само води до вкарване в излишни филми на майката. В крайна сметка го теглих с мен на кантара и така следях дали наддава добре. Сега сигурно пак така ще процедирам Simple Smile

# 102
Никога не ми е идвало на ума да си купувам везна 🙃
Аз днес цял ден бях на плаж ❤️ разкошно се чувствам. Утре пак.

# 103
  • au bout du monde
Свекървата ме караше да купувам везна, да го меря след всяко хранене😒 за къв зор ми е да го правя, само да се тормозя. Излишно е. Нали се ходи при педиатър и той го мери и тегли, ако се налага и по-често може да се ходи.

И аз имах лохии към 30 дни, като последните 10тина бяха наистина слаби. Имах един шев, който ме мъчеше доста време. Беше си ме страх, та контактите подновихме след 6 месеца, но и мъжът ми беше близо 2 месеца извън страната.

# 104
Как сте, момичета? На мен жегите хич не ми понасят, голям зор е дори просто да си седя вкъщи, а за спането да не говорим - и ми е неудобно, и ми е топло... Ужас. Grinning

Започнах да правя част от упражненията за обръщане на бебето, които бяхте споделили в предната тема с надеждата да се обърне скоро. Вие по колко пъти/време ги правите?

Общи условия

Активация на акаунт