СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 019
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
Отностно фотосесия. И ние си направихме преди няма и месец- аз мъжа ми и дъщеря ни. Разбира се аз съм ужас все пак +18 кг на моите 158см. но пък съм толкова радостна за фотосите  -не толкова за това как сме излезнали,а за това,че с първата бременност  с дъщеря ни имам само 2 -3 снимки, на които съм се снимала сама в огледало. Това е такъв незабравим спомен...

Относно стаите.. ние още с дъщеря ни си имахме детска стая ,но кошарата си беше в нашата спалня ,тъй като не ми се занимаваше да търча посред нощите в друга стая , а сега пак кошарата ще е при мен . Чак към 2 год и преместихме всички играчи и неща там. Преди това ме беше страх да я оставям сама  без надзор(а не съм от притеснителните майки) 
Та за вас майки ,които си мислите ,че е голяма загуба да не е готова детската стая преди раждането... според мен  ще ви потрябва чак след поне 1,5 год. Wink

# 496
  • au bout du monde
Много ми се иска да имахме още една стая, за да сложа баткото да спи там. Сега ще трябва 4мата в една стая. Не ми се мисли как ще е с бебето и няма ли да се будят един от друг. Това може да ме доведе до депресия.

# 497
Мен пък бременните жени не ме умиляват, нито всяко чуждо бебе, нито фотосесиите (ние не правихме) и въпреки че не съм качила много кг. нямам търпение да си върна старата форма. Осъзнавам, че не изглеждам зле, но просто не се харесвам така, чувствам се тежка, тромава. Детето си чакам с нетърпение, но силно се надявам да мога да балансирам между грижите за него и себе си.

Колкото до детската стая - нашата също не е готова. Предвид че първата поне година-две детето ще спи при нас не виждам смисъл отсега да се ремонтира и подготвя.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 00:07 от Mирa

# 498
  • au bout du monde
Мира, аз се чувствам по абсолютно същия начин. Мислех, че само аз съм така😁

# 499
Мен пък бременните жени не ме умиляват, нито всяко чуждо бебе, нито фотосесиите (ние не правихме) и въпреки че не съм качила много кг. нямам търпение да си върна старата форма. Осъзнавам, че не изглеждам зле, но просто не са харесвам така, чувствам се тежка, тромава. Детето си чакам с нетърпение, но силно се надявам да мога да балансирам между грижите за него и себе си.

Колкото до детската стая - нашата също не е готова. Предвид че първата поне година-две детето ще спи при нас не виждам смисъл отсега да се ремонтира и подготвя.
Значи, все едно аз говоря, от първата до последната дума 😂 нито имам афинитет към фотосесиите, нито съм качила много, даже изглеждам доста добре, но пак не се чувствам себе си. И ние с детската сме така - след година две ще правим ремонт.
Тя си е добре, пребоядисвана, с нова дограма, по-скоро мебелите трябва да се сменят на по-детски, но засега не виждам зор. Дори в нашата стая няма кът, а държа дрешките в един голям скрин, от който полвината е наш. Каквито други вещи има ги трупам в “детската”, а за съня ще сме за начало с next to me кошара. След 6 месеца ще го мисля къде да я слагам да спи 😅

# 500
Много ми се иска да имахме още една стая, за да сложа баткото да спи там. Сега ще трябва 4мата в една стая. Не ми се мисли как ще е с бебето и няма ли да се будят един от друг. Това може да ме доведе до депресия.
И ние ще сме 4ма в една стая, но мисля , че бързо ще напаснат режимите децата (нека мамите с няколко деца зе включат).
Мен само ревността ме притеснява, но това е друга дългаааа тема.
Относно фотосесия - честно казано се колебая дали да правим, май по-скоро не.
С Мира на едно мнение сме определено - нито се умилявам по други мами с коремчета, нито по чужди бебчета.
Качила съм 8кг, също мисля чр не са много (да не кажа, че смятам, че са малко). Не се чувствам ок, също като вас тромава се усещам.
Единственото ми притеснение е самото раждане - дали ще ми изтекат водите, дали ще ме оставят да родя нормално, дали вс ще е ок с мен и бебето като дойде време.
Всичко друго ми се струва бял кахър (както се казва).

# 501
Аз пък странно, тази бременност съм качила по- малко, нямам бузи и отоци, би трябвало по- добре да изглеждам, но аз не се чуствам така. Въобще са ме обзели само негативни емоции и ми е супер тъпо 🙁 Отказахме се от фотосесия, имаме малко любителски кадри от морето и толкова. А с малкия ми син имам и ми е хубав спомен.

Детски кът и ние няма да имаме. С next to me ще сме до леглото ( няма място за повече 😁), а след 6 месец не знам- или ще трябва да се научи да спи при братята си в детската, или при нас- зависи какво бебе е.
Когато се роди малкия ми син( 2г им е разликата) спяхме четиримата в една стая и имах същите притеснения. Но въобще не си пречеха един на друг. И големия още се будеше понякога, но никога от бебето, винаги се разминаваха.

# 502
  • Wonderland
Здравейте,момичета Hug
Отдавна не съм писала,завъртях се в един омаьосан кръг от лежане в болница за задържане,  непрекъснати контракции, нямах общо взето желание за нищо.
Много благодаря за загрижеността на *Cherry*Blossom* Heart
Няма да се оплаквам повече,защото не обичам.
За кг качила  + 25 съм,но с това залежаване е неизбежно. После трудно или не ще се свалят, важното е бебоците да са добре. Yellow Heart
Фотосесия не сме правили,определено не ни беше до това и въобще не съм се и замисляла.
Връщам се да ви чета и да наваксам пропуснатото Hug

# 503
Охх.. и аз съм +25... Да не кажа +30 😃😃😃😃
И ние не сме правили фотосесия. Първо - грам не ми се занимава и второ - толкова съм подута и целулитеста, че само съм за снимки 😃😃.

Да ви кажа, как милата аз си представях пазаруването за бебето като една феерия от емоции и чувства; Радини вълнения и ентусиазъм.. Друг път!

Изнервих се 97 пъти и 197 бях на косъм да се разрева от бяс и да си тръгна от магазина... Поне имаме 60 процента от нещата купени вече..
..

# 504
Оо, дори не мога да си представя, ако трябваше да пазарувам накуп всичко от физически магазин, който е на другия край на града, както съм и без кола в момента, да обикалям с часове на крак и лелички да ме питат с какво могат да ми бъдат полезни. Затова ми е доста по-удобно да си разглеждам онлайн и периодично да си набавям някакви неща. Една седмица избирам кошара и люлка, друга седмица паззарувам козметика и дребни нещица и така...Всичко си взех онлайн и на етапи, а не наведнъж горе-долу между 32 и 36 седмица.

# 505
И аз си купих абсолютно всичко онлайн, въпреки че сме в София и магазини колкото искаш. Но мъжа ми няма много време да ме води по магазините, а и така на спокойствие си избирам, без да ме пришпорва някой Heart Eyes това за леличките с мога ли да ви помогна ми хареса, и мен ме натоварва някой да ми се залепи в магазина

# 506
Ами да, на мен това ми действа супер разтоварващо и ми е нещо като ритуал - вземам си кафенце и шоколадче и си разцъквам да видя какво има из нета. От 6 години 95% от покупките ми сигурно са онлайн, включително всякакви странни джаджи, които ако тръгна да обикалям по магазините, може да ми отнеме дни докато намеря точно това, което търся:)

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 22:59 от mariamp28

# 507
О...останалата част е онлайн категорично!!!

Ох, други терзания имам..
С какво ще завивате бебоците в началото?
Одеалце или спално чувалче?
Ще ги слагате ли леко настрани легнали или по гръбче изцяло?? Simple Smile))

# 508
Ами взех едно лятно спално чувалче - памучно, тъй като се очаква всеки момент да родя в жегите. Иначе смятам да го слагам да си спи по гръб изцяло.

# 509
Аз си поръчах 2 спални чувалчета от Angel baby, пролетно-есенни - 1 тог. Имат много хубава таблица как да обличаш бебето според това, колко градуса е и колко тога е дебело самото чувалче. Прикачвам снимката.

Също смятам бебето да спи само по гръб, според СЗО така е правилно да се поставя.

Общи условия

Активация на акаунт