Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 762
  • 790
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета, бременна съм в 11 гс , излязоха ми допълнителните изследвания и се оказва , че има проблем . Интересува ме добър лекар към който мога да се обърна в Бургас. Или Варна. Доц. Конова ще преглежда в Пловдив тоз месец единствено , на дори не съм сигурна дали ще има часове.
Също така с има ли някой с подобен резултат? От кога е редно да се започнат добавките.

# 316
трябва ти терапия, ако никой не може да те вземе се пусни колкото и далеч да е до София . Тук при Лисичков поне да ти назначи терапия.

# 317
Аз съм с подобни мутации + хомозигот по MTHFR и съм на терапия с НМХ + Аспирин . Задължително се консутирай с хематолог. Аз ходих при Лисичков и след това АГ решава дали ще променя нещо.

# 318
Момичета,  като ви чета как постоянно ви изследват нещо малко започвам да се притеснявам. Аз веднъж съм изследвала витамини преди 2 месеца и веднъж преди месец бях при проф.Паскалева и това беше. След това никой нищо не ми е казвал да изследвам, а имам назначен и аспирин. За витамините др Вецев каза, че за сега няма нужда. Започвам да се чудя дали на своя глава да не пускам някакви контроли или все пак щом докторът е преценил, че няма нужда да си кротувам.

# 319
Момичета,  като ви чета как постоянно ви изследват нещо малко започвам да се притеснявам. Аз веднъж съм изследвала витамини преди 2 месеца и веднъж преди месец бях при проф.Паскалева и това беше. След това никой нищо не ми е казвал да изследвам, а имам назначен и аспирин. За витамините др Вецев каза, че за сега няма нужда. Започвам да се чудя дали на своя глава да не пускам някакви контроли или все пак щом докторът е преценил, че няма нужда да си кротувам.

Зависи, моя доктор също ми беше казал контрола на витамините след 2 месеца, обаче аз на своя глава си пуснах на първия месец и добре че, защото се оказа, че витамин Б12 рязко ми е паднал заради приема на желязо и защото не съм приемала правилната доза Б12. Така че ако имаш възможност според мен не пречи да си ги следиш как се движат.

# 320
витамини си следя сама , никой няма да ви ги следи , следете си ги сами Simple Smile

# 321
И на мен витамини никой не ми назначава за следене, да не говорим, че като ги пусна и има под нормата, изобщо не ги коментират, ако изрично не попитам и пак не им отдават особено значение Simple Smile Та с четене тук-там сама се оправям колкото мога.

# 322
Момичета,
Случвало ли ви се е в ранна седмица ( 8+3 г.с.) през корема кръвотока да не е мн ок, но при вагинален преглед да се окаже значително по-добре?

# 323
трябва ти терапия, ако никой не може да те вземе се пусни колкото и далеч да е до София . Тук при Лисичков поне да ти назначи терапия.
АГ каза нямало нужда от терапия , единствено ако излизала нещо на доплер щели да добавят Аспирин Протект … не знам до колко мога да се доверя.

# 324
Момичета,
Случвало ли ви се е в ранна седмица ( 8+3 г.с.) през корема кръвотока да не е мн ок, но при вагинален преглед да се окаже значително по-добре?

Да, на мен ми се е случвало.Те и за това го правят вагиналния, за да се види по-добре, но въпреки това терапията си остана.

Алегриа7…аз също имам тромбофилия, която естановихме в 16гс, защото до тогава всичко беше ок.
Тоест ако на доплера всичко изглежда наред, за момента може и без терапия, но щом са установени и по-добре наистина да се консултираш със специалист да те види на доплер, и евентулано да включите Аспирин
Обикновенните Аг-та не могат да преценят, дали кръвотоците са ок, за това се посещава специалист който гледа на доплер стриктно

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 11:33 от Sunshine202

# 325
Аз не бих !
За мен с тези мутации трябва да има И терапия. Поне някаква
АГ каза нямало нужда от терапия , единствено ако излизала нещо на доплер щели да добавят Аспирин Протект … не знам до колко мога да се доверя.

# 326
Аз не бих !
За мен с тези мутации трябва да има И терапия. Поне някаква
Да и аз прецених да се срещна с друг специалист. Прекалено мн неща са на куп

# 327
По принцип на момичетата, които се опасяват, че имат нужда от терапия с НМХ, а няма скорошен час за АГ, бих препоръчала и аз Лисичков, който може да ги приеме от днес за утре и да им изпише адекватна терапия, за да са спокойни до прегледа. Иначе и аз не мисля, че даването на номер по спешност е проблем.

Но мисля също и че лекарите имат нужда от почивка, да. Само се замислих - ами ако някоя пациентка на Вецев, която иска да ражда при него, започне да ражда по време на отпуската му? Simple Smile) Ама няма как, и лекарите са ХОРА.

Между другото, Вецев ОДОБРЯВА съхранението на стволови клетки, направил го е за собствените си деца. Може ли само да дадете съвет в кой месец е адекватно да идеш и да сключиш договор с банка?

# 328
аз точно това сега правя и да ти кажа май в Cell4life ще да е

# 329
Момичета, някаква идея какво става с МЦ Феникс? Днес им звънях няколко пъти, никой не вдига единия телефон, а другите 2 изобщо не мога да набера. Исках да ги попитам за изследванията ми дето ги няма 3 седмици, но никаква връзка. Другата седмица пътувам, ако се налагат някакви лекарства може и да няма къде да намеря по провинцията. А не искам пак да притеснявам Вецев, след като в понеделник ми каза да чакам. Ега ти тъпотията ако трябва да тичам другаде за бърза микробиология в понеделник Unamused В Токуда (ако имате опит с тамошните лекари) имат ли по-сериозно отношение към пациентите си?

Общи условия

Активация на акаунт