Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 590
  • 790
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Благодаря много на всички отзовали се! Елислава - ако не е проблем, дали би могла да споделиш най-общо какво представлява процедурата, с упойка или не, продължителност, цена, кога си я правила и дали си доволна от резултата от самата процедура. За Владимиров имам косвени впечатления - моя приятелка също се премести поради определени причини...но вероятно има и много доволни пациенти, то всичко е доста субективно.... Благодаря ти предварително!

# 391
  • София/Севлиево
Подготовката вече почти не я помня, че процедурата бе точно преди началото на ковид-а,но общо взето се изчаква да мине цикълът и около средата се отива сутринта.Вземат ти кръв-около-20-30 мл,обработват я и после ти я връщат все едно ти правят трансфер.Сравнително бързо и безболезнено е.Аз Владимиров много го харесвам,също и екипа му,но 6 години и половина му отделих и накрая се реших на смяна,т.к.времето ме попритисна(добре че отидох на 30 да търся помощ).

# 392
Момичета,  днес пусках изследвания и фолат в серум е малко над нормата, в 4 месец съм. И предния път беше така,с няколко единици отгоре. Вие до кога пиехте метафолиева? Говорихме с моята АГ да я спирам. Аз обмислям да разредя приема през няколко дни. За изследването се получи така, че 3 дни не я бях пила.

# 393
и аз имах леко завишено ниво но Вецев каза че това е пълен абсурд което го разправя Русев наа всички , фактически фолата нее токсиченя Пиз през ден някакво време но и сега си го пия , в6 ти месец съм , и го питах миналата седмица ще го спираме ли . Каза НЕ ще пиеш

# 394
Доколкото знам, фолатът не може да се предозира - каквото не се усвоява, се изхвърля от организма. Та не мисля, че е опасно. И Лисичков нещо такова спомена.

# 395

Здравейте на всички! Присъединявам се към темата, тъй като си направих изследване за вродени тромбофилии и се оказа, че имам. Надявам се тук да получа насоки към кой хематолог да се обърна в гр. Благоевград и гр. София и какви кръвни изследвания да направя преди да го посетя. Мисля задължително да изследвам фолиева киселина и B12, но какво още е необходимо?
Бременна съм в 8 седмица, а миналата седмица на преглед при АГ се установи лош кръвотока към двете маточни артерии.

# 396
Изследвай и хомоцистеин, той зависи от ФК и вит. От група Б и има отношение към тромбофилията.

Здравейте на всички! Присъединявам се към темата, тъй като си направих изследване за вродени тромбофилии и се оказа, че имам. Надявам се тук да получа насоки към кой хематолог да се обърна в гр. Благоевград и гр. София и какви кръвни изследвания да направя преди да го посетя. Мисля задължително да изследвам фолиева киселина и B12, но какво още е необходимо?
Бременна съм в 8 седмица, а миналата седмица на преглед при АГ се установи лош кръвотока към двете маточни артерии.

# 397
  • София

Здравей, ако се е установил лош кръвоток - няма много време за губене! Не искам да те стряскам, но моля те, по най-бързия начин, да започнеш прием на нискомоллекулен хепарин (инжекции Клексан или Фраксипарин) и може би комбинирано с Аспирин. Но конкретната доза трябва да я каже специалист и да си ти напише рецепта. За гр. София бих могла да препоръчам за хематолог - проф. Паскалева и също така Лисичков. Твоите мутации са все пак уж "ниско рискови", но ако кръвотокът не е добър, трябва да се вземат мерки. Относно аспирин - мисля, че и самото АГ, което е установило кръвотока, би могло да ти предпише. Стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин за теб и бебо! Успех! 🍀❤️🌷

# 398
Момичата, да ви питам знаете ли дали доц. Русев е в отпуска и в кой дни приема? От клиниката ми казаха, че няма свободни часове в близките два месеца. Благодаря Ви предварително.

# 399
Ninfa АГ ми изписа аспирин веднага щом установи кръвотока. Всъщност аз го пиех и преди това, но сега ми увеличи дозата. Още в понеделник ще запазя час за хематолог задължително.

И още един въпрос да ви питам. С тези мутации какво кръвни изследвания е добре да пусна преди да отида при хематолога?

# 400
Здравейте, кой от всичките омега 3 си купувате? АГ ми каза да приемам по 1000 мг на ден. В момента пия това ама се чудя дали не е много :

# 401
Русев е в отпуска целия август. Иначе е там понеделник,вторник и четвъртък.

Момичата, да ви питам знаете ли дали доц. Русев е в отпуска и в кой дни приема? От клиниката ми казаха, че няма свободни часове в близките два месеца. Благодаря Ви предварително.

# 402
Момичета, пиете ли нещо с аспирина, за да не ви дразни стомаха?

# 403
  • Sofia
Аз просто внимавам да не го пия на гладно.

# 404
аспирина не се растваря в стомаха Wink а в червата .Пише си го и в упътването

Общи условия

Активация на акаунт