Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 578
  • 790
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, кой от всичките омега 3 си купувате? АГ ми каза да приемам по 1000 мг на ден. В момента пия това ама се чудя дали не е много :

Ако си бременна, ДХА трябва да е повече от ЕПА

# 406
Ирен нее точно така:) Много пъти го обсъждаме , всъщност много жени пият повече ЕпА защото тя има кардио ефект и не е противопоказна при бременност и даже се назначава и само ЕПА на някои жени

# 407
Здравейте отново. Изписаха ми клексан от 0.4, B12 и фолиева в метилирани форми. Ще направя консултация с д-р Паскалева, може ли да ми кажете кои дни преглежда и дали се чака много за час при нея?

# 408
Доста се чака- около 1,5- 2 месеца.

Здравейте отново. Изписаха ми клексан от 0.4, B12 и фолиева в метилирани форми. Ще направя консултация с д-р Паскалева, може ли да ми кажете кои дни преглежда и дали се чака много за час при нея?

# 409
Здрайвете. В петък пуснах пълен пакет вродени тромбофилии в Геника. На сайта пише резултати след 5 дни, а на регистратура ми казаха 10 работни дни. При вас за колко време излязоха резултатите ? Имам една успешна бременност и тогава изследвях само ПАИ. Беше ми 4/5 Г. В момента планирам втора бременност и реших да пусна пълен пакет, за да се подсигуря. Стискайте ми палци.

# 410
  • Sofia
При мен резултатите бяха готови за една седмица.

# 411
Здравейте, мили дами!
Имам нужда от малко кураж и да споделя с хора, които ще ме разберат. Аз съм на 41 г., с извънматочна преди 4 години, загуба в 20 седмица преди 3 години след изтичане на водите и сега отново съм бременна в 5+5 г.с. Преди 3 години не знаех, че съм с тромбофилия и въпреки това, че прекарах 4 месеца в уж най-добрите болници, никой не се сети за това. Бях с постоянни кръвоизливи и стигнах до кръвопреливания и почти до сепсис след като стоях 2 седмици с изтекли води и лекарите не ми повярваха и дори на ехограф не ме погледнаха, а аз бях в болница в безпомощно състояние през цялото време.
Преди 12 дни разбрах, че отново съм бременна и веднага започнах назначената терапия, като в началото имах много малко тъмно зацапване от време на време. От няколко дни обаче това зацапване стана ярко червено, ежедневно като на моменти се усилва, почти като при цикъл, после спира и отново. Слагам хореомон на 3 дни, прогестерон, но чак в четвъртък съм на лекар. Опита ми показва, че няма смисъл да лежа по болници, защото там не правят нищо повече от това което получавам вкъщи, а така си спестявам огромен стрес.
Искам да попитам, има ли сред вас такива които са били на терапия от клексан и са кървели продължително време в началото на бременността? Конова ми изписа клексан 0,4 всеки ден, Русев през ден, но моят д-димер още при  +тест беше доста завишен и го започнах всеки ден. Сега обаче ще пусна анти ха, коагулацията отново и ако трябва ще го редуцираме.
Много ще се радвам ако се включат дами с подобна история. Не мога да си обясня защо кървя и се надявам, че все някога ще спре това кървене.
Много ви благодаря, че изчетохте всичко това и ще съм благодарна и на най-малкия лъч надежда! ❤

# 412
А чхг следиш ли си ? Да не ти е Биохимична бременноста ?

# 413
Удвояваше се на 32 часа, а в момента няма как да го изследвам, защото съм на хореомон. Имам и една биохимична преди две години, но тогава не къврях. Сега определено се повтарят симптомите от бременността която загубих в 20 г.с, защото не бях на терапия. Плацентата беше направила плацентарен инфаркт от тромбите.

# 414
на твое място бих отишла на лекар без да отлагам , ако си на терапия тя трябва или да се спре докато не спре кървенето или да се направят съответните системи за спиране на кървене . И да се види къде се намира сакчето и има ли такова

# 415
  • София
Трябва да се види откъде е кървенето,отлепване ли е,какво е?
Попринцип са ми изписвали витамин Ка 15 капки,но при мен беше слабо зацапване.Може да изследвате прогестерон ,TSH проследете ...

# 416
  • София/Севлиево
Момичета как се тълкува висок анти Ха?При стойности от 0,2 до 0,4 моят е 1,47...

# 417
е точно два поста по нагоре писах какво значи . И че при всички Анти Ха се тълкува различно , дай скрол и прочети

# 418
  • София/Севлиево
При теб е бил под реф.ст-сти и значи, че би трябвало да се увеличи дозата,но в твоя случай не са.Моят е доста над ,това за намаляне ли говори?Хич не искам пак да звъня на Вецев(нали във вторник бях при него и всичко бе наред) пък и колко под 0,3 да ми се намали...Съвсем се омотах, а като знам че има момичета дето си бият инжекциите и даже не си ги изследват тези неща направо настръхвам...И Аспи теста ми е с по-лош резултат...Май ще спазим схемата на Станулов и ще спра и двете неща съвсем скоро(той иска аспирина да го спра в 28 г.с., а НМХ -в 32)....

# 419
При теб е бил под реф.ст-сти и значи, че би трябвало да се увеличи дозата,но в твоя случай не са.Моят е доста над ,това за намаляне ли говори?Хич не искам пак да звъня на Вецев(нали във вторник бях при него и всичко бе наред) пък и колко под 0,3 да ми се намали...Съвсем се омотах, а като знам че има момичета дето си бият инжекциите и даже не си ги изследват тези неща направо настръхвам...И Аспи теста ми е с по-лош резултат...Май ще спазим схемата на Станулов и ще спра и двете неща съвсем скоро(той иска аспирина да го спра в 28 г.с., а НМХ -в 32)....

Ами обади му се , то това си е важно, в крайна сметка пък ако напдоплер всичко е наред, незнам защо си внасяте постонна суматоха.

Реално като си замислиш всеки един ден могат да се променят стойностите на това изследване..щом в началото са едни, после други..ако тръгнем по пътя на логиката..сега ти е дашла много дозата, спираш я, ама след 10дни пак ти трябва, щото пък на доплера излиза че не е ок, примерно.
В случая може да се пробва да се спре или само аспирина, или фраксито, доколкото помня мисля че беше и на двете..
Не че много ги разбирам тия изследвания, по пътя на логиката така мисля аз..

То и с витамините примерно е така, предозирал си се, спираш за 10дни, после гледаш паднали под долна граница..

Според мен не се притеснявай, не всеки прави такива изследвания за терапията, пък и е в некой случай е по-добре да се слуша само един док, на когото имаш пълно доверие

Примерно на мен и двете ще ми ги спрат след 35.
Иначе навсякъде съм чера за аспирана че се спира до 32-33, пък фраксито повечето слагат и след раждане, а се спира 1-2 дни преди раждане.
Ти си и на утрогестан помня,така че ние сме малко по -сложен случай

Общи условия

Активация на акаунт