Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 491
  • 790
  •   1
Отговори
# 480
  • София/Севлиево
Имам доста фраксипарин 0,3 ,че нали толкова ми беше дозата и си взех до раждането , че трудно се намира.Ако на някой му трябва да пише,ще се разберем.Аз минах на Клексан 0,4 (честно предпочитах Фраксипарин, че по-малко боли,но т.к.никъде не откривам съм доволна и на това).
В четвъртък ще ходя при Лисичков да видим той на какво мнение е относно дозата,но засега си спазвам стриктно предписанието на Вецев.

# 481
Напиши после че аз мислех че вече си отишла днес и се чудих какво е станало
Имам доста фраксипарин 0,3 ,че нали толкова ми беше дозата и си взех до раждането , че трудно се намира.Ако на някой му трябва да пише,ще се разберем.Аз минах на Клексан 0,4 (честно предпочитах Фраксипарин, че по-малко боли,но т.к.никъде не откривам съм доволна и на това).
В четвъртък ще ходя при Лисичков да видим той на какво мнение е относно дозата,но засега си спазвам стриктно предписанието на Вецев.

# 482
  • Ст Загора
Здравейте имам един въпрос края 2019 г изледвах някои неща в Клиника Малинов, имам АCE, завишени нк клетки, ТЛА (Тромбоцитно-левкоцитни агрегати.) и MTHER 677.
Последната бременност тази година слагах интралипид, и клексан 0.4, пиех и метилирана фолиева. Според едното ми аг, трябвало пак да се исщзледвам заа тромбофилия защото било минало доста време.
През 2018 бях без тромбофилия. Изследваха я в Селена.
Вие как мислите дали да я изследвам пак

# 483
  • Sofia
За придобита тромбофилия ли става въпрос?
MTHFR и ACE са вродени.

# 484
пак същите показатели не се изследват само придобита може да се пусне за да се види дали не сте придобили такава

# 485
  • Ст Загора
Ами мисля е придобитА, затова и питам. А за Нк май не е тук мястото

# 486
ами хубаво е да разберете какво точнт вашия лекар е искал да си пускате пак защото така как ще ви посъветваме като не сме наясно за какво иде реч. НК клетки си пускате пак те може и да не са ви завишени сега

# 487
  • Ст Загора
Благодаря ви! Това беше от единият ми АГ, последният път ходих при 3 АГ, само един до кказа това.

# 488
Здравейте. Не знам дали тази тема е подходяща за тълкуване на изследвания, но ще ви попитам все пак. Пуснах си пълен пакет вродени тромбофилии в Геника. И качвам моите резултати. Въпросът ми е трябва ли да приемам аспирин протект или да слагам Фраксипарин/Клексан преди опити за забременяване. Имам една успешна бременност, в която бях изследвала само ПАИ 4/5 беше резултата. Тогава приемах аспирин за кратък период от време. Единственото проявление беше за кратко време лош кръвоток в едната маточна артерия. Планирам втора бременност и исках да се подсигуря и затова и пуснах пълния пакет. Ще се консултирам с АГто ми и на място. Той смята, че може да ми даде съвет и да си запиша час, и няма нужда да ходя на хематолог. Какво смятате ?

# 489
Смятам че имаш два гена за кофти усвояване на витамини като мен и е хубаво да си провериш витамините преди да бременееш а за това каква ще ти е терапията е редно да решава хематолог а не ние тук Wink Дали ще пиеш АП дали ще слагаш Фракси си е тяхно решение на база на твоята лична ситуация и какво се е случило , възраст итн.Имай Пай което е нискорисков но засилен оТ АСе. Кога и какво да слагаш за ражреждане е редно хематолог да каже . Или АГ то ти ако смяташ че е подходящ за това той да ти каже.

# 490
Някой ходил ли е при проф Герчева в Токуда, дали консултира във връзка с мутациите? Моля за мнение

# 491

И на мен ми е интересно защо при по-висок резултат решението е вдигане на дозата, а не при по по-нисък. Паскалева на мен при резултат 0.34 ми е подчертала ниска профилактична (0.2- 0.4) и ми каза, че не трябва да пада под 0.2, защото тогава ще трябва да увеличим дозата...

Мисля, че има някаква тънкост, която Вецев знае и която ние пропускаме. Ели, чакаме да пишеш след Лисичков, да Simple Smile

# 492
Момичета, не знам към кой лекар да се обърна тези дни за терапията. Успях да се свържа с д-р Калчев и той смята, че нямам нужда от терапия с моите мутации. Май го очаквах това и малко ме разочарова. Проф.Лисичков ми е казал всеки ден на Клексан.

# 493
Момичета, не знам към кой лекар да се обърна тези дни за терапията. Успях да се свържа с д-р Калчев и той смята, че нямам нужда от терапия с моите мутации. Май го очаквах това и малко ме разочарова. Проф.Лисичков ми е казал всеки ден на Клексан.
Аз бих послушала хематолога.

# 494
казах ти и по горе ще кажа пак . МАНИ ГО КАЛЧЕВ!

Общи условия

Активация на акаунт