Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 520
  • 790
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря, Бочинка. Сега трябва да издирвам и Клексан по аптеките. Малко невеж въпрос, но кога е най-добре да се бие?  А и да видя към кой лекар да се насоча. Преди бях пациентка на д-р Иво Тодоров от клиника "Братя Тодорови ", но той не обръща внимание на тези неща. 😏

Някой го слагат вечер , други сутрин, важно и да се спазва един и същ час на поставяне,всеки ден.
Определено за прогестероняптрябва да се изследва, но при спонтанни аборти, лекарите доста често изписват превантивно прогестерон при следваща бременност, така че ако можеш да се организираш по бързо да направиш тест и да се консултираш с лекар.

Утрогестана е по-добър от дуфастона, тъй като можеш да го слагаш вагинално.

От кой град си може да препоръчаме лекар който разбира от тромбофилии

Успех и нека всичко да е ок!
От София съм.
Как организирате поставянето на инжекцията, ако сте на работа през това време? Утрогестанът може ли да се купува без рецепта?

Утрогестана се дава без рецепта.
Клексана ако не ти е удобно ня работа , може и вечерта да си го слагаш.Аз лично го слагам вечер, така ми е най-удобно.

Лично аз преди да стигна до първи преглед в 5гс. си приемах прогестон допълнително, без консултация с лекар, понеже правих изследвания и видях че ми пада прогестерона.
При бременност, особено рискова и наличие на тромбофилия, няма да навреди Wink и да не се развие бременностт, не пречи.А и при предната бременност си приемала дуфастон

# 466
не пречи но ако случайно е Бх бременност с тоя утрогестан само ще я задържа без причина. За това най малко трябва да се пусне чхг и да се види че расте и то и прогестерона. А не да се назначава е так без причини.

# 467
  • София
То е важно да се види и къде се намира плодният сак. Това е първото нещо което гледат АГ в толкова ранна седмица и след това чакат жълтъчното мехурче и сърцето. На този етап само може да се каже с какъв размер е плодният сак, къде се намира, и дали няма ранни признаци на отлепяне. Иначе прогестерона няма да навреди. Той се дава винаги във втората половина на МЦ, което е естествен процес.

# 468
Момичета, ако някоя има нужда от ампули турски прогестерон 50 мг, да ми пише. Докторът ми каза, че това е най-доброто и моят мъж взел количество за две бременности.
Давам ги на цената на която са купени директно от Турция.

# 469
Успях да изляза набързо от работа и да пусна кръвен + прогестерон. Следобеда ще има резултат.

# 470
Четвъртък или петък трябва да пуснеш втори в същата лаборатория

# 471
Успях да изляза набързо от работа и да пусна кръвен + прогестерон. Следобеда ще има резултат.

Пожелавам ви успех и ни дръжте в течение! 🙏🏼

# 472
Здравейте! Утре ще пусна изследвания АРТТ и време на съсирване, тъй като бия клексана вечер, чудя се дали днес да го пропусна, както и АП, за да не бъде прекалено близо до изследването приема.  Ще се изследвам много рано сутринта.

# 473
не разбирасе как ще го пропускаш заради изследване

# 474
Момичета, имам резултат, още е незадоволителен, но сигурно е и рано, защото ову ми е на 17-18 ден по принцип. Прогестеронът ми се струва нисък, 17.59 е  Sad

# 475
Здравейте! Утре ще пусна изследвания АРТТ и време на съсирване, тъй като бия клексана вечер, чудя се дали днес да го пропусна, както и АП, за да не бъде прекалено близо до изследването приема.  Ще се изследвам много рано сутринта.
АПТТ и време на съсирване няма да дадат никаква информация относно терапията с НМХ, не си давайте парите на вятъра. Консултирайте се с хематолог, той ще пусне адекватни изследвания и ще ги тълкува. Успех!

# 476
Момичета, имам резултат, още е незадоволителен, но сигурно е и рано, защото ову ми е на 17-18 ден по принцип. Прогестеронът ми се струва нисък, 17.59 е  Sad

Прогестеронът е Ок, ЧХГ също-има бременност, след като повториш резултата ще проличи още повече, трябва да се е удвоил.
Само споко! Пожелавам ти да е до финал!

# 477
  • София
За това  ЧХГ прогестеронът ти ми се струва повече от перфектен.

# 478
И на мен прогестерона ми се вижда напълно адекватен , но трябва да видиш и втори път заедно с чхг

# 479
Благодаря ви, дано в петък също има добър резултат. 🙏
А от къде намирате нмх ? В една аптека ми казаха, че било много трудно. За Сф става въпрос. От Гърция дали може да се набави ?

Общи условия

Активация на акаунт