Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 528
  • 790
  •   1
Отговори
# 450
Някой приема ли калций отделно като органична добавка? И ако да - би ли споделил конкретен  продукт? Simple Smile

# 451
  • София
Утрогестан съм пила с първата бременност,ходех като пияница,виеше ми се свят,спях ... смениха ми го обаче с Дуфастон и се оправих сравнително.Тогава още не знаехме,че съм с тромбофилия.
 С втората изобщо не съм пила,изследвахме прогестерон,който беше в норма.Наложи ми се да слагам около 20 г.с зареди шийката,не съм имала странични ефекти,нито дава отражение върху гъстотата на кръвта.

# 452
  • София
Момичетата след ин витро и със скъсена шийка взимат Утрогестан буквално до 34 г.с. + Дуфастон. И всичко това във супер високи дози. Никога никой не е имал проблеми с Утрогестана, когато се поставя вагинално.

# 453
Аз също съм след инвитро, поставям два пъти по един Циклогест (равнява се на 4 утрогестана), отделно си бия Пролутекс (който също е прогестерон) и нямам никакви странични ефекти от тях. Остават ми само буците и синините от инжекциите по корема.

# 454
  • София
Аз също съм след инвитро, поставям два пъти по един Циклогест (равнява се на 4 утрогестана), отделно си бия Пролутекс (който също е прогестерон) и нямам никакви странични ефекти от тях. Остават ми само буците и синините от инжекциите по корема.
Добре че създадоха Пролутекса, иначе Инжеста прогрестерон мускулно в дупето беше още по-тежко.

# 455
Аз преди него бях на Прогестерон депо - пак са мускулни и болезнени, но поне бяха на 5 дни. Сега вече се чудя къде да бия Пролутекс-а. Док. като ми видя корема каза, че мога и в краката и в ръцете.

Добре че създадоха Пролутекса, иначе Инжеста прогрестерон мускулно в дупето беше още по-тежко.

# 456
Здравейте, момичета. Имам няколко дневно закъснение и днес си направих тест, появи се много бледа втора черта. По принцип съм с късна овулация , но с редовен цикъл. Сега започнаха моите тревоги отново. На кратко пак моята история. Имам мисед в 8 г.с със спряла сърдечна. От самото начало на бременността се чувствах много зле, повръщане, гадене, обезводних се, влязох в болница на системи. Бях си като много болна, без грам сили. Въпреки това, уж всичко беше наред, но приключи на 21.01. Успях да стигна и до д-р Сигридов.   Направих куп изследвания, оказах се с една дозина дефицити + тромбофилия. Хомозиготен носител , генотип 4 G/4G, TAFI -хомозиготен носител , генотип G/G, ANXA 5- хетерозиготен носител N/M2.
Имам изписана терапия от проф.Лисичков , при положителен тест , всеки ден на Клексан 0.4. Той категорично отхвърли приема на АП, ако няма необходимост да се вкл. в последствие. 
Тъй като за първи път се сблъсквам с това, се чудя, при тази бледа черта дали да започвам терапията. Кръвен за бременност ще мога да пусна най-рано в петък.
Другото, което ме притеснява, че при първата бременност лекаря ме тъпчеше с дуфастон. Сигурно трябва да си изследвам и прогестерона, за да видя дали имам нужда от прием.
П.С. май месец правих и хистеро при д-р Калчев. Сега, поне в началото трябва да издирвам и него.
Съжалявам, че е не е много последователно написаното, но ми е едно такова.....

# 457
почвай си терапия то не ти пречат тия инжекции независимо дали има или няма бременност , щом си видяла нещо почва си я , изследването на прогестерон е ок да е като с чхг , тоест да се пусне 2 пъти за да се проследи растежа и да се установи дали имаш нужда от допълнителен прием. За АП ще се консултираш след доплер Simple Smile Стискам палци

# 458
Благодаря, Бочинка. Сега трябва да издирвам и Клексан по аптеките. Малко невеж въпрос, но кога е най-добре да се бие?  А и да видя към кой лекар да се насоча. Преди бях пациентка на д-р Иво Тодоров от клиника "Братя Тодорови ", но той не обръща внимание на тези неща. 😏

# 459
Благодаря, Бочинка. Сега трябва да издирвам и Клексан по аптеките. Малко невеж въпрос, но кога е най-добре да се бие?  А и да видя към кой лекар да се насоча. Преди бях пациентка на д-р Иво Тодоров от клиника "Братя Тодорови ", но той не обръща внимание на тези неща. 😏

Някой го слагат вечер , други сутрин, важно и да се спазва един и същ час на поставяне,всеки ден.
Определено за прогестероняптрябва да се изследва, но при спонтанни аборти, лекарите доста често изписват превантивно прогестерон при следваща бременност, така че ако можеш да се организираш по бързо да направиш тест и да се консултираш с лекар.

Утрогестана е по-добър от дуфастона, тъй като можеш да го слагаш вагинално.

От кой град си може да препоръчаме лекар който разбира от тромбофилии

Успех и нека всичко да е ок!

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 10:10 от Sunshine202

# 460
Някои го бият вечер, други сутрин. Вецев на мен ми беше препоръчал в 11 сутринта. Аз го бия в 6 сутринта, заради периодичните изседвания за разреждане на кръвта. Ако започнеш в един час и искаш да го преместиш, винаги можеш - измествайки инжектирането с 1 час напред или назад.

Всичко ще бъде наред. Успех! Simple Smile

# 461
сутрин е по ок .заради изследванията и ако пиеш ап ап е по ок вечер да се пие .Прогестерона не е страшен даже по скоро помага

# 462
  • София
Вместо Утрогестан можеш да използваш Циклогест. Дозата е 2х 1 вагинално на ден. При мен лично Утрогестана не се усвояваше добре. АГ ми изписа Циклогест и каза, че това е най-новият прогестеронов препарат наличен на пазара. Прогестерона е добре да се поставя до 12 г.с. тоест до БХС. Целта на високата доза вагинален прогестерон е да се избегне Дуфастона, който не е препоръчителен при тромбофилии.

# 463
Благодаря, Бочинка. Сега трябва да издирвам и Клексан по аптеките. Малко невеж въпрос, но кога е най-добре да се бие?  А и да видя към кой лекар да се насоча. Преди бях пациентка на д-р Иво Тодоров от клиника "Братя Тодорови ", но той не обръща внимание на тези неща. 😏

Някой го слагат вечер , други сутрин, важно и да се спазва един и същ час на поставяне,всеки ден.
Определено за прогестероняптрябва да се изследва, но при спонтанни аборти, лекарите доста често изписват превантивно прогестерон при следваща бременност, така че ако можеш да се организираш по бързо да направиш тест и да се консултираш с лекар.

Утрогестана е по-добър от дуфастона, тъй като можеш да го слагаш вагинално.

От кой град си може да препоръчаме лекар който разбира от тромбофилии

Успех и нека всичко да е ок!
От София съм.
Как организирате поставянето на инжекцията, ако сте на работа през това време? Утрогестанът може ли да се купува без рецепта?

# 464
От София съм.
Как организирате поставянето на инжекцията, ако сте на работа през това време? Утрогестанът може ли да се купува без рецепта?
Не Ви съветвам да си самоизписвате лекарства, особено хормонални за задържане. Също така наистина е добре най-напред бременността да се докаже с кръвен тест, а не просто уринарен. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт