Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 480
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
Hope Фраксипарина действа 24 часа. Според сегашната ти схема излиза, че един ден имаш мутация и трябва Фраксипарин а на следващия ден нямаш мутация и не трябва Фраксипарин. Например след ин витро, дори и да нямат нужда жените от Фраксипарин им се изписва такъв понякога дори до 20 г.с. т.е. втората ФМ с цел да се подобри кръвотока превантивно. Относно ниският хемоглобин той е изключително важен при раждането , защото се губи кръв. Но при това високо желязо, незнам как трябва да се постъпи. В други случаи направо щяха да ти назначат венозно вливане на желязо от сега. Обърни си внимание на загубата на Общ белтък и Албумин, защото освен риска за ниско тегло на бебето има риск и да започнеш рано да се подуваш. Белтъка е изключително важен градивен елемент на всички клетки в организма. А в края на бременността още ще падне и след раждането ще трябва да взимаш огромни дози протеин. Анестезиолозите го предписват така че си представи колко е важен показателя. Тоест не е някакъв вид хомеопатия може с нея може и без нея.

Много изчерпателен отговор, и тези на Bochinka.

Но понякога си мисля, че очакват такива съвети, все едно сме специалистш в тази област, а всъщност споделяме опити прочетено.И все едно сме виновни като казваме нещо, което не им уйдисва.
Има си лекари, има си достъпна информация, има си регистратури  за тая работа.

# 661
Относно ниския хемоглобин - знам, че е проблем. За това съм и написала, че имам час за консултация с хематолог. За това към този момент просто изчаквам да ми дойде часа, но и няма как да го изключа от историята си при условие, че за пръв път пиша тук. Идеята ми беше да ме посъветвате при кого да отида, за да ми назначи адекватна терапия с Фраксипарин, защото четейки Ви виждам, че сте сте сблъскави с много от тях и знаете кой в коя ситуация би бил най-полезен. Всяка една от вас е консултирана с лекар, надали сте си самоназначавали лекарства само след обсъждане във форума. И наистина ще взема предвид съветите Ви, иначе нямаше да ги търся.

# 662
Тук основно се коментират АГ от София - Вецев често, но според мен и в Токуда са доста наясно с тромбофилията. Не знам обаче дали за теб ще е удобно, доколкото разбрах си от Пловдив.
Както споменаха вече, Лисичков е добър вариант - аз останах много доволна от супер изчерпателната консултация с него.

А и да питам - общ белтък и албумин отделно ли са от ПКК?

# 663

А и да питам - общ белтък и албумин отделно ли са от ПКК?
Да, отделно са.

# 664
  • София
Хоуп, обърни внимание и на резултатите от БХС. Трябва ти добър проследяващ АГ, който да следи кръвотока с доплер - на всеки преглед, а не веднъж на 2-3 месеца на ФМ. В зависимост от това, което види, може да коригира дозата на НМХ.

За витамините - с напредване на бременността нивата им падат, защото бебето дърпа. Така че дори да си на Горна граница, е добре да ги следиш и да приемаш колкото е необходимо, за да са близо до горната граница. Това важи както за бременността, така и след това, докато кърмиш и бебето расте. На бебето ще му трябва здрава майка.

Относно бета-таласемията - консултирай се с генетик. Важно е да изследвате дали ТМ няма същия генетичен проблем, защото тогава има шанс при бебето да се получи таласемия мажор, което вече е сериозен проблем.

Хематологът също трябва да може да даде адекватно обяснение и препоръки.

https://ncth.bg/kak-da-pomogna/info/157-talasemia

# 665
При следващия преглед задължително ще попитам за доплера. До сега не съм се интересувала, понеже не съм имала причина. Ако не следи кръвотока, ще сменям АГ.
Относно таласемията- ММ е изследван, няма носителство.

Хоуп, обърни внимание и на резултатите от БХС. Трябва ти добър проследяващ АГ, който да следи кръвотока с доплер - на всеки преглед, а не веднъж на 2-3 месеца на ФМ. В зависимост от това, което види, може да коригира дозата на НМХ.

За витамините - с напредване на бременността нивата им падат, защото бебето дърпа. Така че дори да си на Горна граница, е добре да ги следиш и да приемаш колкото е необходимо, за да са близо до горната граница. Това важи както за бременността, така и след това, докато кърмиш и бебето расте. На бебето ще му трябва здрава майка.

Относно бета-таласемията - консултирай се с генетик. Важно е да изследвате дали ТМ няма същия генетичен проблем, защото тогава има шанс при бебето да се получи таласемия мажор, което вече е сериозен проблем.

Хематологът също трябва да може да даде адекватно обяснение и препоръки.

https://ncth.bg/kak-da-pomogna/info/157-talasemia

# 666
Здравейте, прочетох всички теми, тъй като имам 2 живи и здрави момиченца, но преди 2 месеца мисед аборт в 15та г.с. Назначиха ми изследвания в Геника, от Велико Търново съм. Та по същество, АГ е в отпуск и за съжаление няма кой да ми даде по- изчерпателна информация относно резултатите. Ако имате мнение ще съм Ви благодарна, защото 02.09 ми се вижда безкрайно далеч. Благодаря и бъдете здрави.

# 667
Момичета, здравейте. Моля за съвет, изчетох на първа  страница кои са задължителните типове за изследване, но намерих два ваучера с леки разминавания и ще съм благодарна на съвет:
https://www.omed.bg/Paket-Trombofilia-i-konsultatsia-s-reprodukt … alinov-p6508.html
https://www.omed.bg/PaketDNK-analiz-za-vrodeni-trombofilii-za-13 … ilarov-p5363.html
Мисля да пусна и една таласемия може би.
Нямам аборт към момента, само една извънматочна бременност в началото на тази година, която спроед лекарите е заради сраствания с тръбата, но баба ми има Тромбофлебит получен при раждане и вероятно и аз имам нещо, което трябва да следя.
Беше ми тежко при извънматочната и ми се иска да тествам някои неща за мое успокоение Simple Smile
Благодаря предварително. Simple Smile

# 668
  • София
Момичета, здравейте. Моля за съвет, изчетох на първа  страница кои са задължителните типове за изследване, но намерих два ваучера с леки разминавания и ще съм благодарна на съвет:
https://www.omed.bg/Paket-Trombofilia-i-konsultatsia-s-reprodukt … alinov-p6508.html
https://www.omed.bg/PaketDNK-analiz-za-vrodeni-trombofilii-za-13 … ilarov-p5363.html
Нямам аборт към момента, само една извънматочна бременност в началото на тази година, която спроед лекарите е заради сраствания с тръбата, но баба ми има Тромбофлебит получен при раждане и вероятно и аз имам нещо, което трябва да следя.
Беше ми тежко при извънматочната и ми се иска да тествам някои неща за мое успокоение Simple Smile
Моля ви пуснете си пакетите във Геника. Не рискувайте със Малинов и Кандиларов.

# 669
Здравейте момичета незнам дали въпроса ми е за тук,но всякаква инфо ще ми е полезна имам 2 два аборта от които единия е спонтанен а другия медикаментозен искам да си направя изследвания за тромбофилия (не са ми назначени от доктор незнам защо) насочих се към селена на своя глава има ли някой който е направил изследванията си там мога ли там да си направя тия които могат да бъдат причина за аборт (тъй като незнам кои трябва да се направят)или задължително трябва да са направени в геника

# 670
Здравейте момичета незнам дали въпроса ми е за тук,но всякаква инфо ще ми е полезна имам 2 два аборта от които единия е спонтанен а другия медикаментозен искам да си направя изследвания за тромбофилия (не са ми назначени от доктор незнам защо) насочих се към селена на своя глава има ли някой който е направил изследванията си там мога ли там да си направя тия които могат да бъдат причина за аборт (тъй като незнам кои трябва да се направят)или задължително трябва да са направени в геника
Погледнете първото мнение на тази тема.
Не е задължително да са в Геника, но това е една от най-добрите и достоверни лаборатории за генетични изследвания.

# 671
Добре, благодаря за съвета. Не се замислих, че има значение.
Дали техния основен пакет ще е достатъчен или да пускам Разширен панел 1?

Моля ви пуснете си пакетите във Геника. Не рискувайте със Малинов и Кандиларов.

# 672
  • София
Мира, тромбофлебита до колкото знам не е наследствен. Извънматочната бременност няма общо с тромбофилията, а таласемията има белези и във обикновени кръвни изследвания. Не си приписвайте здравни проблеми, които може и да нямате.

# 673
Здравейте, предстои ми ин витро и искам да си направя изследвне за вродена тромбофилия.
Въз основа на прочетеното в темата съм с ориентирала към Геника и пълния им пакет.
Това ли е най-добрия избор?
Има ли нещо особено при изследването, време от деня, хранене преди това, вземане на лекарства (защото приемам л-тироксин и регулон)?
Трябва ли предварително записване или просто отивам и ми вземат кръв?
Благодаря предварително за отделеното време и на решилите да помогнат! 😘

# 674
Директно отиваш на място.

Общи условия

Активация на акаунт