Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 495
  • 790
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета. Чета Ви от доста време, въпреки това не бях сигурна къде да пусна въпроса си. Дано съм на правилното място.
Историята ми не е кратка, но ще я опиша, за да стане ясно. Със съпруга ми правим опити за бебе от 2018г. На шестия месец успях да забременея и всичко вървеше добре до 5 месец когато при рутинното ми посещение при АГ се оказа, че бебето няма пулс. Причина така и не бе констатирана. След процедурата по премахване на плода изчакахме 6 месеца при нови опити. Междувременно си направих някои изследвания. Оказа се, че съм с тромбофилия, направих ДНК-анализ:
-   Хомозиготен генотип D/D за АСЕ,
-   Хетерозиготен генотип 4g/5g за PAI,
-   Хетерозиготен носител на Val34Leu(F13),
-   Хомозиготен генотип T/T за 677С >T (MTHFR),
като допълнение имам и установена анемия – бета таласемия минор.
След почти 2 години в опити съпругът ми най-накрая се престраши си направи спермограма. Оказа се с диагноза Тератозооспермия  с морфология 3% нормални форми, 95.5 % главови дефекти. Последва лечение и преди 3 месеца видях така мечтаните 2 чертички. Очаквах да няма по-щастлив човек от мен, но точно обратното. В мен настъпиха паника, страх и незнание какво да правя, за да бъде всичко този път с щастлив финал.
   Ходя при АГ в Пловдив и  като цяло му имам доверие, но колкото повече чета темите тук, толкова повече се чудя дали избора ми е правилен. На прегледите при него всичко изглежда прекрасно, ранния биохимичен скриниг също мина много добре.
   Само че има и проблеми: заради анемията хемоглобина ми е нисък – 94, а желязото над норма. Имам час за хематолог да видим какво ще каже. TSH ми е над 2.6 – ходих на ендокринолог – на терапия съм за свалянето му. Заради тромбофилията съм на Фраксипарин 0.4 през ден /АГ-то твърди, че за моите показатели е достатъчно/, а днес вече излязоха и резултатите от кръвния изследвания към ранния БХС. Оказа се, че двата ми протеина са под нормата, като от лабораторията ме посъветваха да пия аспирин, АГ-то пък ми казва, че не е нужно.
   Опитах се да се запазя час при Русев и Конова, но най-ранните са за октомври, а не мисля че трябва да чакам толкова време.
Посъветвайте ме какво да правя, при кой специалист на отида, за да се успокоя, че съм направила всичко по силите си

# 646
1) терапия през ден е как да кажа «глупост »
2) желяза над норма защо ? пиеш ли желязо ? ако да защо го пиеш като си. над норма
3) витамини от група Б в каква стадия са ти , те също имат значение за хемоглобина който ти е нисък как то и Албумин и Общ белтък
4) Запиши се при Лисичков в София защото при други час скоро няма да получиш и Русев изобщо ге ти е опция в случая ама никаква

# 647
За да се изключи нещо имунологично (придобита тромбофилия) може да си зазапазиш час при доц. Балтаджиева в Надежда - тя има по-различен подход от Русев, но с "през ден" терапията с хепарин на Русев аз нещо съм скептично настроена към него.

# 648
1) терапия през ден е как да кажа «глупост »
2) желяза над норма защо ? пиеш ли желязо ? ако да защо го пиеш като си. над норма
3) витамини от група Б в каква стадия са ти , те също имат значение за хемоглобина който ти е нисък как то и Албумин и Общ белтък
4) Запиши се при Лисичков в София защото при други час скоро няма да получиш и Русев изобщо ге ти е опция в случая ама никаква

И на мен не ми се струва правилна такава терапия, но нали за това са лекарите уж. За това потърсих съвет към кого да се насоча.
Желязото винаги ми е било над нормата заради анемията. Цял живот съм си така. Лошото е, че лекарствата, които вдигат хемоглобина са все железни и не са опция при мен.
Витамините са ми добре. Следя си ги всеки месец.

# 649
Значи - лекарите са лекари наистина, но е добре да търсим такива, чиято практика не противоречи на международните стандарти. Аз винаги проверявам как лекува някой лекар с това как лекуват подобни състояния извън БГ, какво пише на лекарствата и какво споделят други пациенти. Практиката "НМХ през ден" е специалитет само и единствено на двама трима лекари в България и абсолютно никъде другаде не се прилага. Тя не отговаря на указанията за приложение на нискомолекулярните хепарини. Лекарите, които я препоръчват, са ми в "черния списък". Съветът ми е да се посъветвате с читав хематолог (споменатият по-горе проф. Лисичков е добър избор, доколкото знам), защото в момента все едно не сте на терапия за тромбофилията. Успех Ви желая и не се притеснявайте, действайте! Simple Smile

# 650
добре е толкова разтегливо понятие коментираме го постоянно , прочети темата назад малко за да видиш какво значи добре за витамини. Нее нужно да пиеш желязо за да вдигаш хемото, витамините ти може да не са достатъчно добре както и албумина и общи белтък и за да вдигнеш хемото трябва да се пият други неща

# 651
Албумин и белтък в кръвта или урината изследвате? 🙄

# 652
  • София
За вдигане на Общ белтък и Албумин се изписва Протеин за бременни, в случая на БГ пазара единственият е Прегнако. Разпитах хора които цял живот взимат протеини каква е разликата между Прегнако и други налични на БГ пазара под формата на протеинови шейкове. Оказа се, че само Прегнако са с ниско съдържание на въглехидрати заради бременните, останалите са т.нар. спортни протеинови шейкове и имат въглехидрати за да дават сила на спортистите. Също подкрепям мнението за консултация с хематолог в Надежда, защото външните лекари там са доста сполучливо подбрани.

# 653
в кръвта се изследва Simple Smile ако е намалено се пие протеин да .
Но и витамините В12 В6 В9 трябва да са в норма която сме описали по назад в темата. а не просто «Добре са ми »

# 654
Изследвани са, да. И под "добре са" имах предвид точно, че са в норма. За мен означават едно и също. Ако не са в норма значи, че не са добре.
Тоест да разбирам, че консултацията с добър хематолог е достатъчна и не ми трябва консултация с имунолог?

# 655
Изследвани са, да. И под "добре са" имах предвид точно, че са в норма. За мен означават едно и също. Ако не са в норма значи, че не са добре.
Тоест да разбирам, че консултацията с добър хематолог е достатъчна и не ми трябва консултация с имунолог?
Това , че са в норма, не означава , че са оптимални/ добре . Точно това се опита да ти каже Бочинка. Ако имаш имулогични проблеми, може да ти трябва и консултация с имунолог. Ако само с мутациите ще се занимаваш, запиши си час при добър хематолог.

# 656
е за това за 5 ти път вече ти казвам да врътнеш назад и да прочетеш какво значи да са ДОБРЕ витамините , защото в норма не значи добре. Искаш съвет получаваш го Simple Smile Ако искаш го приемай ако искаш не.

# 657
е за това за 5 ти път вече ти казвам да врътнеш назад и да прочетеш какво значи да са ДОБРЕ витамините , защото в норма не значи добре. Искаш съвет получаваш го Simple Smile Ако искаш го приемай ако искаш не.

Чета темите редовно, на някои даже се връщам, ако съм забравила нещо. Очудвам се, че коментирате хемоглобина и витамините ми, като според мен имам по-сериозен проблем. Чела съм за жени и с по-нисък хемоглобин и безпроблемни бременности. Вярно, че всичко е свързано, но все си мисля, че нерешения проблем с дозата на Фраксипарина ми е по-важна към този момент. Благоадря за съветите Simple Smile

# 658
е виж щом смяташ че някакви си нива на вит от гр В не са проблем не знам какво повече да ти кажа Simple Smile За какво описваш ситуацията си с хемоглобин ако не ти понасят съветите за помощ също не ми е ясно .
А за проблема ти с фраксипарина получи отговор и от мен и от другите.Успех

# 659
  • София
Hope Фраксипарина действа 24 часа. Според сегашната ти схема излиза, че един ден имаш мутация и трябва Фраксипарин а на следващия ден нямаш мутация и не трябва Фраксипарин. Например след ин витро, дори и да нямат нужда жените от Фраксипарин им се изписва такъв понякога дори до 20 г.с. т.е. втората ФМ с цел да се подобри кръвотока превантивно. Относно ниският хемоглобин той е изключително важен при раждането , защото се губи кръв. Но при това високо желязо, незнам как трябва да се постъпи. В други случаи направо щяха да ти назначат венозно вливане на желязо от сега. Обърни си внимание на загубата на Общ белтък и Албумин, защото освен риска за ниско тегло на бебето има риск и да започнеш рано да се подуваш. Белтъка е изключително важен градивен елемент на всички клетки в организма. А в края на бременността още ще падне и след раждането ще трябва да взимаш огромни дози протеин. Анестезиолозите го предписват така че си представи колко е важен показателя. Тоест не е някакъв вид хомеопатия може с нея може и без нея.

Общи условия

Активация на акаунт