Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 562
  • 790
  •   1
Отговори
# 630
Много ви благодаря Hug

# 631
  • София
На мен ми казаха да пия АП след ваксината. Аз съм с Астра Зенека, щот като се ваксинирах още нямаше избор.

Уинтър, потвърждавам - капилярче. Нищо страшно.

# 632
На мъжа ми когато му слагаха Модерна изрично са му казали никакъв аспирин и са го разпитвали дали преди това не е пил.  Може би не е лошо някоя като ходи на хематолог да разпита по темата.

# 633
На мъжа ми когато му слагаха Модерна изрично са му казали никакъв аспирин и са го разпитвали дали преди това не е пил.  Може би не е лошо някоя като ходи на хематолог да разпита по темата.
Ами нали по-горе писаха за мнението на проф. Паскалева, още ли хематолози да разпитваме?
Аз лично се ваксинирах в първия възможен момент с АЗ, такава имаше. Пих малко аспирин с първата доза, след втората доза - не. Никакви проблеми не съм имала.
Тромбозата при ваксините е изключителна рядкост, тя е имунологична рекция в съчетание с тромбоцитопения. Тромбофилия от друга страна (генетична мутация на някой от факторите на кръвосъсирване) има сигурно почти всеки човек.

# 634
  • София/Севлиево
ММ също си сложи АЗ,защото друга нямаше,но пи и мъничко аспирин, а няма тромбофилия(нито един дефектен ген според изследванията,детето-също).Аз ако се реше на ваксина съм се насочила към Модерна, ама ще видим...
И на мен от Клексана ми тече кръв и като цяло по-зле ми понася от Фраксипарина,но чакам да ми свършат инжекциите(до 31.08 имам от тях)и после пак почвам с Фракси(успях да си намеря 0,4 до края на септември,пък след това ще видим какво ще бия)...

# 635
ММ също си сложи АЗ,защото друга нямаше,но пи и мъничко аспирин, а няма тромбофилия(нито един дефектен ген според изследванията,детето-също).Аз ако се реше на ваксина съм се насочила към Модерна, ама ще видим...
И на мен от Клексана ми тече кръв и като цяло по-зле ми понася от Фраксипарина,но чакам да ми свършат инжекциите(до 31.08 имам от тях)и после пак почвам с Фракси(успях да си намеря 0,4 до края на септември,пък след това ще видим какво ще бия)...

Ели, какво стана с Лисичков и казуса с вдигане или намаляване на дозата на клексана? Май в крайна сметка не са ти го вдигнали? Simple Smile

# 636
тя беше писала Simple Smile Лисичков и подтвърди това което Вецев каза Simple Smile до колкото помня

# 637
Момичета, имам един малко по-специален въпрос. Днес след ходене до WC по голяма нужда, имах еднократно петно от кръв с големина около 2 стотинки по тоалетната хартия. На терапия съм с Фраксипарин 0,4 и Аспирин протект всеки ден, в 26+4 г.с. На някой случвало ли му се е, следва ли да се притеснявам, да се обърна ли към специалист. Дискомфорт нямам никакъв, нито болки. В четвъртък бях на преглед и с бебето всичко е наред. Дали трябва да спра инжекциите или аспирина, или да изчакам да видя дали ще се повтори?

# 638
абе как ще спирате инжекции за капка кръв от дупето . Това най вероятно е спукан хемороид или капиляр. Нищо страшно няма в това .
При бременност хемороидите са супер често срещано нещо , важно е да ядете повече фибри и да акате всеки ден ако не акате слагайте ева кю свещи за да акате. И не се напъвайте.

# 639
абе как ще спирате инжекции за капка кръв от дупето . Това най вероятно е спукан хемороид или капиляр. Нищо страшно няма в това .
При бременност хемороидите са супер често срещано нещо , важно е да ядете повече фибри и да акате всеки ден ако не акате слагайте ева кю свещи за да акате. И не се напъвайте.

Благодаря! Ох, знам ли и аз вече кое е нормално Simple Smile цяла бременност на тръни седя ту от едно, ту от друго...

# 640
  • София/Севлиево
Вдигнахме я дозата на 0,4 и коагулацията ми се оправи,тая неделя и анти Ха ще проверя.

# 641
я се успокойте Simple Smile вие яко се филмирате на капка кръв от разни части на тялото . Само от матката ако има е притеснително. за дупето просто спазвай по горното Wink
Иначе аз в сряда съм при Вецев , той ужжжж каза да не пускам пак анти Ха , ама добре де , 4 седмици мина от предното , няма ли да видим дозата се чудя аз . И не знам са да пусна ли да не пусна ли , или сряда ако нещо не му хареса кръвотока ще ме накара сигурно

# 642
Ами аз например пускам, когато Паскалева ми каже. Но е на повече от месец. Май към 20 седмица бях и сега в 26 ще ходя при Паскалева. Виж пък и кръвотока как е и ако Вецев ти каже, изследвай и му пращай по вайбър.

Като стана дума за хемороиди.... Днес в аптеката опитах да си взема Хеморел, тъй като е билков и пише че може при бременност и много бременни го ползват, но аптекарката каза, че понякога дори билков е противопоказен и да към питала лекаря си. Вчера и онзи ден мазах с Neo Fitoroid, в който също има само билки и пише, че може за бременни и кърмещи. Как процедирате вие при такъв проблем, че не искам да звъня за това на АГ.

# 643
по принцип си е права жената да ти кажа. Аз до сега не съм била при хематолог по простата причина че при паскалева 3 месеца се мъчех за час , накрая една позната успя да се вреди и след като отиде и каза че се следи при вецев на което тя и каза «щом ходиш при него повече не идвай при мен , той си знае работата и няма никакъв смисл ба те следим едно нещо двама човека, имам му пълна вяра разбирал си » та аз май може и да не отида изобщо при хематолог така като гледам

# 644
Ох, аз много се чудя да ли ходя при хематолог междинно. Не съм при Вецев, но се следя при двама АГ, които мисля, че следят адекватно терапията, всеки път кръвоток, пускам изследвания... Лисичков каза, ако намеря добър АГ, да се видя с хематолог вече преди раждането, хем имам високорискови мутации. А като слушам и при Паскалева каква драма е с часовете, съвсем не знам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт