Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 478
  • 790
  •   1
Отговори
# 705
а защо тогава не си спазваш терапията аз не зацепвам нещо ? И тогава се вайкаштза загубата ако си имала назначена терапия ? Защо си предписваш сама нещо а не си спазваш назначението а се чудиш ние на каква терапия сме били ! Виж от аспирин не се кърви винаги и не всички. Аз пия аспирин от февруари и нямам проблем с негт пупупу вече съм в 7 месец и още го пия. Да не мислиш че от клексана не кървят хората. Спазвай си назначената терапия щом имаш такава назначена.Аз започнах с терапията на русев и после ми я корегира моето АГ в 7 ма седмица чак.
Пожелавам ти успех наистина но малко по серьозно подходи при положение че вече имаш назначено нещо

# 706
Здравейте,нахлувам в темата с въпрос.Направих 2010 ДВТ.После като започнах ин витро пуснах изследване.

След това винаги като съм пила хормони съм била на Клексан.Смених клиниката и ми казват,че за да не се бода мога да пия Натаспин Н.Чудя се дали е възможно при моите мутации,изпробвано ли е от някой тук.Аз след трансфер ще съм си на Клексан-няма да рискувам.Но се налага и за други процедури да пия от време на време естрофем или дуфастон и за тогава се чудя.

# 707
Здравейте,нахлувам в темата с въпрос.Направих 2010 ДВТ.После като започнах ин витро пуснах изследване.

След това винаги като съм пила хормони съм била на Клексан.Смених клиниката и ми казват,че за да не се бода мога да пия Натаспин Н.Чудя се дали е възможно при моите мутации,изпробвано ли е от някой тук.Аз след трансфер ще съм си на Клексан-няма да рискувам.Но се налага и за други процедури да пия от време на време естрофем или дуфастон и за тогава се чудя.
Здравейте, мутациите Ви са нискорискови (междудругото са същите, както на дамата по-горе, дето се самолекува), но по-притеснително е историята Ви за ДВТ. Не Ви ли наблюдава хематолог? ДВТ е много опасна по време на бременност и изисква сериозно лечение, доколкото знам. Натаспин категорично няма да свърши работа според мен, той е хранителна добавка. Съветът ми е да се консултирате с хематолог и да му обясните историята си. Успех!

# 708
Не,не ме наблюдава в началото бях ходила,но не видя притеснително за нея.Мин.година заради хемоглобина ходих при 2 и тогава пак иом казах,но пак не отразиха.Иначе не се самолекувам за това в никакъв случай.Натаспина ми е казан от репродуктивния и ми прозвуча доста привлекателно да не се боцкам извън трансфера Simple Smile .Да не говорим и всички тук знаете безобразната му цена..

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 09:09 от reninel

# 709
Не,не ме наблюдава в началото бях ходила,но не видя притеснително за нея.Мин.година заради хемоглобина ходих при 2 о тогава пак ом казах,но пак не отразиха.Иначе не се самолекувсм за това в никакъв случай.Натаспина ми е казан от репродуктивния.
Не, не казах, че Вие се самлекувате Simple Smile Наистина едва ли някой тук ще даде адекватен съвет доколко Натаспин само е достатъчен, но вероятно репродуктивният специалист е съобразил това.

# 710
Благодаря Виола Simple Smile Flowers Hibiscus . Общо взето малко не обръщат внимание незнайно защо/поне тези при които съм била/ .В предната клиника даже направих 2 трансфера докато пуснем това изследване за томбофилиите.Извадила съм късмет явно,че не съм направила нова тромбоза.
Абсолютно права сте за другото Simple Smile .Исках само да знам само някой имал ли е подобен случай и дали е имал проблем,че аз нещо не смея с този Натаспин.

# 711
Аз само ще кажа че нее достатъчен според лично мен само хранителна добавка натаспин.

# 712
Здравейте! Колко време преди планово секцио Ви съветват да спрете НМХ? Моите мутации  са хетерозиготен 20210 за FII и хомозиготен 4G за PAI-1. Доколкото разбрах първата е по - рискова. На фраксипарин 0.4 съм и от почти 2 месеца пия и натаспин. Казаха ми седмица преди секциото да спра да ги слагам. Малко се притеснявам да го спра рязко за толкова време, въпреки че АГ иска да продължа с Натаспина до датата живот и здраве.

# 713
Здравейте! Колко време преди планово секцио Ви съветват да спрете НМХ? Моите мутации  са хетерозиготен 20210 за FII и хомозиготен 4G за PAI-1. Доколкото разбрах първата е по - рискова. На фраксипарин 0.4 съм и от почти 2 месеца пия и натаспин. Казаха ми седмица преди секциото да спра да ги слагам. Малко се притеснявам да го спра рязко за толкова време, въпреки че АГ иска да продължа с Натаспина до датата живот и здраве.
Николко. Слага се до деня преди операцията, след нея се продължава.

# 714
  • София/Севлиево
На мен Лисичков ми каза, че щом ще раждам секцио трябва НМХ да сложа 24 часа преди операцията и до 6 часа след нея.
Аз съм със същите мутации -  хетерозигот 4G/5G и Хетерозигот MTHFR, и ми включиха НМХ чак в 20 г.с.Все се надявах да се размина,зараду успешната си бременност без терапии,но пък трите ми миседа и някои други неща доведоха до тук.Отдел вземам Аспирин -първо беше след трансфер,но много кървях и ми го спряха,после ми го включиха към 10-11 г.с.заедно с Натаспин.

# 715
А добре де аз едно не разбирам - това колко дни/седмици след секцио или раждане ще слагаме НМХ от конкретната ни тромбофилия ли зависи или има някакъв стандарт? Повтарям, че Паскалева ми каза 7 дни да продължа само, а Лисичков изглежда казва повече - но дали зависи от частния случай?

# 716
  • София/Севлиево
И аз не знам,но на мен Лисичков ми каза ,че ще го слагам между 4 и 6 седмици след раждането.Т.к.смятам и ваксина да си сложа, че ми омръзна да стоя затворена в къщи и дори до магазина да не ми дава ММ да ходя сигурно и по-дълго ще го слагам...

# 717
само да кажа че нали си наясно че и с ваксина може да се разболееш Simple Smile Ваксината предпазва от тежко прекарване и от смъртни случаи но не и от разболяване Simple Smile Иначе и на мен ми е интересно кой ги решава тия 7 или 30 дена

# 718
То реално какво ще попречи, ако се застраховаме и слагаме месец.. Май нищо

# 719
  • Sofia
На мен хематолози (трима) са ми казвали, че най-големият риск е след раждане и че тогава е важно да се слага месец/месец и половина. Но аз съм с високорискова мутация и според мен, именно затова ми казаха, че ще слагам инжекции дълго след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт