Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 484
  • 790
  •   1
Отговори
# 495
Хахаха Ясно. Тотално се сбърках с различните мнения. При Вецев дали въобще ще мога да се вредя?

# 496
не от днес за утре но ще можеш . Като цяло Калчев е особен тип и аз ти казах че и моята терапия той не одобни ! Тва е какво има да го мислиш Калчев повече. Той и инвитрото ми не одобри каза че още 10 години мога да си играя руска рулетка

# 497
[/img][/img]
Здравейте момичета! Искам да попитам как ви се струват тези резултати за 19 г.с. С мутации съм Pai- хетерозигот; F7-хетерозигот( колкото разбрах е свързано с Pai) mtrhfr- хомозигот; Vegfa- хомозигот и Tati- хетерозигот като имам една загуба миналата година в 22 г.с. Причината беше инфаркт на плацентата. Сега съм на терапия клексан 0,4 сутрин и вечер аспирин протект, като имуноложката иска да ми увеличи дозата. Да редувам клексан 0,4 с клексан 0,6 и аспирин протект. Гинеколога ми е на мнение, че трябва да си остана на клексан 0,4 с аспирин протект, защото кръвопотока е добре. Ходих на някакъв измислен хематолог и той ми каза, че пък да спирам аспирин протект, но да минавам на клексан 0,6. И реших да пусна Анти ха и Аспи тест. Благодаря предварително!

# 498
Привет момичета,можете ли да ми препоръчате добър хематолог за гр.Пловдив или гр.Бургас  ,който евентуално при бременност да следи всичко свързано с тромбофилията ми?

# 499
Аз влизам да напиша, че днес след цял ден обикаляне успях да се консултирам с проф Герчева в Токуда. Не само че съм за терапия, а и за странната за мен доза от 0.4 сутрин и вечер??? Официално подкрепям мнението че Адела и всякакви АГ-та които са против терапия не трябва да бъдат слушани особено ако имате високорискови мутации....
За дозата исках да попитам има ли друг на такава доза, даже си мислех че се бие само вечер, но тъкмо прочетох Екатерина Гатева, че и тя е такава...

# 500
извинявам се че ще ги прекача на отделно

# 501
За доза сутрин и вечер - една съфорумка знам, която беше на двойни дози (2х0.6 фракси) към края, но тя беше с тромби, не просто с тромбофилия, с много рискова бременност, стриктно следене и въпреки това преждевременно раждане. Бебето, доколкото знам, се роди с проблем заради високата доза НМХ, но в момента си е съвсем здраво. Това са ми спомени от много отдавна, наистина не се среща често такова усложнение.
Екатерина, АнтиХа над 0,4 на теория означава, че дозата НМХ Ви е в повече - дали обаче трябва да се намали или да се запази само лекар може да каже. Добър лекар - хематолог. Ние тук сме лаици.

# 502
  • София/Севлиево
Добро утро.
Тъкмо се връщам от консултация с проф.Лисичков.Каза ,че 0,4 е идеалната доза в моя случай,нищо че анти Ха е завишен (и д димер също) и че трябва да спра аспирина (същото ми е написал и Станулов-спиране около 30 г.с.или по преценка на следящия АГ).Та във вторник на прегледа ще обсъдя това с Вецев.Каза ми всеки път да питам колко е голямо бебето и дали отговаря на размерите за г.с.Че трябва да спра инжекциите 24 часа преди секциото и най-късно 12 часа след него пак да ги почна за месец и половина-два.И около 15 дни преди секциото пак да направя анти Ха и кръвосъсирване.

# 503
Здравейте момичета! Бременна съм в 10г.с+2д, трета бременност (втора успешна, засега). През 2018-2019 г бях бременна с първото си детенце. Развих прееклампсия. От около 6ти месец, започнах да вдигам кръвно, което не беше нормално за мен и ми ставаше лошо от него, имах отоци по ръцете и краката, които не се повлияваха по никакъв начин. Споделях на следващия ме лекар многократно, че не се чувствам добре, че вдигам кръвно и че имам отоци, но неговия отговор винаги беше, че е нормално, все пак съм бременна. Аз не знаех какво всъщност се случва с мен, все пак ми беше първа бременност. В 36та седмица вдигнах кръвно 150/100 и имах чувството, че ще умра всеки момент.... Беше късно вечерта, опитах се да сваля кръвното с бабини методи и тъй като не стана, отидохме в спешен кабинет. Там се установи на доплер влошен кръвоток и, че бебето е спряло да се храни. След изследвания ми беше поставена диагноза прееклампсия. На системи в болницата и на лекарства за кръвното, не успяваха да го свалят под 140/100 и в крайна сметка няколко дни по-късно, тъкмо влезнала в 37-ма седмица, ми изтекоха водите и родих (секцио по спешност). Трудно се възстанових от прееклампсията и кръвното си седеше високо доста време след раждането. Преливаха ми няколко банки кръвна плазма (белтък) и няколко албунорма и не можеха да ми вдигнат белтъка дори до минималната граница. Та от тогава просто не съм правила изследвания някакви специални, освен ПКК. Тази година в началото с мъжа ми решихме да имаме второ детенце. Март месец разбрах, че съм бременна, но загубихме ембриончето. Лекаря ми каза да се пазим докато мине един нормален цикъл и да пробваме отново. Края на юни месец, разбрах, че съм бременна и за сега всичко върви нормално. Има нормално развиващ се ембрион със сърдечна дейност. Стана доста дълго извинявам се. Въпроса ми към вас е, може ли да ми препоръчате лекар, който ще ми обърне внимание и ще мога да му се доверя, защото наистина не искам отново да минавам през кошмара от първата бременност и прееклампсията. От гр. Пловдив съм, търся си и лекар който да ми следи бременността. И според вас дали сега трябва да пускам някакви изследвания? Не съм на никаква терапия, не пия аспирин, не слагам НМХ. Пия за сега само фолиева киселина. Благодаря ви предварително и извинете за дългия пост.

# 504
За Пловдив мога да препоръчам др Борислав Иванов. Кабинетът му е в медицинския център на Медлайн, иначе изражда в Селена.

# 505
Значи в крайна сметка Вецев си разбира ? Правлно ли схващам?
Радвам се че си уточнила всички работи които те притесняваха Simple Smile
Добро утро.
Тъкмо се връщам от консултация с проф.Лисичков.Каза ,че 0,4 е идеалната доза в моя случай,нищо че анти Ха е завишен (и д димер също) и че трябва да спра аспирина (същото ми е написал и Станулов-спиране около 30 г.с.или по преценка на следящия АГ).Та във вторник на прегледа ще обсъдя това с Вецев.Каза ми всеки път да питам колко е голямо бебето и дали отговаря на размерите за г.с.Че трябва да спра инжекциите 24 часа преди секциото и най-късно 12 часа след него пак да ги почна за месец и половина-два.И около 15 дни преди секциото пак да направя анти Ха и кръвосъсирване.

# 506
  • София/Севлиево
Е,разбира,но за успокоение е хубаво и консултация с хематолог.

# 507
разбирасе! Аз чесно казано не съм ходила , но сигурно ще ида като се преместя в Токуда да видя раждане едно друго как ще е и после също

# 508
  • София
Анти Ха ли се изследваше 4 часа след поставяне на инжекцията? За колко време излизат резултатите?

# 509
Някой с тромбофилия следил ли се е при АГ Данаил Илиев ? Преди беше в Токуда, сега е в Надежда. Мислите ли, че разбира от Вродени тромбофилии ?

Общи условия

Активация на акаунт