НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 140

• 55 435
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
Знаете ли дали върнаха бадемовото брашно обратно в асортимента на Лидл?

Относно този яйчен фаст има ли значение колко яйца ще изядете през деня, като цяло не съм фен на яйцата, но ви чета коментарите и не звучи чак ужасно.

Колко яйца, мазнина и сирена за деня мога да включа?

# 196
Не знам дали е разумно да правиш яйчен фаст, ако не обичаш яйца.
Може друг "фаст" да си направиш.
Аз  го правя по-различно, 5-6 яйца и малко масло, но отдавна се храня така и имам и фастове само на вода.
Ще ми бъде интересно какво казват за "разтоварващ въглехидратен ден".
Най-най-най-първоначалния интерес към въглехидрати беше по повод "за някои хормони е необходим голям инсулинов пик" и се отнасяше за кетоадаптирани хора, с гъвкав метаболизъм и строго кето поне 10 дни преди въглехидратното зареждане/разтоварване. И самото зареждане беше с чист въглехидрат (бял хляб и конфитюр,  понички с конфитюр и някакви войнишки сладки споменаваха), едно хранене, някъде към 16-17 ч.
От тогава се промени идеята, но то и самото ВМНВХ се отклони към кето и се превърна в режим за отслабване, че и захранване след него.
Сега тези въглехидратни зареждания са за спортисти (запълване на изчерпаните резерви ) или за душевен конфорт на тези,които са на "лишения", тогава му викат "мръсен ден".
И пак да не стане грешка и особено за новите: забравете горното за минимум 6 месеца.
Под кето адаптация се разбира тялото да гори мазнини. И за това трябва време. Гъвкав метаболизъм е да гори въглехидратите (по-лесно достъпна енергия, но ограничена) и при липса на такива да гори мазнини (по-трудно достъпни, но предпочитано гориво за тялото и практически неограничено ).

# 197
  • на острова на мечтите
Стоун, желая ти успех! Моят съвет е"Успокой се!" Имаш много проблеми, които явно ти пречат да постигнеш желаното. Но от опит( не точно в тази област), когато решиш, че си направила всичко, което трябва, за да постигнеш това, което искаш, и го оставиш " на мира"(пуснеш желанието да се изпълнява според най- добрият за теб начин), то ще стане. Както правят малките деца: искат и дори за миг не се притесняват/съмняватче няма да получат каквото са си поискали !
Таня, как точно правиш воден фаст?! Колко вода ? Чайове без подсладител!?

# 198
дани, аз съм от "динозаврите". Като почнеш лечебно гладуване, минеш през тичане за здраве и аеробика с Джейн Фонда и пристигнеш в 21 век с богат опит и знания. Та моите водни "фастове" са си като преди Хдесет години: само вода. При мен кафето "вика" бисквитка /шоколадче, а чая "вика" сиренце. Та така при мен. От Хдесет години 24-36 часа на водичка веднъж седмично и независимо от режим на хранене. Било идея от йогите, но аз не се задълбочавам. Нито ден фиксирам. Идва самò това желание. Аз съм инат, но никога не го проявявам, когато съм гладна.
Та прецени за себе си по метод проба-грешка. Сетих се за опит за "източване на вода"  с чай. За водата не знам,но изядох всичко годно за ядене.
Мда. Стресът е много жесток и с големи последици за физическо и психическо здраве. И е трудно. И няма много средства за борба: бий се или бягай т.е. боксова круша в мазето или тичане в парка. Има също медитация и психолози. Не се колебайте при нужда да търсите помощ.
При опити за медитация. ..заспивам, а за психолози не ми се дават пари. Използвам стара японска техника: заставам пред огледалото и разказвам проблемите си на лицето срещу мен. Много ми съчувства и дори плаче с мен.
Всяко нещо,което не те убива те прави по-силен.
И идея за избягване на тормоз от страна на кантара

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 14:33 от tania6

# 199
  • на острова на мечтите
Даааа... Аз така и предполагах... Че си от "динозаврите"... Уви, на мен напоследък не ми се получава гладуването... Прилошава ми... Трябва да съм много бясна, или заета с работа, за да не ми се яде. Иска ми се, обаче да направя един разтоварващ ден... Не въглехидратен, разбира се... Ще намеря мотивация да направя един воден фаст...
Разсмя ме картинката за кантара... Аз се подпирам на шкафа, ако кантарът реши да ме депресира Stuck Out Tongue Winking Eye

# 200
За да се отърва от много стрес започнах да тренирам като луда - 3 дни седмично бокс, 2 дни някакви танци + упражнения, и на психолог ходих, но така като бокса нищо друго не ми действаше.
Като по-млада и аз правех фастове с фазата на луната. Сега нямам сила с двете деца, просто имам нужда от манджа Grinning

# 201
Мда. В Япония слагали и снимки на директори/ръководители на боксовите круши за разтоварване на служителите.
Аз правя едни упражнения и има движения, наподобяващи фехтовка. Ако знаете колко народ съм "нанизала" на шпагата.
Верче не бързай с фаста. Времето само ще покаже. При насилие може "фаст" да се приеме като "стрес" и по-зле.
Аз затова повтарям, че ако съм (упорито) гладна ям. Гладът идва на вълни. Дойде и мине, ако не му обърнеш внимание. Ако не минава значи е истински и се яде истински, без залъгване.

# 202
  • WonderLand
Момичета, знам, че август още не е приключил, но идвам да се похваля с постигната августовска цел, която беше да паднат 2кг и до края на август да съм 77кг. Не мога да повярвам, че това го пиша аз, но от началото на февруари съм свалила 19кг. Септември се целя в 75кг, тоест още 2кг да паднат.
В събота бях на рожден ден и пробвах тортата, от две вилички торта за пореден път ми се разхлопа сърцето. Съответно ме погна яко инсолиновия глад и ометох половината хладилник. Забелязах също, че ако хапна малко плодове съм окей, не ми се отразяват на хормоните, но ако си позволя малко повече или пък по-сладки плодове после не се чувствам окей. В събота след тортата целия ден се потих както си се потих преди, чвно посвен инсолинов глад има и инсолинова пот... усещането беше много неприятно. Наскоро смених дезодоранта си с натурален уж, който преди не ми помагаше изобщо, но за моя изненада сега (с изключение на съботата) действа прекрасно.
И да споделя, че имам нова любов - кокосов крем/масло. Като фъстъченото масло е, но от 100% кокос. Леле това нещо мога с голямата лъжица да го ям. Кокоса окей ли е в режима според вас? Че открих и кокосовия чипс Grinning

# 203
Силвър, честито!
Прекрасен резултат,  завиждам ти  Simple Smile
С упорство, всичко се постига!

# 204
danilu, за мускулни крампи на мен ми помага авокадо. Имах период, в който всяка вечер се будех от силни мускулни крампи в крака. Разрових се, вероятна причина - липса на магнезий. Потърсих с какви храни да го набавя и почти всеки ден включвам авокадо в храната си.

# 205
кокосът е ок, дори по едно време ВМХ можеше да се прекръсти на кокосова диета
но следи холестерол и триглицериди, че започват да се чуват мнения, че нямаме ензим да го обработваме (нещо като азиатците и млечните)

# 206
  • Стара Загора
Добро утро! Вчера започнах яйчения фаст  и не беше лесно, тъй като не съм фен на яйцата особено без някаква гарнитура домат, краставица. Днес се събудих много гладна и си сварих 2 яйца, които ще направя на пастет с масло и шарена сол и гауда настрана, за пиене един неподсладен чай.

# 207
Silver, поздравления за волята и резултата! Когато едното го има, няма как и другото да не дойде, пък двете се подкрепят.
decuto, успех с яйчния фаст! Мислех и аз да му дам един последен шанс преди морето, но има храна в хладилника за изяждане преди пътя и щяхме иначе да я хвърлим. След морето може би. То пък ще е едно море... не го дават много хубаво времето, ама каквото ще да е, поне ще е разнообразие. 24 градуса стават ли за плаж изобщо? Нищо, де, след морето ще има и още едно пътуване, до тогава пак ще поставя цел Grinning

# 208
  • Стара Загора
Silver, поздравления за волята и резултата! Когато едното го има, няма как и другото да не дойде, пък двете се подкрепят.
decuto, успех с яйчния фаст! Мислех и аз да му дам един последен шанс преди морето, но има храна в хладилника за изяждане преди пътя и щяхме иначе да я хвърлим. След морето може би. То пък ще е едно море... не го дават много хубаво времето, ама каквото ще да е, поне ще е разнообразие. 24 градуса стават ли за плаж изобщо? Нищо, де, след морето ще има и още едно пътуване, до тогава пак ще поставя цел Grinning

С 200гр съм повече от вчера, но няма да се откажа и ще видим утре как ще бъде.

И ние имаме запазена почивка за море за другата седмица, но май ще вали и 23-24 ми се струва хладно за плаж, а и с 2 малки деца..

# 209
Здравейте! След два месеца обикаляне насам-натам и никаква възможност да спазвам диета, се връщам пак при вас. Признавам си - много плодове изядох, и други работи ядох, но за голямо мое щастие не съм върнала повече от 1 кг. Днес отивам за настъргана моцарела и бекон, и обратно в схемите, че догодина ме чака сватба, по проби за рокли ходя и съм малко трагична Grinning

Общи условия

Активация на акаунт