НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 140

• 55 437
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! След два месеца обикаляне насам-натам и никаква възможност да спазвам диета, се връщам пак при вас. Признавам си - много плодове изядох, и други работи ядох, но за голямо мое щастие не съм върнала повече от 1 кг. Днес отивам за настъргана моцарела и бекон, и обратно в схемите, че догодина ме чака сватба, по проби за рокли ходя и съм малко трагична Grinning
Нямам за цел да мрънкам като свекърва, но да си кажа че сирената дето ги продават готови настъргани обикновено имат добавено нишесте за да не се слепват. Гледам да си ги стържа аз, нищо че мразя да мия рендето после.
Всеки си знае кой колко строго държи за въглехидратите, но ми прави впечатление за това нишесте че не всеки знае, та да си кажа.

# 211
Всъщност нямах представа, много ти благодаря! Съвет къде да намеря зряла моцарела тогава? Купувам от Лидл в пликовете, но зряла май не съм виждала там.

# 212
Всъщност нямах представа, много ти благодаря! Съвет къде да намеря зряла моцарела тогава? Купувам от Лидл в пликовете, но зряла май не съм виждала там.

Има в Лидл. В продълговати опаковки, пак около моцарелата. Преди май я водиха моцарела за пица.

И аз благодаря за инфото за настърганото сирене, не знаех.

# 213
Няма как да остане в търговски вид настъргано без да му се добави нещо такова, то ще се слепи на топка в пакета. Не всеки го бърка това, но все пак човек си преценява когато знае, иначе не го взема под внимание.

# 214
И аз не знаех! Благодаря,  че каза.
В крайна сметка ако не намеря, няма да се самобичувам, но пък ще гледам и търся повече.

# 215
А ма вие не четете ли какво пише? То си пише за настъргани сирена. За мен е пренебрежително малко и нЕма да мия ренде. В крайна сметка съм на нисковъглехидратно и високомазнино хранене към палео, не на безвъзглехидратно , което е такова само ако е месо и яйца.
Като казах за четене на етикетите да уточня ,че си и нося лупа за дребните букви. Много е забавно да се чете къде какво има и има мноооого ....странности.
Моят мъж се прави, че не ме познава като ме види с лупата.
Най-после лято при нас. И бира и бяло вино, не едновременно де. За кратко.
От петък влизане в релси.

# 216
Аз също не му се втелясвам за това, ама мярках из темата и из групи да се тръшкат като установят че има и нишесте малко, драма и чудо, едва ли не това ги проваля... кому е нужно?
По-добре да си знаят пък от там нататък кой каквото прецени да прави. Не че ще ме събори нишестето в пакета, ама пък ако мога да го избегна, защо да го изям?

# 217
  • София
Аз пък му се втелясвам и обикновено съм от тези с лупите, но тук го бях пропуснала нишестето. Благодаря, че сподели! За тези с хранителна непоносимост е важно. Сирене с глутен, колбас с млечни .. шарен свят

# 218
И колбаси, пастет, консерви с месо имат глутен (пшеничен!!!).
А така наречените млека/ кисели млекца и подобни е голям майтап.
Най-велико беше едно кисело мляко:
Съдържание: няма желатин.
Извод: има всичко останало....
Веднъж четох за хляба, не този с вечна трайност, а такъв от пекарна. Хляб не ям от малка (заради други екстри), но това което прочетох надмина очакванията ми за нещо,което трябва да има само брашно,вода,сол и мая.
За плодове и зеленчуци не е по-добре.
Съдържанието им на минерали и витамини е силно намалено заради обедняването на почвата. Е, има тези домати , на десетметрови стъбла с корени в тръби с вода, в която "има всичко необходимо". Та и домати не ям.
Добре, че месо и яйца ни е основната храна.

# 219
Хляб си ядях аз преди да мина на режим, не колкото средностатистическия българин но ядях що-годе редовно. Много добре знам какво трябва да има в хляба - вода, мая, брашно, малко сол. Евентуално там семена нещо ако има или друга подобна добавка и туйто. Последните години преди да мина на режим си правех хляба вкъщи. В магазина като обърна пакета - ами той добре че е голям че да има къде да напишат всичко дето са наслагали, ами мерси ама не ща такъв хляб. И пишат пълнозърнест а пък той мек колкото белия и само на цвят различен.
Киселите млека са ми болна тема, много обичам. То и затова се захванах с кефира, те тия млека от магазина повечето мухлясват ако престоят дълго, вместо да вкиснат. Живи бактерии може да нямат, ама кой знае какво имат друго дето не бива да е там.
Зеленчуците... в момента направо прекалявам с домати, понеже се сдобих с домашни от градината на мама, ами нищо общо нямат с тези от магазина. Знам че технически това е плод а не зеленчук, ама повечето хора са свикнали зеленчук да го броят.

# 220
Аз по принцип купувам доста базови неща и честно казано нямам навика да чета етикети. Месо, риба, яйца, зеленчуци, масло, кисело мляко, сирене и кашкавал. Последните съм ги чела, когато първите пъти съм купувала, оттогава си ги знам, че и малко марки взимам. Само на колбасите чета, но там често правя компромиси, макар че и рядко взимаме.

# 221
  • Стара Загора
В Лидл пуснаха ли отново бадемово брашно?

Искам и аз да влизам вече в ритъм, че лятото не спрях да ям плодове и отново имам нужда да намалява захар и въглехидрати.

Много рецепти си харесах, за да не се чудя на първо време какво да си готвя.

# 222
Не, още няма бадемово брашно.

# 223
  • WonderLand
И аз го чакам бадемовото брашно от Лидл с нетърпение. Много ми се хапват панирани пилешки хапки, но само с него ставаха хрупкави.

# 224
  • Sofia
Защо не си го правите ?
Лесно се смилат.

Общи условия

Активация на акаунт