НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 140

• 54 451
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Страхотна си ,Жаки! Тъкмо исках да питам къде си.
Любимата тема за алкохола, в моя случай с бирата (течния хляб). Ако знаете колко съм прочела....И бирата била ниско въглехидратна, но инсулиновия отговор бил висок. Да, но някои уточняват, че било ако се изпие много и наведнъж. Естествено, има и други мнения, но на мен това ми хареса.
Иначе, проблемът с алкохола е, че черния дроб преработва най-напред него и всичко друго отива на заден план т.е. на склад.
Сетих се за диетичен съвет от ....не помня кой французин-диетолог (то един ли е): да се избира между вино и десерт, не и двете. Явно не напразно съм го забравила.
Важното е 80-90-95% да е както трябва.
Аз съм на яйца днес. Станала съм голям специалист по варене на яйца.
И аз ходих за инсулин, КЗ, НОМА, гликиран хемоглобин и т.н., но без повод. Пратиха ме за всеки случай,  защото нали се мисли , че всички сме с проблеми и трябва някакво лекарство. Всичко е отлично: инсулин , КЗ и гликиран под 5. Холестерол колкото исках(за добро женско здраве), но по-висок от техните изисквания. Лекарката каза, че е отлично. Няма лекарства. Само витамин Д и чорапи заради вените, които не се виждат.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 10:08 от tania6

# 571
браво, Жаклин
вдъхновение си ти 🤩🤩🤩
записвам си - ''кафе, едно ядене в 15 и без вечеря и алкохол'

# 572
Херци, малко може бе зеленчук, авокадо, печена тиква:)

# 573
Жаки,без думи👍,визия и излъчване👍!

# 574
Екстра си, Жаки. Ама както винаги.
Кажи повече, моля те, за кожните проблеми, които доктор е запозодрял за проблем с инсулина.

# 575
Не съм Жаки, но надебеляване и потъмняване на кожата по свивки  както и едни израстъчета по врат/шия винаги е било сигнал за начало на ИР.
Нямам линкове на български, но е коментирано по темата.

# 576
Мда, много са типични едни мънички брадавици, най-често по врата. Потъмняване на кожата отзад на врата, под мишниците, на гънките на слабините. Кератоза пиларис също съм срещала да я отдават на висок инсулин, макар и косвено. Упорито акне също може да е от висок инсулин, покрай всички съпътстващи го метаболитни проблеми и повишено възпаление.
Интересно ми е и на мен при Жаклин какво е навело дерматолога на такива мисли, тя е на режим плюс спорт от много време и си държи ИР под контрол.

# 577
То беше много подробна компютърна диагностика на цялото лице, факт е че, без да съм казала и дума , докторът първо попита за генетична предразположеност към диабет, с инсулина вика как си. Заради едни тъмни петна на слепоочията и заради мъх по бакенбарди, и на долните нива на кожата откри проблеми нещо като вътрешно възпаление, светеше в червено зоната около нос и уста. Та иска изследвания, дано висчко е ок. Че малко се притесних.
Иначе бръчки нямам, според мен категорично от мазнините:)
Той ме разпитваше много подробно, как живея спиртувам ли, викам йога съм. Аааа, значи веган ли?! Викам не баш наопаки:) Ям свински гърди и сметана с лъжица. Погледът беше оня, знаете го😅😅😂😂😂
Вика не знам какво ядеш, колко спортуваш и спиш, но продължавай все така:) 😅❤❤

# 578
Погледът е безценен, спор няма Grinning А пък представям си някой дето е очаквал да се окажеш веган как е гледал Joy
Дано да няма нищо притеснително в изследванията.
А за липсата на бръчки със сигурност помага не само храненето, но и редовният спорт, определено изглеждаш доста по-млада ако правилно си спомням на каква възраст си.

# 579
Убихте ме с тези израстъчета по врата, като брадавици. Винаги съм имала. Последно ми ги гори една дерматоложка, заедно с други, но тя каза, че било от папилома вирус и ми даде да пия едни хапчета. Това беше преди 4-5 години, не съм имала след това, но се поддържам с тези хапчета.

Жаки, чудна си.

# 580
30+10, ма не казвай на никой😅😅😂
Шегувам се, аз се чувствам добре в кожата си, годините са си мои и си нося със самочувствие.
Която 20 годишна желае мога да я пробвам на крос, планк или каквото каже:) Дъщеря ми е на толкова на 3 км пресечен терен легна и каза толкоС ми беше:)
Сега съм по издръжлива и по- здрава от на 30 категорично и много по- слаба де😅😅😅
Малката ме помни, както съм сега, оня ден гледаме снимки, вижда на една от 2010, вика -аааа, мамо, не се обиждай, но си си буквално зле😅😅😂😂😂

Еден, те са си индикация за нашите заболявания, съ също имах 2-3, но сега ги няма?! Не знам как изчезнаха!

# 581
Благодаря на всички. За брадавиците съм чела. По- гадното е, че ги имам. Жаки, успех. Да ни споделиш после как са изследванията и какво е казал докторът.

# 582
За брадавиците баба ми казваше, че ни била такава кръвта. Всички в семейството имаме. Но не сме имали болни от диабет, за друго не знам. При нас язви всеки има.

Карате ме да се замисля дали да не се изследвам и аз.

Но е факт, че брадавици не съм имала от януари 2017г., когато последно ги горих.

# 583
30+10, ма не казвай на никой😅😅😂
Шегувам се, аз се чувствам добре в кожата си, годините са си мои и си нося със самочувствие.
Която 20 годишна желае мога да я пробвам на крос, планк или каквото каже:) Дъщеря ми е на толкова на 3 км пресечен терен легна и каза толкоС ми беше:)
Сега съм по издръжлива и по- здрава от на 30 категорично и много по- слаба де😅😅😅
Малката ме помни, както съм сега, оня ден гледаме снимки, вижда на една от 2010, вика -аааа, мамо, не се обиждай, но си си буквално зле😅😅😂😂😂

Еден, те са си индикация за нашите заболявания, съ също имах 2-3, но сега ги няма?! Не знам как изчезнаха!
Че млади сме още, аз ще ги закръгля другия месец също толкова пък ако ще да ми вярва някой на колко съм Grinning
И буквално имах подобен разговор с една приятелка. Ех, каза, да бях сега като преди 10 години! При което аз рекох че не искам да съм като преди 10 години, а сега съм по-добре.

Тия малки брадавички много хора ги имат, въпросът е че при висок инсулин стават видимо повече и човек би го забелязал ако знае какво да гледа. Като всяка друга промяна, тази също си личи.

# 584
-100 гр. Много натоварен ден днес. Не успях да направя и тренировка. Храната и тя никаква, около 550 калории...ядох майонеза с лъжица одеве с вечерята, че да ги вдигна малко. Дано утре е по-добър ден.

Общи условия

Активация на акаунт