BIODERMA и NAOS представят първия в света дезинфектант за ръце, който действа и като крем

• 14 720
  • 393
  •   1
Отговори
# 180
Преди никога не бях използвала дезинфектант, но от повече от година - да, съответно кожата на ръцете ми много се изсушава и започва да се бели.

# 181
И преди Ковид си миех често ръцете, но от година и половина ползвам и дезинфектант- преди не ползвах. Кожата ми се изхаби, изсуши, а понякога се лющи. Нищо не помага, дори и да слагам крем, много бързо го отмивам. Ръцете ми изглеждат ужасно  /добре, че e маникюра Wink /

# 182
  • Пловдив
Да, откакто се навлезе Ковид вирусът доста по-често мия ръцете си и тъй като не винаги успявам да ги намажа с крем, а и не винаги е добре да го правя кожата взе много да изсъхва и да я чувствам как се свива. А ако се е случило и така ръката да е била леко присвита и се наложи да я разтворя освен, че чувствам как се дърпа се и къса на места

# 183
Често мия и дезинфекцирам ръцете си и нямам проблем с кожата.

# 184
И преди пандемията много често миех ръцете си. Сега разликата е, че нося и дезинфектант в чантата. Предвид професията ми, често съм в досег с дезинфектанти (на спиртна основа) и затова гледам да ползвам крем за ръце.

# 185
За миенето на ръцете, не се е променила честотата на миене, но в почти всяка чанта имам дезинфектант. В последно време, не знам дали поради горещините, но усещам кожата на ръцете си значително по-суха. Използвам кремове за ръце и тяло

# 186
Доста по-често се мия и дезинфекцирам и кожата ми е стана много по-суха.

# 187
  • Варна
Откакто стартира пандемията миналата година, мия ръцете си доста по-често. Ползвам основно глицеринови сапуни, защото кожата на ръцете ми и без това е доста суха, а с толкова много миене става съвсем зле. Имаше един период в края на пролетта, когато чак беше започнала да ми се бели по връхчетата на пръстите, заради използване на дизенфекциращ гел...

# 188
Често мия ръцете си и ги дезинфекцирам постоянно, когато съм навън. Кожата ми се изсуши и понякога се бели.

# 189
Мия ръцете си доста по-често, но дезинфектанта  ограничих, защото кожата ми започна прекомерно да се изсушава, а тя и без друго е суха. Ако нямам възможност да се измия веднага, използвам мокра кърпа, докато намеря чешма. Нося в себе си течен сапун в мини разфасовка.

# 190
Нося в себе си гел за дезинфекция. Кожата на ръцете ми стана по-суха.

# 191
Мия ръцете си прекалено често дори. Също и дезинфекцирам. Кожата на пръстите ми се обели , а горната част на дланта ми се обрина и сърби.

# 192
От началото на пандемията определено си мия ръцете по-често и много по-старателно. Използвах и спрей за дезинфекция, гел, даже и спирт, от което определено се влоши състоянието на кожата. Особено през зимата.

# 193
Миенето на ръце е по-често от дезинфекцирането. Когато нямам възможност да ги измия, тогава ползвам дезинфектант. Иначе предпочитам сапун и топла вода. Когато бяхме в пандемия ги дезинфекцирах често и имах проблем. Суха и много сърбяща кожа на ръцете. На места ми се беше напукала кожата, дори. Кървеше и силно смъдеше при последвало използване на дезинфектант. Затова избягвам използването на такива препарати.

# 194
Доста често си мия ръцете и използвам дезинфектант, от което кожата на ръцете ми е постоянно суха и на моменти напукана дори.

Общи условия

Активация на акаунт