Нашите цветя - обща тема 10

• 33 802
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Като глезам виенските рози, иде ми да отида да наснимам градините на комшиите. 😁
Аз не съм старателен градинар, но има тук няколко къщи, чиито обитатели са за филм, ако има такъв жанр. Розите им на всичките са от външните страни на оградите, покрай пътя и са уникални. Във вътрешните градини обаче е чудото, но много грижи и пари влагат. Особено грижи.
"Огради" е образно казано. Такива ако въобще съществуват са също растителни.

# 466
Софт, не ни дразни само с обяснения, ами снимай и показвай колкото може повече. Simple Smile
Много са красиви виенските!

# 467
J_M_M, при вас няма ли рекордни горещини Cold Sweat? Супер свежи са цветята, с такива зелени листа, все едно е май-юни, прекрасни
Има горещини и още как, полива се всеки ден( капково което полива всяка вечер по 5-6 часа) , то и на снимките се вижда всичките ми цветя са на земята, в саксии нищо не вирее. Изложението е изток, а от юг е къщата на съседа и в най- горещата част от деня им хвърля сянка.

# 468
Мисля да сложа зокумите в земята. Ще ги бъде сигурно. Има много така в Пловдивско. Дали да чакам септември? Просто ще ги извадя от саксиите и ще запълня с пръст. Няма да им разпитвам корените.
Вади ми очите дупката Simple Smile
А учудването ми от Виена беше колко много Зокуми също гледат там… прибират ги зиме, но нетипично ми е за там.

# 469
Моля, споделете при какви условия отглеждате глоксинията (каменно цвете)? Може ли навън? Аз имам две, които ги мъча от няколко години. Дават по 1-2 цветчета и толкова!

# 470
  • София
Това с червени цветчета мушкато fiersdorf ли е?

# 471
Вчера следобяд разхождайки кучето си откъснах от една ограда 3 резници мадагаскарски жасмин. Сложих ги във вода с малко Circon и днес гледам, че едното вече е започнало да образува коренчета 🙂

# 472
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Това с червени цветчета мушкато fiersdorf ли е?

geranium fire dancer?

има прилика и с Brocade Fire Night Geranium, но на "танцьорчето" има тъмен пръстен като на снимката.

# 473
Мисля да сложа зокумите в земята. Ще ги бъде сигурно. Има много така в Пловдивско. Дали да чакам септември? Просто ще ги извадя от саксиите и ще запълня с пръст. Няма да им разпитвам корените.
А учудването ми от Виена беше колко много Зокуми също гледат там… прибират ги зиме, но нетипично ми е за там.

Не вярвам да оцелеят зимата навън. Те не понасят студове за дълго време. Вероятно тези, които си видяла, са заровени със саксиите и зимата ги прибират. Зокумите издържат зимно време на суша, но не и на студ. Майка ги иззимяваше по стълбите към тавана, като има капваше по малко вода, около 1 път на месец.

# 474
Диорела селото е пълно със Зокуми в земята. Ще издържат сигурно

# 475
  • забравих си мисълта...
След 2 месеца отсъствие да ви досадя отново. Очаквах като се върна да нямам цветя, но всички дружно вкъщи са се справили чудесно, направо съм много горда с постижението им. Разбира се има и някои цветя, които са изсъхнали, други пък, за които мислех, че няма да ги бъде, сега са големи и цъфтят даже.
Оказва се, че няма повече смисъл да търся, как да отстраня ръждата от саксиите по плочите на терасата, защото ще ѝ се прави основен ремонт. Протекло било на съседа отдолу, но слава Богу, вината е на фирмата, която прави ремонта, така че те трябва да си го оправят, но това ще бъде някъде септември, октомври, така че до тогава трябва да внимавам, да не разливам вода по терасата. От друга страна при нас вали всяка нощ, а днес както изглежда ще вали цял ден.

Карамфилите ги видях само на снимка.

Поставям останалите снимките в скрит текст, че са много, така че да не досаждам на тези, които не харесват когато са публикувани много снимки.

Скрит текст:
Започвам с това цвете, което изглеждаше чудесно, даже е цъфтяло в мое отсъствие, но сега за съжаление  не изглежда добре.

Гладиолите са цъфтели много красиво, но за съжаление ги видях самo на снимка. Сега са доста полегнали от дъждовете и не знам дали ще се изправят, по-скоро ми се струва че ще изсъхнат.

Тук само едно от растенията е изсъхнало, но какво да се прави, пак съм доволна че е било само едно.

Копривката цъфна.

Тази също ще цъфти.

Имам подарък от съседката, две мушката. Имало е голяма буря и едното се е счупило, но половината е останало и за сега е добре.

Затова пък другото е в отлично състояние и цъфти даже.

Индришето и то порасна много голямо.

Останалите мушката за разлика от други години, цъфтят доста. Kато се има предвид че липсва слънце и постоянно вали, мога да кажа, че съм доволна.

Мини петуниите се чувстват чудесно под антената.

Тук на първа линия се виждат обичките и дебелата Мара.

Розовите обички цъфтяха поне малко, докато белите пораснаха само на листа, от тях цвят не съм видяла нито на снимка, нито в действителност.

А тук е другата дебела Мара, която нещо бавно расте, но сега я преместих под стрехата и дано тръгне по-добре.

Каната е цъфтяла много красиво, вижда се и част от гладиола. За него имам само тази снимка с отворен свят.

Сега каната е вече към края на цъфтежа си може би, не знам, за първи път имам кана.

Лавандулата и тази година ме радва с много цвят.

Две фуксии, които купих преди да тръгна, изсъхнаха напълно още тогава. Една друга, която е от миналата година, беше в много критично състояние като я засадих навън и не мислех, че ще ме дочака, но тя не само ме дочака, но е и пораснала много, и цъфти обилно. Явно на сянка под лавандулата се чувства добре. Пред фуксията се виждат и трите бегонии, които цъфтят в червено, жълто и бяло.

Като тръгвах бяха минита

... а сега вече са пораснали доста.

Мащерката също се чувства добре и доста е пораснала.

Това цвете над което съм сложила розовата стрелка, не знам как се казва, едвам се виждаше от саксията, а сега е станало много дълго. Трябва да го преместя другаде, за да може, да виси свободно.

Божурът тази година порасна много повече от миналата, но пак не цъфна. Догодина ще трябва да го посадя по-плитко и дано тогава вече ме зарадва с цвят.

Кученцата и още едно цвете, на което не знам името.

И накрая ви показвам моите амарилиси, за които мислех че горната им част вече ще започне да изсъхва, но явно на прозореца в стаята на майка им е много добре, защото листата им са пораснали доста още. Въпреки това листата им стоят изправени и даже единият амарилис е пуснал още едно стръкче. Ще имам и да подарявам ако върви все така.

# 476
  • Мадрид / София
Зокумите тук в Испания са засяти в земята в градинските площи около блоковете. Обаче, тук (Мадрид) температурите не падат зимата много. Въртят се около 0-10  градуса. Издържат, но снега през март, който падна (15-20см) ги изпочупи, както и разни палми и борове им натроши клоните и върховете.
Преценете според климата при вас какъв е и дали ви устройва.

# 477
Венета, добре си се завърнала в темата. Надявам се отсъствието ти да е било свързано с хубави неща. Както обикновено е много цветна терасата ти!

# 478
  • забравих си мисълта...
Венета, добре си се завърнала в темата. Надявам се отсъствието ти да е било свързано с хубави неща. Както обикновено е много цветна терасата ти!
MagniM, много ти благодаря. Hug
За отсъствието ми не мога да се похваля. Много съм разочарована от много хора, а от някои направо съм потресена, но няма да ви занимавам с това. Радвам се много, че отново съм при любимите ми хора и че терасата ми е така цветна. Mного e приятно да си гледам цветята и да им се радвам. Макар че времето тук не е било така както в BG, а студено или хладно и често дъждовно, цветята изглеждат чудесно,  което ми доставя голяма радост и ми създава невероятно настроение. Heart Eyes

# 479
Аз бих ги преместила.При вас е топло.
И в Бургас и района има в земята, зимата съседите от панелката отсреща завиват техния, бабата на село също, но тук е топло. Далиите не ги вадят изобщо, аз моите изкарах и измръзнаха в касетка, а тези на улицата без да съм поливала ( само от дъждове ( които не помня от кога не са валяли са напъпили).

Общи условия

Активация на акаунт