Нашите цветя - обща тема 10

• 33 756
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • на острова на мечтите
(Милко)*, Миоки ( извинявам се за коректорът! Уж внимавам...) снимка може ли Hug
Намерих ги... Ок... Благодаря

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 23:32 от danilu

# 646
  • In transit
Диорела, благодаря ти. По 3-4 коренчета бяха в саксия. Някои от тях изсъхнаха и ги махнах.
Ще трябва да погледна в нета да прочета за семена им.

# 647
Ей от тези съм взела сега - в нея се слага цялата саксия, в която си стои цветето. Само се забучва през дупките едно като пластмасово ключе, на което е шнурчето.

http://anna2003.com/canto-stone

Иначе имам една такава, която си има собствен вътрешен контейнер, който се пълни с почва. В тази се разполага една орхидея онцидиум от доста време.

# 648
Миоки, имаш ли случайно клипче на това, което обясни. Много ми харесва идеята, но... не всичко разбрах Grinning

Пак гъсеници в цветята! Вчера всичко беше наред, цяла нощ са яли и отнпво щети Sad
Довечера ще пръскам, ако го направя сега жегата днес ще ги изгори, писна ми за втори или трети път тази година хващат гъсеници.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 07:49 от blackcat6

# 649
  • Стара Загора
Миоки, много благодаря за информацията. Разгледах продуктите на марката,но размера ,който ми е нужен е срещу скромните 190 лв Grin. Така,че май ще взема да се "направи си сам" .Понеже сега растението е в 30 см.,която май му е отесняла ще ми е нужна доста голяма саксия.
Natt,благодаря ти Heart Exl. При мен само босилека  беше завъдил гъсеници,незнайно от къде.Но ги хванах навреме и успях да го спася.
С цвят ме изненада моята Пиперомия :
Скрит текст:

# 650
  • на острова на мечтите
Миоки, благодаря ти много! Като си тръгнат майсторите ще пробвам. За фаленопсисите ще трябва прозрачна външна саксия.
Септември ще поръчам, за да нямам проблеми догодина. Колко време издържа едно зареждане? Зависи от големината на саксията ли?
А това е една бивша розова роза, която изрязох до дъно, че беше пълна с щитовидни въшки. Изби тази малка бяла красавица ( вчера я видях).

И този сукулент, на който не му помня името.

И малко буганвилеи...

# 651
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
данилу, може ли да си изрязала присадката и сега да е избило диваче от основата? Simple Smile от опит питам. Simple Smile

# 652
blackcat6, има доста видеа в ютуб по темата. Има различни начини за направа. Ето няколко по-детайлни. На английски са, но се разбира как се правят.
https://www.youtube.com/watch?v=fRa8enRoEQI
https://www.youtube.com/watch?v=byBeDfKb02Q
https://www.youtube.com/watch?v=Q_nOi7m3eWo

Mendeleevka, да, за съжаление, цените са неприятни. Аз дебна за намаления, но големите размери и на намаление не са достатъчно приемливи. За поголям от 18-20 см диаметър, определено бих заложила на "направи си сам"

# 653
  • In transit
И аз влизам да се оплача от гъсеници! Всички пъпки на мушкатата са на дупчици. Явно там са снесли яйцата и гъсениците се препичаха върху пъпките. Обаче не бяха зелени както досега, ами едни шаренки и не се виждат ако не се загледаш. Много убих, много пъпки и цветове махнах.
И босилека ми бяха метнали, обрах го целия, оставих почти голи клончета за да не се съревновавам с тях, кой ще  по-бърз.

Утре пак ще профилактирам мушкатата да видя дали съм изтребила всичко. Аман от тия гадинки значи!

Ако забележите леко прозразчни дупки или тип мрежичка по листата на цветята да знаете, че си имате гости. Sad

# 654
  • на острова на мечтите
Миоки, пак благодаря! Ще изгледам видеата.
Mikkey, ужас! Аз имах гъсеници на един Кейл,или черно зеле. Махнах ги механично. Но и кейла го няма вече Stuck Out Tongue Winking Eye
Добри, не съжалявам за промяната. Сигурно точно това съм направила. Ама като видях щитовидните въшки по стъблото като изолатор на ел.кабел, и имайки предвид бодлите, хванах градинарската ножица и до там. Тази е дори мини. Не се вижда, защото и снимката е силно намалена, но е много нежна.

# 655
Аз за да се утеша днес се зарадвах с мюхленбекия

Simple Smile.

Пека чушки на терасата и чистя гъсеници Worried.

# 656
  • Стара Загора
Еха,Natt Two Hearts Прекрасна е! От къде се сдоби с тази красавица?

# 657
От магазин за цветя в Бургас Simple Smile, вече нищо не поръчвам онлайн, че все на несполучливи покупки попадам и нямащи нищо общо със снимките качени на сайта.

# 658
От кой магазин в Бургас,аз напоследък нищо не намирам интересно

# 659
  • In transit
Natt, чудна е!

Общи условия

Активация на акаунт