Разчитане на снимка от ехограф

• 81 818
  • 512
  •   2
Отговори
# 495
Здравейте имам три положителни теста. Днес ходих при моя гинеколог и ми каза ,че е невъзможно да съм бременна,направи ми тези снимки и ме отпрати. Вие виждате ли на снимките ембрион или каквото и да е било? Боляха ме гърди до преди два/три дена,имам и леко прокървяване. Последния тест направен е от днес след прегледа ми.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 21:43 от Кристияна Т

# 496
  • Melmak
Колко дни ви закъснява? Според календара в коя седмица сте? В началото може да не се вижда нищо. Пускайте кръвен тест и следете дали нараства.

# 497
От 22 дена ми закъснява и според календара съм в 5 или 6 седмица

# 498
Ако прегледът е направен около датата на очакваната менструация е още доста рано да се види каквото и да било. Може да направите кръвен тест и след 3 дни да повторите- ако чхг се е удвоило, това е добър знак  Другият вариант е просто да изчакате още малко, поне 2 седмици да има закъснение и да отидете отново на преглед. Прокървяване понякога се случва и при развиваща се бременност, но си го има и вариантът нещата да са приключили много рано. Кръвният тест и повторението му след няколко дни е най-показателното на този етап.

# 499
  • Melmak
Потърсете работеща лаборатория утре и пуснете кръвен тест. В понеделник пак. И вижте как вървят резултатите. В 5-6 седмица може нищо да не се вижда на ехографа. А може и да е биохимична бременност.

# 500
  • София
Потърсете второ мнение от лекар с повече практика и по-добър апарат. Важно е колкото може по-рано да се изключи извънматочна бременност. В кой град сте?

# 501
Имах три дни закъснение, два положителни теста. На следващия ден 9069 чхг, при ехография се видя плоден сак, т.е. 5г.с.  В 6+2 се чу сърдечна дейност. Дими, тя каза 22 дни закъснение, което е повече от две седмици.
Аз съм ЗА друг лекар.

# 502
22 дни закъснение е много. Трябва да се види, ако има нещо. С какъв ехограф Ви гледа? Ако е с коремен, нормално да не е видял нищо. А, на различни марки ли са тестовете? Все пак пуснете кръвен тест.

# 503
Имах три дни закъснение, два положителни теста. На следващия ден 9069 чхг, при ехография се видя плоден сак, т.е. 5г.с.  В 6+2 се чу сърдечна дейност. Дими, тя каза 22 дни закъснение, което е повече от две седмици.
Аз съм ЗА друг лекар.

Да, сега виждам 22 дни закъснение, явно сме постнали отговорите по едно и също време и не съм видяла отговора. Наистина трябва да се отиде на друг лекар и кръвен тест междувременно.

# 504
При 22 дни закъснение трябва да се види поне плоден сак с жълтъчно мехурче, пуснете ЧХГ през 48 ч., трябва да се е удвоило за това време и посетете друг АГ за второ мнение. Мен в 5+3 г.с ме гледаха с коремен и се видя сак, седмица по-късно пак с коремен се видя и ембрион и сърдечна дейност. Вас с какъв ехограф ви гледаха.

# 505
И е важно как си смята тия 22 дни закъснение дамата. Да не би да бърка? Ако коремния ехограф е някакъв стар, може да не се види. А, ако е извънматочна сигурно съвсем.

# 506
И е важно как си смята тия 22 дни закъснение дамата. Да не би да бърка? Ако коремния ехограф е някакъв стар, може да не се види. А, ако е извънматочна сигурно съвсем.
Ако не се бъркам 22 дни закъснение ще е точно 7+0 г.с. В тази седмица би трябвало да се види и ембрион и сърдечна дейност. Или АГ-то не става за нищо или е извънматочна, или за съжаление е приключила бременността много бързо.Като човек преживял загуба точно така в ранна седмица с прокървяване, аз бих я посъветвала да отиде в спешното на някоя болница да я прегледат, тъй като сега са почивни дни и там, ако се установи бременност, поне да видят  причината за кървенето.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 09:08 от yonsiii1917

# 507
Да, и аз ги смятам 7 седмици. Няма как да не се види. Възможно е бременността да е приключила бързо. ЧХГ намалява с времето, а тестовете за бременност се основават на него. За това трябва да види ЧХГ колко е и дали се покачва. Ако намаля е точно това - приключила бременност, но т.к. ЧХГ не изчезва за 1/2 дни, уринарните тестове още го засичат.

# 508
Мен ме върнаха от болница с положителни тестове и зацапване около 5-6 г.с. и лекарката каза “Няма бременност, и да е имало, е приключила съвсем в началото” . Направих кръвни , проследих ги и в момента съм в 32 г.с..

Стискам палци и при вас всичко да е наред . Heart

# 509
Здравейте
Моля за съдействие
Днес бях на рутинен гинекологичен преглед
И АГ видя нещо приличащо на плоден сак и ме прати за кръвен тест който излезе отрицателен 0.100 IU както и предполагах понеже съм 11 след цикъл не мисля че е възможно тестове отрицателни а да се вижда на ехограф а и не правим опити за бебе в момента понеже лекувам бактерия
Мисълта ми е какво може да е това,опасно ли е на преглед съм отново след 2 седмици

Общи условия

Активация на акаунт