Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 651
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за госпожата до 4 клас има запазено специално място в Ада.
с удоволствие да овладявате йероглифите, да се забавлявате ако трябва и с щракане на капачките на маркерите. Wink

# 1 456
  • София
А дали има още свободни места - да направя резервация за ултра-ол-инклузив за една особа Hug

# 1 457
Благодаря, Добри! Но за маркерите, няма да стане, по туй ще се разпознават питомците на госпожата завинаги. Запазен маркер, така да се каже.

# 1 458
  • София
Черешката на тортата безславно си изгни,
а тортата се вкисна - отминаха славните й дни.
На дневен ред са други, по-важни дейности -
фЪкане ще учим, седнали на морския бряг,
питие ще пием, вперили поглед в непрогледния мрак.
Децата са герои, подобни на Дон Кихот -
пребориха се те с вятърните мелници от МОН-ския епизод
на сериала криминален, кръстен "НВО".
Дано след таз година под знака на ДО
Всяко дете мило попадне на точното мЕстО!

# 1 459
Цитат на: st. Dobri link=topic с=1352515.msg43168386#msg43168386 date=1626465321
раб(отническите) фак(ултети) по мои спомени веднага след 89 паднаха Wink
Аз завърих гимназия 1990г и в моята група в университета втори курс имаше колежки приети по системата раб фаг, като първи курс са учили задочно, после дойдоха редовно при нас във втори курс. Но имам и близка, която учеше редовно, приета от квотите по система рабфаг и завършихме заедно едно и също направление - икономика, макар и в различни университети, значи е започнала да учи заедно с мен 90г. До колкото знам става въпрос за прием във ВУЗ не веднага след завършване, а след 1 или повече година работа, като "особеното" е, че броят на приетите студенти от рабфаг е отделен от броя на студентите кандидатствали и приети веднага след гимназия. Доколкото си спомням те също държаха кандидатстудентски идпит, но това, че са кандидатствали от рабфаг някак правеше приема им по-сигурен. Ако интереса в темата към праисторическите времена е траен по ваше желание мога да разпитам за явлението рабфаг по-подробно.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 03:40 от Рори72

# 1 460
В нашия курс имаше студенти от рабфак(да си призная, колко съм древна). Работили са най-малко 2 години, по някаква линия ги "представят", за заслуги, но не помня какви, вероятно комсомолски. Една година учат към университета дисциплините, с които иначе другите се явяват на изпит, после държат изпит, но в техен си формат.
Аз като ги видях първия ден, изпита лек културен шок, защото имах някаква нереална представа от романите за моята специалност и те не ми се връзваха.
Като цяло, бяха слаби стиденти, но имаше и много упорити и постигнаха  завидни успехи. Имаше едно сравнително по-младо момиче, тя много упорито учеше. В първи курс още роди дете и мина задочно
Тези дни съвсем случайно четох интервю с успешна детска писателка и по спомените и разбрах, че това е дъщерята на някогашната рабфаковка.

# 1 461
  • София
Добро утро! Снощи съм заспала и съм изпуснала купона,днес се чудя как да се хиля тихо, че ще събудя твърде рано всички.
В първи курс на висшето имах учител по математика - Джо Бързия (така и не му помня името), пишеше по едни дъски на релси със скоростта на светлината и сам си бършеше дъската, защото дежурните се мотаели.
Тя той роди крилатата фраза "Момиче, яко се занимаваш с математика може и Нобелова награда да спечелиш, а може и да умреш от глад". Бях много бавна и разписваща задачите, а той откачаше, след половината семестър винаги ме изпитваше на лист, почти нямаше нещо, което да не мога да реша, но той много се изнервяше, ако пиша на дъската... (За справка дори формули за съкратено умножение разписвам подробно).

# 1 462
И трите паралелки  харесва но най-вече тази с обществените и хуманитарни науки.Вчера минахме покрай него и очите му пълни със сълзи .Все пак са само 4 точки.Много ме забавлявахте като  ви четох тази сутрин. Не ми се мисли моят сладур ако не влезе .Какво ке правя иска да рискува и за 3 класиране.А аз не мога да откажа, защото знам какво е да искаш нещо толкова силно.И как да му откажа като аз едва след толкова години поставих себе си на първо място и започвам и аз да уча,,,,Мечтите си човек трябва да реализира.

# 1 463
Бебчо, пак ни радваш със стихове.
Иначе и аз съм от тези, дето са ни приемали в комсомола. Последните приети. Ама с рабфак нямам сблъсък.
Но много ми хареса УПКто на адашката. При нас май беше машинопис за момичетата и нещо друго за момчетата.

# 1 464
  • София
geri123456789, забравих да те поздравя за решението да следваш мечтата си - успех! Дано детето успее да се класира в желаната паралелка още на второ класиране и си отдъхнете спокойни и щастливи, стискам палци Kissing Heart

# 1 465
гери, въпреки силния интерес, моя съвет е да не чакате трето класиране. Sad
там нещата са малко... Sad

# 1 466
  • София
А дали има още свободни места - да направя резервация за ултра-ол-инклузив за една особа Hug
Сигурна съм, че има запазен цял кръг, макар Данте да не го е описал.

# 1 467
от потрес как тънко минават, нали?
цял футболен отбор да им кладе огньовете пода казана, а другия да им скърца с тебешир по дъската, пак ще им е малко на някои.

# 1 468
  • София
Сега се сетих защо при нас е нямало занималня в ЕГ - бяхме в една сграда с МГ и учехме на смени с тях, явно не е имало как. Иначе - и аз в групата на Нефертититата - живеех в пансион, комсомол-а е ясен, УПК учех Туризъм и само се шматкахме в 2 хотела на града /областен/ последната година, много яко беше, с някой и друг час Философия и нещо подобно. Ако го сравня със сегашните профили, доста по-сериозно ще учат нашите деца, еле пък моето, ако остане в този профил математика в 133... Въпреки че тогава учех сериозно мат /основно заради разкошен учител, като Низама на Добри/, никога не съм я харесвала особено и нищо не помня от гимназията почти, та Санака като ми пусна линк какво се учи в мат профил, ужасено се обадих на мъжа ми и му казах да погледне, че на детето ще му дойде много тази мат, и толкова сложна, дето не сме я учили. Той се разхили и каза, че всичко сме учили /само за някакви вероятности се съмняваше/, ама явно аз нищо не съм научила в моята ЕГ по мат. Тя дъщеря ми се смее, че и 7-класната мат не знам...може пък да е от дългите години, преди които съм я учила, знам ли.
Ох, и аз се чудя дали да пробваме на 3 класиране, ако не ни се получи тази 2 АЕГ на 2.... Много иска точно там, 3 т. не стигат. Приятелка с дете, класирано на 3-то преди 2 години ме убеждава да пробваме и на 3, даже на 4 можело да има места, но детето й имаше много нисък бал и те нищо не рискуваха тогава, докато моята девойка с бал 444 все пак и сега е в добра паралелка, мисля.

# 1 469
  • Варна
Ех, сутринта с половин отворено око надзъртам в мамата и като видях броя непрочетени мнения, веднага реших, че е излязло второто класиране. А то! Вие сте се класирали за рабфак посред нощите Simple Smile
Аз го докарах само до чавдарче по оная система и с интерес чета какво съм пропуснала.
Силан, единият от авторите на показаната книжка ми е преподавал лично. Голям образ беше! На негови изпити тези, които редовно са ходили на лекции, имаха да пишат по 2 въпроса, а на останалите даваше и бонус въпрос. И понеже с ММ сме състуденти, но той нямаше никакъв интерес към историята на математиката, се беше уредил с бонус Wink Надявал се да препише, ама Ганчев имаше много зорък поглед и ММ да не буди подозрение, хванал да пише нещо - писал ми любовно писмо. Накрая понечи да си тръгва, ама Ганчев му взе листите, щото "Изпитни материали не излизат от залата!" И тогава видях най-червеното червено лице на ММ евър! Joy

Общи условия

Активация на акаунт