Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 656
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
Olive, когато бяхме във 2АЕГ, имаше доста хора, подаващи заявление за второ класиране, не губи надежда, всичко ще бъде тип-топ още на второ класиране Kissing Heart

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 09:10 от beb4o_fb

# 1 471
  • София
Dive, и аз имам кошмарни спомени от Ганчев. 🤣😅🤪

# 1 472
  • Варна
Ганис, на него му бях любимка Wink Даже имам негова книга с автограф! Обаче Андрейчин още ме стряска нощем! Scream

# 1 473
  • София
Ха, ха, и аз реших, че по никое време е излязло класирането, като видях толкова много отговори.
За рабфак и упк не бях чувала и търсих в гугъл какво означават. Когато дойде демокрацията бях 5 клас.
Olive, по - добре не рискувайте на 3 класиране. Според мен бала ще падне с повече от 3 точки и ще я приемат. Не знам, дали може да се съди по миналогодишните балове, но за тази гимназия която нас ни интересува бала е паднал с 6 точки. Надяваме се и тази година да е така.

# 1 474
  • София
Ох, това с УПК-то беше много смешно, поне моята специалност, тези от техникумите може и да са научили нещо смислено. А нашите паралелки със западен език - в нашата гимназия бяхме с англ., исп. и френски - бяхме изпратени да стажуваме в 2 хотела в провинциален областен град, където западен турист не стъпваше изобщо, или поне ние не засякохме такъв за 1 година - все пак 1988-89 г. се развива действието. На рецепция бяха едни лелки, които нямаха никаква работа почти - не знам дали знаете, но по време на соц-а не беше възможно просто ей така да решиш да отидеш на хотел, да не говорим пък да сте неженена двойка...имам спомен как с едно гадже опитахме да си вземем стая с хотел и ни отрязоха. Дори милиционерите наминаваха и проверяваха на рецепция кой се е регистрирал и какъв е. И ние там кибичехме по половин ден /не, че сме се оплаквали Joy/. Но нищо смислено не научихме.
Да, и аз не мисля да рискуваме с 3-то.

# 1 475
  • В светлината на слънцето
Ох, не мога да се спра да се хиля сутрешно! Joy
И чавдарче, и пионерче, и комсомолче съм била. И в УПК за продавач-консултант. И учителка по география съм имала, която мяташе не тебешири, а триъгълници. Но пък историкът ни беше култов - другаря Господинов. Много се палеше като преподаваше. Първи прояви на журналистика. Получавам подарък за рождения ден мини касетофон, нещо като голям уокмен, който да се носи на ръката. И още в първите часове влиза в действие. Добавям и стихотворение за другаря Господинов “как крещи като предава манифеста”. И стихотворението попада в ръцете му, касетофончето бива чинно отнето, родителите извикани на другарски съд и аз пред изключване. Малииии, голям ужасТ настана. Извикаха даже някакви органи на училищната власт да ми прилагат публичен линч, те пък ми възложиха училищния вестник.Joy

# 1 476
За бригадите обаче си мълчите, а Simple Smile Чувала съм, че е било голям купон..
Аз стигнах до пионерче, но нямам никакви вълнуващи спомени от това време.
Добри, обаче вкара лаф. Вече така ще се представяме вместо да си казваме години. Аз съм от времето преди/след рабфак Satisfied

lulumba, сега се смеем, ама и аз помня какъв ужас беше да ти намалят поведението. Съобщаваха го по радиоточката на училището, всички да разберат...голям срам. Не ми се е случвало, де Simple Smile

# 1 477
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз от онова време помня името само на един учител - по биология - другарят Карамфил Риков. То как да не го запомни човек това име. Бях в 4кл, като дойде "демокрацията", тъкмо бях сложила червената връзка

# 1 478
  • София
До комсомола не стигнах, но пък нямах търпение да стана пионерче, щото нали
“Чавдарчето е примерно във къщи и във клас,
То помни - пионер ще стана аз!”
Е да де, но в 7клас на косъм не отидох на поправка по история, че имахме учител, че и класен на всичкото отгоре, който беше копие на даскала от клипа “The wall” на Пинк Флойд. Още си спомням как ме изпитваше за тройката; такова щастие за 2,50 не съм изпитвала никога. След като се прибрах вкъщи, извадих учебника по история и го запалих в една метална кофа в задния двор. Никога не наваксах с познанията си по ПСВ и ВСВ, а за мой ужас сега на сина това е любимият предмет.
След години случайно разбрах, че някакъв татко - бивш боксьор - е нокаутирал онова ми ти животно в двора на училището. Възмездил е не един набор ученици.

# 1 479
Чак романтично да му стане на човек Joy
А аз йок - тъъъкмо да вземем червените връзки и край. Разбутаха цялата хубавина.

# 1 480
Хаха, и аз за бригадите щях да питам Hug
Момичета, супер сте. Как не съм се цопнала по-рано в тази темичка, не знам
И аз си пих кафето и си се смеех на телефона, супер старт на деня Simple Smile
Olive, най-вероятно ще ви стигне на второ. Тия дни се занимавам с това да следя как са падали баловете на второ последните години. Третото може да е щастливо, ако балът е висок. Колкото по-висок, толкова по-добре. Ама пак никога не знаеш

# 1 481
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз вече не гледам миналогодишни балове и статистики. Тази година нищо не е като миналата година, та на нищо предишно не разчитам.

# 1 482
Бригадите бяха купон, особено тези с преспиване. Вярно че за свършената работа ни даваха някакви смешни суми, но емоцията беше безценна, въпреки умората и недобрите битови условия понякога

# 1 483
Аз вече не гледам миналогодишни балове и статистики. Тази година нищо не е като миналата година, та на нищо предишно не разчитам.
Има си някакви тенденции, които са константни. Например в паралелките без квоти балът пада повече от тези с квоти...но до, за да падне балът на второ трябва все някое дете да е подало заявление и да е прието на по-предно. Ако не се е случило това тази година точно в паралелката, в която искаме, няма значение, че се е случвало предишни години

# 1 484
  • В светлината на слънцето
Е, как… бригадите, незабравимо нещо. От училище един път бях - брахме грозде, някъде в Чирпанско. После от вишуту - два пъти. Преди първи курс, за опознаване на колектива, строителство в Смолян. Така го построихме социализЪма, че ни отзоваха няколко дни преди финала за “лошо поведение и развален пример, който даваме на подрастващите в града”. После, след 1 курс, имахме “културна” бригада - сиреч бяхме на разположение в морските селца и курорти нисък клас за водещи на разни мероприятия. Завършила съм НАТФИЗ, затова.

Общи условия

Активация на акаунт