Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 868
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 500
Добри, Йованка, събрахме се.
В какви спомени ме върнахте.
Имаше занималня тогава в ЕГ, задължителна, но не знам колко часа общо чужд език са имали. Бях в МГ.

Здравейте, някъде назад имаше коментар за занималня във френските паралелки в добричката ЕГ. Не беше занималня, а си беше още 20 часа чужд език с акцент върху лексика, фонетика, превод и т.н. В сравнение със сегашните 20 часа в ЕГ или в училищата с езикови паралелки си беше голям зор! Сега са ИУЧ-1 или 2 часа!

# 1 501
  • София
Vox не го помня цялото.

Сещам се,  че бяхме от първите, които трябваше да купуват учебници. Тогава почна търговията на площад Славейков.
А на учителите им беше неудобно да ни карат да ги купуваме и ни предаваха, като на студенти по записки.
По история, така и не се уточниха за годините след втората световна, та там някъде свърши за нас историята на България.

# 1 502
  • София
Супер тема направихте, момичета!
Със сълзи се смях!
Потопихте ме в атмосферата на филма "Вчера" и отвъд...

# 1 503
Леле, момичета, страхотни истории! HeartHeartHeart

Гита Ог, като каза учител по трудово с два пръста и ме върна директно в пети клас! И нашият учител беше с липсващи пръсти, през по-голямата част от часовете ни разправяше разни страховити истории от миналото си, ние го слушахме вкаменени... Помня ги все едно беше вчера - за едно детенце, което хванало тетанус от пирон, друго пък го стреснали и си изгубило ума, трето си загубило окото, докато играели в междучасието... Направо като от разкази на Стивън Кинг! С какъв акъл ги е разказвал на едни десетгодишни впечатлителни деца не знам! Но че го помня, помня го! Joy

Аз без малко да хвана пионерския период, ама не успях.И в нашата английска гимназия подготвителен клас си имаше занималня, уж беше задължителна, но по спомени не ходехме всички, преподавателят беше един отнесен, но много добродушен. Ту идваше, ту изчезваше някъде. Тъй като стаите за занималня бяха в едно отделно приземно крило, един следобед ни бяха заключили там, мислели, че няма вече никой...

От гимназията с най-топли чувства ще помня класната ни, която ни преподаваше по втори език -немски. Чудеса направи тази жена с нас, такава стабилна основа ни даде, че макар да не го използвам този език, мога много прилично да се оправя с него, ако се наложи.

# 1 504
И аз съм завършила езиковата в Добрич - подгответо беше целодневно, следобед имахме часове с англичанка. Класната ни беше една млада мадама, която ни светна що е то 14 февруари - накара ни да си донесем вино, за да го отбележим, но и да си изпращаме валентинки на съученик, който харесваме. Заведе ни да гледаме Коса целия клас, а за първото зимуване в гимназията още се носят легенди!

# 1 505
  • В светлината на слънцето
И ние по трудово работехме с менгемета, пирографи и други олелии. И военно имахме, ама аз баш тогава се разболях и го пропуснах. Много ме беше яд, защото си изкараха велико. А що жълъди и хартия сме събрали, не е истина. Имахме разни съревнования между класовете. И понеже аз до 8 клас съм учила в 12-о, а до него беше полиграфическия комбинат, нашият клас се беше изтарикатил и прибираше изхвърлената хартия от двора им и я предавахме после в акциите на училището. И все печелехме естествено.

# 1 506
  • София
91-ва съм завършила аз. Бях комсомолче, приеха ме от втори път. Нямах никакво желание да влизам в комсомола, но те пък много искаха да ме приемат и накрая ме питаха колко са петимата от РМС.  Laughing И на практика съм ходила, и на бригада без преспиване, за картофи и моркови - всички минуси на бригадата и нито един от плюсовете й. Добре че имаше няколко влюбени в мен младежи, които ми събираха нормата. Свирех в духовия оркестър на фанфар - сопран. Включих се по-късно, защото открих, че е далавера - първо, докато другите маршируват под слънцето, оркестърът е под сянката на ореха и второ, беше чудесна възможност да се измъкнеш от изпитване, за което не си подготвен, просто казваш, че си на репетиция на оркестъра. Ех, хубави години бяха!

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 13:06 от sanaka

# 1 507
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кой каза военно?
в тази година всички училища по някаква централна заповед трябваше да отменят военното. не ще да е била съвсем заповедна, защото се оказа, че не важи за английската и бастилията (това е мебелния техникум) при тях от всички класове се събираше един волейболен отбор момичета, без резервите. при нас превес имаха момичетата.
един месец! ЕДИН месец в планините над Видин, мААме гащи из планината, тичаме със и без противогаз, денем пълзешком и с прибежки, нощем - марш на скок.
къпем се в една баня с два душа - как сме се изреждали не знам.
на първата седмица готвача и кухненския персонал избягаха, уплашиха се от чернобилския дъжд и останахме да си готвим сами - картофи, боб и макарони докато дойдат други.

как сме тичали, как нощем свири тръбата и се понасяме нанякъде почти ми е изтрито от паметта, но лекцията на Румен Бостанджиев за любовта няма как да забарвя. Simple Smile уж за любов щяхме да си думаме, а той все към секса и грешките от него теглеше.
не знам кой беше по-притеснен - ние или учителят по НВО (бивш военен), който трябваше да ни пази да не избягаме от лекцията.

# 1 508
Лелеее, в каква мила посока е поела темата!
И на военно съм ходила - имам второ място по стрелби, и занималня съм имала в АЕГ- в подготвителен клас, и на бригада с приспиване съм ходила - след 9 клас - там ми беше първата целувка! Бяхме съответните випуски от двете "топ" гимназии . То не бяха китари, не беше свирене на Бийтълс, Цепелин, Флойд и т.н. И нелепи напивания, разбира се..
И на УПК съм била - "преводач-кореспондент" беше профила. Скъсаха ме на държавния изпит по машинопис.

# 1 509
https://
Ох, и друго се сетих - някой на военно ходил ли е? Не е за вярване, ама ни бяха дали истински автомати Калашников /празни/ да ги мъкнем и разглобяваме навсякъде с нас, а най-безумното е, че 1-2 пъти дори стреляхме с тях, с бойни патрони... това на деца от езикова гимназия, на 17 г. май.
Ами и военното си беше купон. Голям! Като бригадите, но с по-сериозен контрол върху дисциплината. Ка.
лашникът
беше като пъзел. Сглобяване, разглобяване, стрелба в мишена.

# 1 510
Ех, че хубаво станало тук...Спокойно, без напрежение...пък и хубави спомени се леят...
Прочетох Кокаланов аз и настръхнах...имах такъв учител в училище ( квартална гимназия) по математика. Секса беше отличителна тема на разсъждение при него ( дали не е същия?) . Женски клас, но рано му хванахме цаката и беше на потбив. За рождени дни напираше да ни целува, няма да забравя, че аз обиколих класната стая само и само да не ме награби за поздрав. А зъбите може би си ги миеше на високосна година 😳 Марио му беше малкото име, с големи очила...
Аз бях само чавдарче, не стигнах до червена връзка. За бригадите и комсомола само съм слушала, за съжаление. Приятно ми е да ви чета 🙂

# 1 511
Колко е малък светът.
На мен Марио Кокаланов ми е преподавал по физика. Брауновото движение ни го обясни като как се чукат частиците като се срещнат. Физика така и не научихме...

# 1 512
  • София
Страхотни истории! Heart И аз се смях със сълзи, докато ги чета. И аз тъкмо щях да вземам червената връзка и разтуриха системата.Нашия учител по математика в гимназията удряше момчетата предимно с големия дървен пергел или с триъгълника,а учителя по физическо имаше огромна връзка с ключове и ги налагаше с тях. Сега е немислимо някой учител да посегне на децата -родителите ще го разстрелят после...

# 1 513
Grin
Ех, че хубаво станало тук...Спокойно, без напрежение...пък и хубави спомени се леят...
Аз бях само чавдарче, не стигнах до червена връзка. За бригадите и комсомола само съм слушала, за съжаление. Приятно ми е да ви чета 🙂
Чавдарче, пионерче, комсомол - то не беше много гот...Трябваше  да си в съвети някакви...Ей сега, докато пиша, се сещам- аз бях някакъв шеф на такъв съвет по културата  Grin, за цялото училище. Обаче, военното и бригадите с приспиване за цял месец, бяха сууууупер! То, тва беше разпускането - иначе в учебно време - прът! Един ден в 10 клас, през зимата, отидох на училище с дълго бяло/бежаво палто - на майка ми. Директорката, която стоеше неизменно на входа, ме изгони с думите - Ти, какво, на мома ли ще ми се правиш?! Grin

# 1 514
  • Ланкър, планините Овнерог
Soñadora, колко му е и по математика да е преподавал. Намерих негова снимка в нета, публична е, та не мисля, че е драма да я плесна
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт