Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 714
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Аз вероятно не тълкувам правилно статистиката, но моето момче е прието по първо желание НТБГ - Икономическа информатика с бал 420т.
Гледам сега макс.бал за тази специалност е 427 спрямо 428 от миналата. А минималният е 397 спрямо 407.5 от миналата. Как да го тълкувам?
В конкретната паралелка е спаднал бала - и максималния и минималния.

Според мен по-важен е минималния бал. Винаги има "заблудени" деца, които "похабяват" бал за не толкова елитни паралелки.
"Заблудени" и "похабяват " - с най-добри чувства. Всеки има глава на раменете си и решава спрямо своите изисквания и желания.

# 676
  • София
Определено за София ръстът е по-осезаем и то на места много нагоре при момчетата.

# 677
Здравейте, моля за съдействие по следния въпрос: Синът ми е приет в една област на първо желание и във втора област на осмо желание.Ако се запише в областта, където е приет на първо желание , участва във второ класиране във втората област и евентуално се предвижим на по-предно желание, ще бъде ли възможно да се отпише и да се запише на по-желаното място?

# 678
За статистиката , сина ми е приет в НТБГ с РЕ. Той е последното момче, прието в тази паралелка- бал 383.50.Определено има покачване на бала с 15+ точки при момчетата поне за двете руски паралелки.

# 679
  • София
Здравейте, моля за съдействие по следния въпрос: Синът ми е приет в една област на първо желание и във втора област на осмо желание.Ако се запише в областта, където е приет на първо желание , участва във второ класиране във втората област и евентуално се предвижим на по-предно желание, ще бъде ли възможно да се отпише и да се запише на по-желаното място?
Да. Ще се отпише от първата област, където е приет на първо желание и ако се придвижи напред във втората област ще се запише там ако е по-желано. Но, за да не си изгуби мястото в първата област трябва задължително да се запише там.

# 680
  • Варна
Ако се запише по първо желание, независимо в коя област, не може да заяви участие във второ класиране в друга област. Варианта ви е и в двете области да подадете заявление за второ класиране.

# 681
  • София
Аз лайшки да попитам прогнозите за второ класиране подлежат ли сега на update след като знаем реалната статистика от първо. Интересуват за НЕГ и Испанската, момичета.

# 682
По нашите две първи желания минималния бал тази година е скочил с по 50т. 😒 Не е истина!
Може би няма да може да се преборим за тях,но дори и трето желание,по което сме приети сега е чудесен резултат.Доволна съм. Simple Smile

# 683
  • София
Ако се запише по първо желание, независимо в коя област, не може да заяви участие във второ класиране в друга област. Варианта ви е и в двете области да подадете заявление за второ класиране.
Не е така. Двете области са независимо една от друга. Записва се в първата и подава за второ класиране във втората и чака.

# 684
  • Варна
Скрит текст:
Не е така. Двете области са независимо една от друга. Записва се в първата и подава за второ класиране във втората и чака.
Ако е записан не отпада ли изобщо от второто класиране на МОН? Без значение от областите?
Такава трябва да е логиката, иначе може да се правят злоупотреби. Деца с висок бал, записани в една област, да участват в друга област и да провалят класирането на останалите?

# 685
  • София
Аз лайшки да попитам прогнозите за второ класиране подлежат ли сега на update след като знаем реалната статистика от първо. Интересуват за НЕГ и Испанската, момичета.
Не, няма на каква база да ъпдейтваме. Може да се види с колко точки е паднал между класиранията балът в предходната година, но това е мако никакъв показател. Една година може да не мръдне, ако всички решат да се запишат, а друга да падне с 10т. Няма как да го знаем.

# 686
  • Пловдив
Ние сме много разбити. Cry
Моето магаре е приет в Английската Гимназия Пловдив с английски. Не му стигна бала за МГ Пловдив. Сега съжалява за 5-цата по бел, защото ако се беше борил за 6 в училище влизаше.
Ще подаваме за второ класиране, но има балът е 7 единици над неговия и май няма голяма надежда.
Тази година бал момчета МГ Пловдив - много над миналогодишния.

Мисля, че имате голям шанс. 7 точки може да са 2-3 деца, а често кандидатстват и от близки общини, но после се отказват.
Ако е за програмиране мисля, че шансът е нищожен. Ако не греша миналата година даже май не е имало второ класиране за тази специалност.
за обикновена математическа паралелка се борим - с английски или с немски. Балът му е 431,75. Но реално момче от МАТ АЕ или МАТ НЕ да освободи място може да се премести само в СП. А в СП не се освобождават места. Защото след СП МАТ с АЕ е с най висок минимален бал за Пловдив.
Ще поживеем ще видим.

# 687
За статистиката , сина ми е приет в НТБГ с РЕ. Той е последното момче, прието в тази паралелка- бал 383.50.Определено има покачване на бала с 15+ точки при момчетата поне за двете руски паралелки.

Как се разбира, че е последното прието момче? Възможно ли е да има примерно 3 момчета с тези точки?

Хексе, оказа се че аз съм подала грешно информацията. Сега са 407.5/428 , миналата 397/427 . Така че логиката е спазена-има увеличение, макар и не голямо.  Момчето ми се интересува с бала си от 420т на кое място е приет в паралелката. Но това едва ли може да разбере...

# 688
Един въпрос - приетите на второ класиране се обявяват със списъци в конкретното училище или е видимо в сайта на мон отново?

# 689
Въобще като се кандидатства в друга област все едно децата са 2 вече. И двете могат да правят каквото си искат в своята област.
Ако не е прието на първо желание може да подаде за второ и на двете места
Може да се запише в едната област и да продължи да участва в другата.
Естествено, ако е прието на първо желание и в двете области ще трябва да реши и да се запише в едната.

Общи условия

Активация на акаунт