Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 751
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Мисля, че всеки, който не е достигнал до първото си желание, трябва да се пробва на второ класиране. Няма какво да загуби:) Иначе след време може да съжалява...
Относно СМГ, това, което ни безпокоеше беше именно фактът, че останалите деца вече се познават и са се сприятелили. Може и глупаво да звучи, но аз самата много пъти съм била "ново" дете и стресът си е голям.
В класът на едната ми дъщеря има само две нови деца, в класът на другата само 2-3 пък са от преди това. В останалите класове мисля, че е по-разнородно. Но и в двете паралелки няма проблеми с това.

# 931
  • София-Младост
Чета, чета и почвам леко да се колебая...дали да не го запишем във 2 АЕГ...училището е част от тези в облака, учи се на лаптопи ...нещо от типа "това е бъдещето", имам някакво усещане че ще м ухареса. Докато в 1АЕГ си залага на изпитания модел с учебника и тетрадката.
Вчера бях твърдо убедена, че трябва да отиде на следващо класиране...днес прегледах по-подробно сайта на 2АЕГ и ми хареса, доста. Минус е само пътуването, но 15 минути се преживяват.
Ами сега...
В тези паралелки, които е писал преди класираната за мин.година на второ класиране бала играе с до минус 8 пункта.
А пък доста ми допада и това Предприемачество в АЕГ.

# 932
Здравейте.
Знам, че е въпроса е задаван много пъти в темата но днес ме объркаха в едно училище.
Приети сме по 16 желание но искаме да опитаме и на второ класиране. Та въпроса ми е възможно ли е на второ класиране да останем без място. Споделиха ми че мястото не се пази. И е възможно да останем и без него.

# 933
  • София
Здравейте.
Знам, че е въпроса е задаван много пъти в темата но днес ме объркаха в едно училище.
Приети сме по 16 желание но искаме да опитаме и на второ класиране. Та въпроса ми е възможно ли е на второ класиране да останем без място. Споделиха ми че мястото не се пази. И е възможно да останем и без него.

Няма да го загубите. Може само да минете на по-предно.

Чета, чета и почвам леко да се колебая...дали да не го запишем във 2 АЕГ...училището е част от тези в облака, учи се на лаптопи ...нещо от типа "това е бъдещето", имам някакво усещане че ще м ухареса. Докато в 1АЕГ си залага на изпитания модел с учебника и тетрадката.
Вчера бях твърдо убедена, че трябва да отиде на следващо класиране...днес прегледах по-подробно сайта на 2АЕГ и ми хареса, доста. Минус е само пътуването, но 15 минути се преживяват.
Ами сега...
В тези паралелки, които е писал преди класираната за мин.година на второ класиране бала играе с до минус 8 пункта.

Ако детето обича технологиите и ще му е интересно да учи по нестандартен начин, не го мислете. Явно Втора АЕГ е вашето място. Но, от друга страна, 15 мин. в едната посока са си време.

# 934
  • София
Много ви благодаря за отговорите Flowers Cherry Blossom
Аз също съм на мнение, че СМГ е нейното училище, защото математика винаги й се отдавала и въпреки, че там натоварването е голямо, тя би се справила.
Днес ще си мисли и ще притегля + и - на двете гимназии. Довечера ще видим какво е решила и ще се опитам да я убедя да отиде на второ класиране. В крайна сметка може на второ бала да не падне с 4 точки и да няма такива драми Simple Smile

# 935
Много ви благодаря за отговорите Flowers Cherry Blossom
Аз също съм на мнение, че СМГ е нейното училище, защото математика винаги й се отдавала и въпреки, че там натоварването е голямо, тя би се справила.
Днес ще си мисли и ще притегля + и - на двете гимназии. Довечера ще видим какво е решила и ще се опитам да я убедя да отиде на второ класиране. В крайна сметка може на второ бала да не падне с 4 точки и да няма такива драми Simple Smile
Кажете на детето, че по впечатления от 5-7 клас натоварването не е нищо особено и средата не е толкова конкурентна колкото си представя Simple Smile Сега,  моят отличник никога не е искал да бъде и бележникът му е далеч от изряден, но по МАТ и БЕЛ си беше съвестен по неговите стандарти и избута добре....

# 936
Ами сега...
И ние сме в същата дилема с дъщеря ми. Приета във втора, на 5т. от първото и желание - предприемачество в първа английска. Втора - хубав сайт, сграда, иновативност, хромбуци Simple Smile, но пък далеч на 1ч. От дървеница. Първа по-близко, но ако рискуваме на второ класиране има шанс да се приземи в някое от желанията в 1ва АЕГ с втори език Фр или РЕ, които са писани, но в момента не-много желани Simple Smile…. Размисли..

# 937
В СМГ има деца и с бал 350 , може и по-малко да е, които се справят на училищно ниво и си харесват както класа така и учителите с малки изключения.
Как се влиза в СМГ с бал 350?

На трето?

Трудно и на трето да успее с бал 350.

# 938
  • Някъде на край света
Ами сега...

Ала Бала, ние сме Предприемачество и се двоумим точно заради предварителните профили за 11 и 12 клас. На Първа английска за мен са плюс и часовете на блок, при които учиш по максимум 3 предмета за следващия ден.

# 939
  • Бг-мама
В СМГ има деца и с бал 350 , може и по-малко да е, които се справят на училищно ниво и си харесват както класа така и учителите с малки изключения.

На трето?

А по болест? Примерно в МГ Пловдив имат такива дечица , които са класа на сина ми . Говоря за паралелката системно програмиране.

# 940

На трето?

А по болест? Примерно в МГ Пловдив имат такива дечица , които са класа на сина ми . Говоря за паралелката системно програмиране.

По болест, да или , ако мама и тати са дали някъде нещо, може и с този бал.

# 941
Близначка, бе хора, близначка. Без драми

# 942
  • София-Младост
Buzzy
Тя немски или английски иска да учи?
73-то втора немска ли е? Иначе пътя никак не е малко от вас до там. А с метрото до СУ, после 5 мин.пеша...знаеш.
Съседско дете миналата година на трето класиране влезе в 73 СУ. Майка му каза, че учел до не знам си колко часа през нощта...малко ми беше странно, вярно немски е си  е пишеш 4 букви, четеш една, зубриш всяка дума кой род е с определителния член отпред, падежите...ама чак пък толкоз.

Коментира се вече за третото класиране. Ако детето отиде на трето, а в СМГ е останало свободно място, защо да не кандидатства там и ако няма други желаещи да го приемат. Та и 300 да му е бала.
За близнаците вече са писали.

# 943
За Варна: в голяма дилема сме кое да изберем: Италиански и английски в руското училище или френски и португалски в 4та  езикова .
Делят ни няколко точки и се чудим дали да подаваме за второ класиране или да си останем с ИТ+АЕ

# 944
Моето не е предположение. Дъщеря ми беше в един клас с близначките на Аila.

Общи условия

Активация на акаунт